Pristupačnost u usluzi Docs.com

Docs.com uključuje funkcije pristupačnosti koje olakšavaju korišćenje osobama sa umanjenim sposobnostima. Na primer, slepe ili slabovide osobe mogu da koriste čitače ekrana da bi im bile naglas pročitane informacije o korisničkom interfejsu (UI). Osobe sa ograničenom pokretljivošću mogu da umesto miša koriste prečice na tastaturi ili alatke za prepoznavanje govora. Ova tema obuhvata funkcije pristupačnosti usluge Docs.com za razne tipove umanjenih sposobnosti.

Napomene : 

  • Windows računari imaju ugrađene pomoćne alatke koje možete da koristite sa Microsoft proizvodima. Da biste saznali više o pomoćnim tehnologijama koje se dobijaju uz Windows 10, pročitajte članak Olakšavanje upotrebe računara.

U ovoj temi

Rad sa tasterskim prečicama i čitačima ekrana u usluzi Docs.com

Tasterske prečice omogućavaju osobama sa umanjenim sposobnostima da upravljaju aplikacijama pomoću tastature umesto korišćenjem miša. Pošto usluzi Docs.com pristupate u veb pregledaču, tasterske prečice koje funkcionišu u čitaču rade i u toj usluzi. Na primer, da biste se kretali unapred kroz veze i druge elemente na bilo kojoj veb stranici, pritisnite taster Tab, odnosno Shift+Tab da biste se vratili.

Druge tasterske prečice uključuju:

  • Esc: zatvaranje dijaloga.

  • Enter ili razmaknica: izbor i aktiviranje stavki.

  • Tasteri sa strelicama: kretanje kroz stavke i izbor stavki na listama.

Upravljanje uslugom Docs.com pomoću prepoznavanja govora

Čitači ekrana su aplikacije koje omogućavaju čitanje naglas informacija o aplikaciji slepim ili slabovidim osobama.

Napomena Da biste saznali više informacija o čitačima ekrana, pročitajte članak Američka fondacija slepih: čitači ekrana, u kom su nabrojani mnogi od njih, uključujući i popularni JAWS (Job Access with Speech, pristupanje poslu pomoću govora). Da biste saznali više informacija o funkciji „Narator“ koja se dobija uz operativni sistem Windows, pročitajte članak Slušanje izgovorenog teksta pomoću funkcije „Narator“.

Obavite više zadataka pomoću usluge Docs.com i čitača ekrana

Da biste saznali kako da obavljate zadatke sa čitačima ekrana u usluzi Docs.com, pročitajte članke:

Omogućite pristupačnost dokumenata koje otpremate na Docs.com

Da biste saznali kako da neke od najčešćih dokumenata koje otpremate na Docs.com učinite pristupačnim, pogledajte sledeće resurse:

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×