Proba i podešavanje vremenskog rasporeda slajdova

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada prezentaciju, možete da snimite koliko je vremena potrebno za prikazivanje svakog slajda. Kada održavate prezentaciju, možete da koristite vremenske rasporede da biste automatski prelazak na sledeći slajd. Ako sačuvate prezentaciju kao filmske datoteke, vremenske rasporede se može koristiti za automatski prelazak na sledeći slajd.

Proba prezentacije

Kako možete da održite probu tajmera zapise količinu vremena na svaki slajd i ukupan iznos vremena potrošenih na svim slajdovima. Tajmer se automatski pokreće kada unesete prikaza za izlagača.

 1. U PowerPoint 2016 za Mac: na kartici Projekcija slajdova , u Podešavanja, kliknite na dugme Probna podešavanja vremena.

  Snimak ekrana prikazuje karticu "Projekcija slajdova" sa opcijama probna podešavanja vremena i snimanje projekcije slajdova zajedno sa poljima za potvrdu za reprodukovanje prateće priče, koristi podešavanja vremena i Prikaži kontrole za medije.

  U programu PowerPoint za Mac 2011: na kartici Projekcija slajdova , u okviru Alatke za izlagače, kliknite na dugme pomoжi.

  Slide Show tab, Presenter Tools group

 2. Počnite da biste vežbali prezentacije.

  Kada završite veћbaљ sadržaja za svaki slajd, kliknite na strelicu nadesno ili nalevo Go to next slide or previous slide buttons da biste prešli na prethodni ili sledeći slajd.

 3. Kad dođete do poslednji slajd ili napustili prikaz za izlagača, PowerPoint će vas upitati da biste sačuvali vremenski raspored.

Pauzirajte, pokretanje ili poništavanje tajmera

Tajmer se automatski pokreće kada unesete prikaza za izlagača. Međutim, možete da postavite pokazivač i zatim ponovo pokrenite tajmer ako treba da prestanete da kucate beleške za trenutni slajd ili pauzu. Potražite u sledećoj tabeli detalje.

Da biste

Izvršite sledeću radnju

Postavite pokazivač na tajmera

Kliknite na dugme Pause timer button

Početak ili završetak tajmera

Kliknite na dugme Start timer button

Vratite tajmer na nulu za trenutni slajd

Kliknite na dugme Reset timer button

Napomene: 

 • Kad dođete do poslednji slajd ili napustili prikaz za izlagača, PowerPoint će vas upitati da biste sačuvali vremenski raspored.

 • Probu imali podešavanja nisu podrazumevano uključeno. Ako želite da koristite vremenske rasporede dok predstavljanje, možete da uključite vremena pre nego što možete da reprodukujete projekciju slajdova. Na kartici " Projekcija slajdova " u Podešavanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi podešavanja vremena .

Dodavanje beležaka govornika tokom probe

Na levoj strani okna sa napomenama, možete da vidite sve govornika beležaka koje ste uneli za trenutni slajd kada ste kreirali prezentaciju. Međutim, možete takođe da upišete dodatne beleške tokom probe.

 1. Kliknite na dugme Pause timer button da biste pauzirali tajmer.

 2. Kliknite u okno za napomene na desnoj strani, a zatim otkucajte beleške.

  Napomena: Prilikom izlaska iz prikaza za izlagača, dodatne beleške se dodaju na kraj beleške na slajd na koji je u prikazu kada ste otkucali ih.

Takođe pogledajte

Isključivanje vremenskih rasporeda slajdova

Čuvanje prezentacije kao filmske datoteke

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×