Problemi sa fontovima u sistemu Office za macOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poslednje ažuriranje: Maj 15, 2018

PROBLEM

Korisnici mogu da vide probleme sa fontovima dok koriste verziju 16.9 programa Microsoft Word, Excel, Outlook, OneNote i Microsoft PowerPoint u operativnom sistemu macOS.

Simptomi:

 • Pojavljuje se tekst isprekidan ili u drugi font.

 • Neki fontovi uključujući Times New Roman nedostaju ili su dostupne u biraču fonta.

 • Neki fontovi su se zamenilo sa drugim fontovima.

 • Možda ćete videti na traci poruku „nismo mogli da biste učitali vaše fontove. Neki fontovi možda nedostaje”.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Preporučujemo da izvršite ove korake:

 • Proverite instalirane verzije fonta. Ako imate više verzija, uverite se da je najnovija verzija fonta aktivna.

 • Ako imate samo jednu verziju fonta, proverite tip fonta. Ako se tip fonta prikazuje kao „PostScript-Type1”, preporučujemo vam da ga nadogradite na noviju verziju „OpenType” fonta.

 • Ako imate veliki broj fontova instaliranim na računaru, Microsoft Office aplikacije nećete moći da biste učitali svi fontovi. Na ovaj način neki fontovi da se ne pojavljuju u biraču fonta. Možete da radite s tim tako što ćete postaviti treba fontove koji se pojavljuju kao visokog prioriteta fontove.

 1. Ako je aplikacija Font Book već otvorena, zatvorite je

 2. Pokrenite Font Book (otvorite fasciklu sa aplikacijama u nalazaču i pokrenite„Font book.app”)

 3. Izaberite Svi fontovi iz levog okna

 4. Kliknite na dugme Informacije o fontu (upisano „i”) na gornjoj traci ili pritisnite Command + sam tako da krajnje desno okno prikazuje informacije o fontu

 5. Pronađite dati font u srednjem oknu i proširite izbor. Trebalo bi da vidite duplirane stavke svakog lica, od kojih su neke označene sa Isključeno.

 6. Za svako lice koja je označena sa Isključeno, kliknite desnim tasterom miša i omogućite ga.  Zatim bi trebalo da vidite upozorenja da postoji više kopija fonta instaliranog u krajnjem desnom oknu.

 7. Izaberite stavku Ručno otklanjanje duplikata, a zatim izaberite najnoviju verziju da biste koristili kao Aktivnu kopiju iz iskačućeg prozora.

 1. Pokrenite Font Book (otvorite fasciklu sa aplikacijama u nalazaču i pokrenite„Font book.app”)

 2. Kliknite na dugme Informacije o fontu („i”) na gornjoj traci ili pritisnite Command + itako da krajnje desno okno prikazuje informacije o fontu.

 3. Potražite font u polju za pretragu i izaberite ga iz srednjeg okna i razvijte izbor

 4. Ako imate više verzija fonta, trebalo bi da vidite duplirane stavke svakog lica, od kojih su neke označene sa Isključeno.

 5. Obratite pažnju na verziju fonta navedenu sa „verzija” u desnom oknu i tip fonta.

 1. Pronalaženje imena postscript fontove koje želite da postavite im prioritet.

  Napomena: PostScript imena nisu isti kao porodice fontova i svaki stil će imati različite postscript ime, tako da markirate u celu fontova možda ćete morati da dodate više imena.

  • Pokrenite Font Book (otvorite fasciklu sa aplikacijama u nalazaču i pokrenite„Font book.app”)

  • Izaberite font koji želite da markirate u centralnom oknu

  • Uverite se da Informacije o Font je izabrana u gornjem levom uglu prozora, a u desnom oknu pronađite polje PostScript ime i njeno kopiranje.

 2. Izađite iz svih aplikacija sistema Office

 3. Pokretanje Terminal.app

 4. Otkucajte komandu "podrazumevane vrednosti pisanje com.microsoft.office PrioritizedFonts-niza „postscript ime 1”, „postscript ime”2 „itd”.' i vrati se da biste je pokrenuli. PostScript imena razlikuju mala i mora da se podudara Font Book.app tačno pruža. Možete da navedete do 50 imena. primer podrazumevane vrednosti pisanje com.microsoft.office PrioritizedFonts-niza „Helvetiku-svetlo” „Helvetiku” „Helvetiku-LightOblique” „TimesNewRomanPSMT”

 5. Pokrenite Office aplikacija. Jedan aplikacije imaju učitana, izađite iz Microsoft Office aplikacija i pokrenite ih po drugi put da biste videli spisak ažurirane fontove.

Napomena: Visokog prioriteta fontove je podržan samo za Word i PowerPoint za macOS. Da biste izbrisali listu visokog prioriteta fontove, zatvorite sve Office aplikacije, za pokretanje Terminal.app i zatim pokrenite sledeću komandu:podrazumevane vrednosti brisanje com.microsoft.office PrioritizedFonts”.

Pružanje povratnih informacija

Potrebne su nam povratne informacije kao pomoć u obezbeđivanju sjajnih proizvoda.

Možete da koristite alatku za povratne informacije Ikona smeška „Povratne informacije“ u gornjem desnom uglu aplikacije da biste poslali povratne informacije direktno naš tim. Navedite ime i broj verzije fonta. Hvala.

Saznajte kako da pošaljete povratne informacije.

Još resursa

Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Word za Mac

Popravke ili zaobilaženja za nedavne probleme u programu PowerPoint za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×