Problem: Konstrukcija Nepodržani XML šeme

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Excel 2007 podržava uvoz i izvoz XML podataka kroz niz konstrukcija XML šeme. Međutim, postoje neke XML šemu konstrukcija tu Office Excel 2007 ne podržava. Sledeća lista sa detaljima konstrukcija XML šeme koje nije moguće uvesti u programu Excel:

  • < sve >    Ovi elementi vam omogućavaju da uključuju elemente koji nisu deklarisani u šemi.

  • < anyAttribute >    Ovi elementi vam omogućavaju da uključite atribute koji nisu deklarisani u šemi.

  • Rekurzivne strukture    Ove strukture se koriste za kreiranje hijerarhije podataka, kao što je struktura upravljanja u organizaciji, u kojem su iste XML elemenata ugnežđene nekoliko nivoa. Rekurzivne strukture ne može biti ugnežđeno više od jednog nivoa.

  • Apstraktni elementi    Ovi elementi treba da budu deklarisani u šemi, ali da se nikada ne koriste kao elementi. Apstraktni elementi zavise od drugih elemenata koji se zamenjuju apstraktnim elementima.

  • Grupe za zamenu    Ove grupe omogućavaju elementa koji će se zamene gde god drugi element se upućuje. Element ukazuje da je član grupe za zamenu drugi element kroz atribut < zamenjivanje > .

  • Mešoviti sadržaj Ovaj sadržaj se javlja kada element sadrži podređeni element i jednostavan tekst izvan podređeni element. Uobičajeni slučaj je gde su oznake za oblikovanje (kao što je oznaka za podebljano) koja se koristi za označavanje podataka unutar element.

Više informacija potražite u članku Povezivanje sa XML datotekom (Power Query).

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×