Problem: radni prostor nema menadžere

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Simptomi

Nijedan menadžer u Groove radnom prostoru više nije aktivni član u radnom prostoru. Zbog toga, nijedan član u radnom prostoru nema dozvole na nivou menadžera i ne može da izvršava zadatke koji su ekskluzivni za ulogu menadžera.

Uzrok

Osobe koje su bile menadžeri radnog prostora više ne mogu da koriste radni prostor. U okruženju radnog prostora, možda su napustili preduzeće.

Napomena : „Najbolja praksa“ je da bi najmanje dvojici članova svakog radnog prostora trebalo da bude dodeljena uloga menadžera.

Rešenje

Ne postoje dostupne procedure za unapređivanje članova ulogom menadžera u postojećem radnom prostoru. Stoga, putanja koji vodi do rešenje ovog problema je dupliranje radnog prostora kreiranjem arhive radnog prostora. Kao kreatoru ovog novog radnog prostora automatski će vam biti dodeljena uloga menadžera. Onda možete da nastavite da ponovo pozivate sve ostale članove radnog prostora, dodeljujući po potrebi uloge članova.

Radnje koje prethode kreiranju arhive radnog prostora

Pre nego što kreirate arhivu radnog prostora, važno je da se uverite da je sadržaj u radnom prostoru što ažurniji i tako da izbegnete gubitak podataka koji nastaje kao posledica nesinhronizovanog sadržaja. Stoga je potrebno da prvo izvršite sledeće zadatke:

 • Uverite se da vi aktivni članovi radnog prostora imaju priliku da pokrenu SharePoint Workspace dok su na mreži. Na ovaj način ćete biti sigurni da su sve ispravke sinhronizovane u kopiji radnog prostora.

 • Ako radni prostor sadrži alatku „Datoteke“ sistema SharePoint, pokrenite sinhronizaciju.

  Napomena : Član koji kreira arhivu radnog prostora mora da ima potrebne akreditive za sinhronizovanje sa SharePoint lokacijom u novom radnom prostoru.

Kreiranje arhive radnog prostora

 1. Na traci za pokretanje kliknite desnim tasterom miša na radni prostor, izaberite stavku Sačuvaj kao, a zatim izaberite stavku Arhiva.

  Otvoriće se dijalog Sačuvaj kao i zatražiti da unesete ime datoteke i lokaciju diska na kojoj će datoteka arhive radnog prostora biti sačuvana. Ako prihvatite podrazumevane postavke (preporučeno), ime datoteke arhive radnog prostora će imati originalno ime radnog prostora i datoteka će biti smeštena u fascikluGroove arhive radnih prostora. Podrazumevana lokacija diska će vam olakšati pronalaženje datoteke arhive radnog prostora kada kasnije budete želeli da je upotrebite da biste kreirali novi radni prostor.

 2. U dijalogu Sačuvaj kao izaberite stavku Sačuvaj.

 3. U dijalogu Opcije arhive osigurajte radni prostor lozinkom i kliknite na dugme U redu.

Kreiranje novog radnog prostora iz arhive radnog prostora

Pošto ste kreirali arhivu radnog prostora, možete je koristiti za kreiranje novog radnog prostora.

 1. Izaberite karticu Datoteka, kliknite na dugme Novo, a zatim izaberite stavku Radni prostor iz arhive.

 2. U dijalogu Pretraživanje izaberite željenu datoteku arhive radnog prostora i izaberite stavku Otvori.

  Iz arhive se kreira novi radni prostor pod imenom „Vraćena kopija ime radnog prostora“. Svi članovi radnog prostora (osim vas) kategorišu se kao „Suspendovan“ u oknu „Članovi“. Na primer:

  Članovi kategorizovani kao „Suspendovan“ u radnom prostoru koji je kreiran iz arhive

 3. Sada možete ponovo da pozovete izabrane članove u radni prostor.

  Uverite se da ste dodelili ulogu menadžera barem jednom od ovih članova.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×