Pristup OData feedovima iz programskog dodatka Power Query

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Uz Power Query, možete da pristupite OData feedovima izloženim u Power BI za Microsoft 365 centar administracije pomoću programskog dodatka Power Query za Excel pomoću usluge Microsoft Online Services ili Windows potvrda identiteta.

Napomena: Power Query klijent mora da se nalazi u istoj bolničkoj mreћi pomoću mašinskog mrežnog prolaza za upravljanje podacima. u suprotnom, Power Query klijent ne može da pristupi podacima uključenim u OData feed.

Kada administrator omogući OData feed za lokalno izvor podataka, administrator može da vidi URL adresu OData feeda u centru administracije. Administrator može da obezbedi URL korisniku koji može da pristupi OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel pomoću Microsoft Online Services ID ili Windows potvrde identiteta (samo ako je ova opcija omogućena zasebno).

Kada omogućite feed, metapodaci za feed se automatski indeksiraju u katalogu podataka, komponentu sistema za upravljanje informacijama o upravljanju Samouuslugama (SSIM) Power BI za Office 365. Korisnici mogu da pretražuju i otkriju feed pomoću funkcije Pretraga na mreži za Power Query za Excel.

Sledeći odeljci opisuju i načine – pomoću URL adrese i pretrage na mreži iz programskog dodatka Power Query za Excel – za korišćenje OData feeda izloženog od strane lokalnog izvora podataka.

Važno: Preuzmite Microsoft Power Query za Excel odavde ako nije već instaliran na računaru ili ne vidite odeljak "organizacija" na traci powerquery u programu Excel, što nije bilo dostupno u starijoj verziji programskog dodatka Power Query.

Korišćenje URL adrese za pristup OData feedu

Kao IT administrator, možda ćete želeti da testirate pristup URL adresi pre nego što ga predajupravitelju podataka. Sledeće procedure pružaju uputstva za dobijanje URL adrese za OData feed, a zatim pomoću URL adrese za pristup feedu.

Dobavi URL za OData feed iz Power BI centra administracije

 1. U Power bi centru administracijeizaberite stavku izvori podataka u meniju levo.

 2. Kliknite na ... (tri tačke) pored izvora podataka da biste videli iskačući prozor.

 3. Kopirajte odata URL adresu feedova u ostavu tako što ćete izabrati ceo tekst i pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + C ili kliknuti desnim tasterom miša i izabrati stavku Kopiraj.

Ova URL adresa je URL sa sedištem u oblaku koja koristi HTTPS protokol koji će biti rešen na HTTP/HTTPS zasnovanom na lokalnom URL adresi. Prednost ovog pristupa je to što bez obzira na to kako je OData feed konfigurisan za pristup (HTTP/HTTPS), korisnik koristi isti URL.

Na primer: https://<name Domain>. hybridproxy.clouddatahub.net/ODataService/V1.0/TestDB se rešava na http://<ime mašine>. <na://<ime mašine>.> <

Pristup OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel

Microsoft Power Query za Excel je programski dodatak za Excel koji povećava samouslužno poslovno iskustvo u programu Excel tako što pojednostavljava otkrivanje podataka i pristup. Ako na računaru niste instalirali Power Query, instalirajte ga odavde.

Da biste pristupili OData feedu iz programskog dodatka Power Query:

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na karticu Power QUERY .

 2. Kliknite iz drugih izvora na traci i kliknite na dugme odata feed.

 3. U dijalogu odata feed nalepite URL koji ste kopirali u ostavu ranije i kliknite na dugme u redu.

 4. Izaberite ID Microsoft Online Servicesili Windows za potvrdu identiteta. Ako izaberete ID usluge Microsoft Online , a trenutno niste prijavljeni u Microsoft Online Services, moraćete da se prijavite pomoću naloga koji ima pristup odata feedu. Feed ćete moći da pristupate pomoću Windows potvrde identiteta samo ako administrator omogući Access pomoću Power BI centra administracije.

  Napomena: Kada administrator omogući OData feed za izvor podataka, podrazumevano je da su za klijente pristup feedu podržani samo Microsoft Online Services ID. Administrator koristi opštu stranicu kartice " Postavke " u centru administracije da bi omogućio pristup odata feedovima pomoću Windows potvrde identiteta. Pogledajte Šta je to Power bi administracija? za više detalja.

 5. U oknu navigator treba da vidite feedove koje otkriva izvor podataka.

 6. Izaberite skupu podataka iz feeda i kliknite na dugme gotovo.

Traženje i otkrivanje feedova u programskom dodatku Power Query za Excel

Sledeća procedura opisuje kako da tražite, otkrijete i potrošite OData feedove u programskom dodatku Power Query za Excel. Kada se OData feed omogući za izvor podataka, metapodaci feeda se indeksiraju u katalogu podataka u oblaku. Stoga korisnik može da potraži feed pomoću ključnih reči od sledećeg:

 • Ime izvora podataka u centru administracije

 • Opis izvora podataka u centru administracije

 • Imena tabela i prikaza

 • Imena kolona u tabeli

 • Izdavač OData feeda

Ako se prebacite na karticu zdravlje sistema u centru administracije, a zatim se prebacite na stranicu " evidencija ", trebalo bi da vidite poruku koja pokazuje status operacije indeksiranje metapodataka. Sačekajte dok u evidenciji ne vidite uspešnu poruku.

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na karticu Power QUERY .

 2. Na traci izaberite stavku Pretraga na mreži . Trebalo bi da vidite prozor Pretraga na mreži sa okvirom za tekst da biste otkucali ključne reči za pretragu.

 3. Unesite ključnu reč da biste tražili feed. Postavljanje opsega na organizacijupomoćupadajuće liste pored dugmeta "Pretraga". Pritisnite taster ENTER ili kliknite na dugme Pretraži . Možete da koristite pune ili delimične nazive tabela ili kolona originalne tabele iz lokalne baze podataka za pretraživanje. Na primer, ako je ime tabele "Spif" i kada su imena kolona spcmerid i SPCustomerName, možete da pretražujete pomoću ključnih reči: Spcusto, SPCustomerID, SPCustomerName, SP, SPC, Spи itd...

 4. Zadržite pokazivač miša nad rezultatom da biste pregledali podatke u programu feed.

 5. Kliknite na ishod da biste započeli uvoz podataka iz OData feeda u Excel.

 6. U dijalogu pristup OData feedu izaberite stavku potvrda identiteta Microsoft Online Services . Izvršite uputstva za prijavljivanje koristeći ID organizacije koji ima pristup feedu.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×