Problem: Konstrukcija Nepodržani XML šeme

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Office Excel 2007 podržava uvoz i izvoz XML podataka kroz niz konstrukcija XML šeme. Međutim, postoje neke XML šemu konstrukcija tu Office Excel 2007 ne podržava. Sledeća lista sa detaljima konstrukcija XML šeme koje nije moguće uvesti u programu Excel:

  • < sve >    Ovi elementi vam omogućavaju da uključuju elemente koji nisu deklarisani u šemi.

  • < anyAttribute >    Ovi elementi vam omogućavaju da uključite atribute koji nisu deklarisani u šemi.

  • Rekurzivne strukture    Ove strukture se koriste za kreiranje hijerarhije podataka, kao što je struktura upravljanja u organizaciji, u kojem su iste XML elemenata ugnežđene nekoliko nivoa. Rekurzivne strukture ne može biti ugnežđeno više od jednog nivoa.

  • Apstraktni elementi    Ovi elementi treba da budu deklarisani u šemi, ali da se nikada ne koriste kao elementi. Apstraktni elementi zavise od drugih elemenata koji se zamenjuju apstraktnim elementima.

  • Grupe za zamenu    Ove grupe omogućavaju elementa koji će se zamene gde god drugi element se upućuje. Element ukazuje da je član grupe za zamenu drugi element kroz atribut < zamenjivanje > .

  • Mešoviti sadržaj Ovaj sadržaj se javlja kada element sadrži podređeni element i jednostavan tekst izvan podređeni element. Uobičajeni slučaj je gde su oznake za oblikovanje (kao što je oznaka za podebljano) koja se koristi za označavanje podataka unutar element.

Više informacija potražite u članku Povezivanje sa XML datotekom (Power Query).

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×