Proces ažuriranja klijenta za sinhronizaciju usluge OneDrive

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Poslednji put ažurirano: maj 2017.

Ovaj članak je za IT administratorima koji upravljaju Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive u poslovnom okruženju. To objašnjava kako bismo otpustite ispravke za Windows klijenta za sinhronizaciju i samostalne klijenta za sinhronizaciju Mac putem prstenovi provere valjanosti, a kako klijenta za sinhronizaciju (OneDrive.exe) proverava da li postoje ispravke.

Napomene : 

  • Ako dozvolite korisnicima da sinhronizujete lične OneDrive naloge, proces ažuriranja opisane u ovom članku i sve postavke koje izaberete primenjuju se na sve instance klijenta za sinhronizaciju.

  • Klijent za sinhronizaciju instaliran sa Mac App Store prati odvojene ažuriranje proces. Posle probe snima se ispravke u okviru proizvodnje zvoni, objavimo ih Mac App Store, gde su odmah oslobodili svima.

Kako bismo dopune kroz više prstenovi

Nakon što smo provere valjanosti ispravke putem prstenovi unutar Microsoft, možemo ih otpustite organizacijama u podrazumevani ispravka proizvodnih. Pokret ih malom procentu korisnika na spisku zvoni u početku, i sporo pokret ih svima na spisku zvoni. Ovo obično potrebno 1-2 nedelje. U svakom povećanje na putu, nismo nadgledanje telemetrije u svrhu proveru kvaliteta. U slučaju retkih nismo otkrili problem, obustavljanje izdanja, rešite problem i otpustite Nova ispravka korisnicima istim redosledom. Nakon ažuriranja potpuno razvili unutar proizvodnje zvoni, možemo ih otpustite sledeći zvoni, Enterprise.

Vremensku osu ispravka

Enterprise zvoni pruža verzije koji se pratiti u celoj proizvodnje predstavljanje, tako da su manje izdanjima obustavljen. Enterprise zvoni takođe omogućava da kao administrator:

  • Kontrola kada primenite ispravke (u roku od 60 dana od njihove izdanje).

  • Primena nove verzije sa lokacije da biste izbegli korišćenje Internet propusnog opsega interne mreže. (Ako ne možete da primenite ispravku nakon 60 dana, on će automatski preuzimanje i instaliranje.)

Međutim, kao postavljenom zvoni, Enterprise zvoni dobija poboljšanja performansi, pouzdanosti popravke i nove funkcije poslednje.

Napomena : Microsoft zadržava pravo da zaobiđe Grejs period od 60 dana za kritične ispravke.

Da biste saznali kako da podesite Enterprise zvoni za klijenta za sinhronizaciju operativnog sistema Windows, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe da biste kontrolisali postavke klijenta za sinhronizaciju OneDrive. Da biste saznali kako da ga podesite za Mac klijenta za sinhronizaciju, pogledajte članak Podešavanje nove klijenta za sinhronizaciju OneDrive na macOS. Informacije o procesu ažuriranja Office 365 potražite u članku Pregled kanala ispravka za Office 365 ProPlus. Informacije o procesu ažuriranja operativnog sistema Windows 10, pogledajte članak Pravljenje primenu prstenovi za ispravke za Windows 10.

Kako klijenta za sinhronizaciju proverava i primenjuje ispravke

OneDrive klijenta za sinhronizaciju proverava dostupne ispravke svaka 24 časa kada je pokrenut. Ako je prestao, a ne proverava da li postoje ispravke u duže od 24 časa, klijenta za sinhronizaciju će proveriti da li postoje ispravke čim je počelo. Windows 10 ima planirani zadatak koji ažurira klijenta za sinhronizaciju, čak i kada nije pokrenut.

Da biste utvrdili da li dostupna je ispravka, OneDrive klijenta za sinhronizaciju proverava ako:

  • Na najnoviju verziju objavljen ažuriranje zvoni je veća od šta je instaliran na računaru. Informacije o podešavanju zvoni, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe da biste kontrolisali postavke klijenta za sinhronizaciju OneDrive. Ako je instalirana verzija previše starom da se ažurira na trenutnu verziju, prvo će se ažurirati klijenta za sinhronizaciju da minimalna verzija unutar zvoni.

  • Ažuriranje je dostupna na računar zasnovan na primenu procenat smo postavili unutar zvoni.

Ako su tačni, OneDrive preuzimanja ažuriranje skrivenih fascikli bez interakcije korisnika. Kada se preuzimanje dovrši, OneDrive verifikuje i instalira. Ako OneDrive je pokrenut, je prestao i zatim ponovo pokrene. Korisnici ne morate da ponovo se prijavite, a ne trebaju administratorska prava za instaliranje ispravke.

Informacije o najnovijim izdanjima, pogledajte članak nove OneDrive klijenta za sinhronizaciju napomene.

Primena ispravke na spisku zvoni Enterprise

Da biste primenili ažurirana verzija klijenta za sinhronizaciju za Windows, pokrenite sledeću komandu koristite upravljač konfiguracije sistema centar:

Execute <pathToExecutable>\OneDriveSetup.exe /update /restart

Gde pathToExecutable lokacije na lokalnom računaru ili se može pristupiti mrežnog resursa i OneDriveSetup.exe je verzija u koji želite da ažurirate sve računare. Koristite ovu komandu ponovo pokreće OneDrive.exe na svim računarima. Ako ne želite da ponovo pokrenete klijenta za sinhronizaciju, uklonite /restart parametra. Više informacija potražite u članku Vodič za primenu za Windows.

Da biste primenili ažurirana verzija klijenta za sinhronizaciju za Mac, primenite OneDrive.pkg sa ciljne verziju sa MDM rešenje.

60 dana nakon dostupnih ispravki u Enterprise postaju novi minimalna verzija i sve sinhronizaciju klijente koji su ispod ta verzija će se ažurirati automatski. Preporučujemo da koristite najnoviju dostupnu verziju da procenite ispravke i primenite nove verzije pre nego što postanu novi minimum.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×