Priprema za upotrebu poštanskih sandučića na veb lokaciji u usluzi Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno : Funkciju poštansko sanduče lokacije u sistemu SharePoint Online je biti ukinut u martu 2017. Ova funkcija će biti uklonjen u potpunosti u budućem izdanju. Nove SharePoint Online organizacije neće imati pristup funkciju poštansko sanduče lokacije. Postojeće SharePoint Online organizacijama više ne možete da kreirate nove poštanske sandučiće lokacije. Poštansko sanduče bilo koje lokacije koji je podešavanje i raspoređen mart 2017 će nastaviti da funkcioniše.

Će pružamo proces će vam pomoći da prelaz na postojećim lokacijama poštansko sanduče lokacije u Office 365 grupu u septembra 2017. Ako trenutno koristite funkciju poštansko sanduče lokacije u sistemu SharePoint Online, trebalo bi da razmotrite promena na Office 365 grupama umesto toga da podrži scenarija za saradnju na e-pošte.

Poštansko sanduče na veb lokaciji može se koristiti sa SharePoint lokacije tima za skladištenje i organizovanje e-pošte tima. Takođe se može koristiti iz programa Outlook 2013 koji se dobija uz Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus ili Office Professional Plus za e-poštu tima i kao brz način skladištenja priloga i preuzimanja dokumenata sa lokacije tima.

Pre korišćenja poštanskih sandučića na veb lokaciji u svojoj organizaciji, naročito ako planirate da ih koristite iz programa Outlook, pročitajte ovaj članak da biste razumeli zahteve i stavke koje treba razumeti u vezi sa instalacijom. Pogledajte članak Najčešća pitanja da biste razumeli pitanja koja bi korisnici mogli da postave i da biste rešili probleme sa pristupom.

U ovom članku

Kada i kako se koristi poštansko sanduče na veb lokaciji

Dozvole i zahtevi

Najčešća pitanja o upravljanju poštanskim sandučićima na veb lokaciji

Korišćenje poštanskih sandučića na veb lokaciji

Rad sa dokumentima u programu Outlook

Kreiranje i uklanjanje poštanskih sandučića na veb lokaciji

Rešavanje problema u pristupu poštanskim sandučićima na veb lokaciji

Kada i kako se koristi poštansko sanduče na lokaciji

Da biste počeli, saznajte kako poštansko sanduče na veb lokaciji može poboljšati saradnju tima. Kada budete spremni da podesite i koristite poštansko sanduče na veb lokaciji, pogledajte sledeće članke:

Dozvole i zahtevi

Dozvola za rad sa poštanskim sandučićima na veb lokaciji kontroliše se dodavanjem osoba u određene grupe na SharePoint lokaciji. Dolenavedena tabela prikazuje ko može da izvršava određene tipove zadataka:

Zadatak

Ko može da ga izvrši

Slanje e-pošte na e-adresu poštanskog sandučeta na lokaciji.

Bilo ko.

Kreiranje poštanskog sandučeta na lokaciji za lokaciju.

Bilo ko u SharePoint grupi vlasnika lokacije.

Čitanje, organizovanje i brisanje e-pošte ili odgovaranje na nju iz poštanskog sandučeta na lokaciji u sistemu SharePoint.

 • Bilo ko u podrazumevanoj grupi vlasnika ili podrazumevanoj grupi članova lokacije (bilo ko sa dozvolama „Doprinos“) može da koristi poštansko sanduče na veb lokaciji iz sistema SharePoint. Osobe u grupi vlasnika ili članova mogu biti navedene kao pojedinci ili kao deo bezbednosne grupe.

 • Spoljni članovi tima ne mogu da pristupe poštanskom sandučetu na lokaciji.

 • Svaka osoba mora imati licence za SharePoint i Exchangeu okviru iste Office 365 pretplate.

Upotreba poštanskog sandučeta na veb lokaciji iz programa Outlook 2013 koji se dobija uz Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus ili Office Professional Plus.

Važno :  Imajte u vidu sledeće:

 • Outlook 2013 koji se dobija uz Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus ili Office Professional Plus je obavezan.

 • Nijedna druga verzija programa Outlook vam ne dozvoljava da koristite poštansko sanduče na veb lokaciji kao što je opisano ovde.

 • Outlook 2013 koji se dobija uz Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus dostupna je samo u nekim Office 365 planovi pretplate.

 • Pojedinačno korisničko ime korisnika mora biti navedeno u SharePoint podrazumevanoj grupi vlasnika ili podrazumevanoj grupi članova.

 • Ako bezbednosnu grupu u kojoj se već nalazi korisnik dodate u SharePoint grupu, on ne može da vidi poštansko sanduče na veb lokaciji u programu Outlook iako može da ga koristi iz sistema SharePoint.

Za hibridne konfiguracije, da biste videli poštansko sanduče na veb lokaciji u Outlook, poštansko sanduče korisnika mora biti hostovano na Exchange 2013, ili na Office 365.

Slanje e-pošte sa e-adrese poštanskog sandučeta na veb lokaciji.

Podrazumevano e-pošte poslate iz poštanskog sandučeta na lokaciji ima adresu od osobe koja šalje e-poruku. Da biste dozvolili korisnicima da biste koristili e-adresu poštanskog sandučeta lokacije kao sa adrese, možete da biste korisniku dozvole Pošalji kao za e-adresu poštanskog sandučeta lokacije.

Najčešća pitanja o upravljanju poštanskim sandučićima na lokaciji

Slede odgovori na uobičajena pitanja koja se mogu javiti kada počnete da koristite poštanske sandučiće na lokaciji u svojoj organizaciji.

Korišćenje poštanskih sandučića na veb lokaciji

Kako član lokacije može da otkrije ko može videti poštansko sanduče na veb lokaciji?

U programu Outlook kliknite desnim tasterom miša na ime svog naloga u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Upravljajte svim poštanskim sandučićima na veb lokaciji. Otvara se novi prozor koji navodi sve poštanske sandučiće na veb lokaciji za koje imate pristup. Kliknite dvaput na poštansko sanduče na veb lokaciji i izaberite stavku korisnici.

Takođe možete koristiti program Outlook Web App. U gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , kliknite na dugme Opcije, kliknite na dugme poštanski sandučići na lokaciji, kliknite dvaput na poštansko sanduče na lokaciji i izaberite stavku korisnici.

Mogu li da kopiram e-poruku u poštansko sanduče na veb lokaciji u programu Outlook, umesto da je premeštam?

Kada prevučete e-poruku iz svog poštanskog sandučeta u poštansko sanduče na lokaciji, e-poruka se premešta u poštansko sanduče na lokaciji. Da biste je kopirali, kliknite desnim tasterom miša na e-poruku da biste je prevukli u poštansko sanduče na lokaciji i izaberite stavku Kopiraj.

Šta se dešava ako dve osobe probaju da otpreme isti dokument u poštansko sanduče na veb lokaciji pomoću programa Outlook?

Svaki dokument mora da ima jedinstveno ime datoteke. Drugi korisnik dobija e-poruku u kojoj se obaveštava da nije moguće dodati datoteku zato što datoteka sa istim imenom već postoji. E-poruka sadrži prilog.

Šta se dešava ako dve osobe istovremeno urede radnu verziju e-poruke u poštanskom sandučetu na veb lokaciji pomoću SharePoint lokacijske aplikacije Site Mailbox app?

Uređivanja druge osobe zameniće promene prve osobe.

Rad sa dokumentima u programu Outlook

Može li korisnik da odjavi datoteku iz programa Outlook?

Ne. Da biste odjavili datoteku, morate otići na lokaciju tima u sistemu SharePoint.

Ako tok posla sistema SharePoint zahteva da odjavite dokumente, dokumente ne možete urediti u programu Outlook.

Šta se dešava ako dve osobe urede isti dokument iz poštanskog sandučeta na veb lokaciji u programu Outlook?

SharePoint upravlja redigovanjima i objedinjuje promene.

Kako se podešavaju SharePointmetapodaci kada korisnik prevuče dokument ili prilog u poštansko sanduče na veb lokaciji?

Kada korisnik prevuče prilog ili dokument u poštansko sanduče na lokaciji u programu Outlook, podaci o prilogu ili dokumentu se čuvaju. Sledeća tabela prikazuje svojstva programa Outlook koja se čuvaju kao SharePoint metapodaci.

Ime Outlook svojstva

SharePoint Metapodaci

Tema

Ime datoteke

Od

Poslednji izmenio

Poslednji izmenio

Poslednji izmenio

Vreme dospeća

Poslednja izmena

Veličina dokumenta

Veličina dokumenta

Odjavljeno za

Odjavljeno za

Ako biblioteka dokumenata zahteva još metapodataka, a korisnik prevuče dokument na lokaciju pomoću programa Outlook, dokument je prikazan kao odjavljen u sistemu SharePoint dok ista osoba ne ode u sistem SharePoint i doda zahtevane metapodatke.

Koliko često se program Outlook sinhronizuje sa poštanskim sandučetom na veb lokaciji?

Kada je poštansko sanduče na lokaciji otvoreno u programu Outlook ili u sistemu SharePoint, podaci se sinhronizuju svakih 15 minuta. Informacije programa Outlook i poštanskog sandučeta na lokaciji sinhronizuju se svaki put kada se otvori Outlook.

Ako je potrebna ručna sinhronizacija, bilo koji korisnik može pokrenuti sinhronizaciju u programu Outlook ili Outlook Web App. U programu Outlook kliknite desnim tasterom miša na ime svog naloga u oknu za navigaciju i izaberite stavku Upravljaj svim poštanskim sandučićima na veb lokaciji. Otvara se novi prozor sa listom svih poštanskih sandučića na veb lokaciji za koje imate pristup. Kliknite dvaput na poštansko sanduče, izaberite stavku status sinhronizacije, a zatim kliknite na dugme pokreni sinhronizaciju. U programu Outlook Web App, u gornjem desnom uglu kliknite na dugme Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , izaberite stavku Opcije, a zatim stavku poštanski sandučići na veb lokaciji. Kliknite dvaput na poštansko sanduče na veb lokaciji, izaberite stavku status sinhronizacije i kliknite na dugme pokreni sinhronizaciju.

Šta se dešava ako prilog ili dokument koji se nalazi u programu Outlook prevučem u poštansko sanduče na veb lokaciji, a SharePoint ne može da sačuva dokument?

Ako dokument može da se sačuva u sistemu SharePoint, to znači da je sačuvan. Ako dokument ne može da se sačuva, primićete e-poruku koja sadrži dokument sačuvan kao prilog.

Šta da radim ako u poštanskom sandučetu na veb lokaciji vidim fasciklu „Problemi pri sinhronizaciji“?

Fascikla Problemi pri sinhronizaciji se pojavljuje ako sinhronizacija ne uspe ili ako nije moguće otpremiti odnosno izbrisati dokument. Ako ne možete da otpremite ili izbrišete datoteku iz programa Outlook, probajte da koristite SharePoint lokaciju da biste otpremili ili izbrisali datoteku na SharePoint lokaciji. Da biste došli do SharePoint lokacije, u poštanskom sandučetu na veb lokaciji u programu Outlook kliknite desnim tasterom miša na fasciklu sa dokumentima i izaberite stavku Otvori u veb pregledaču.

Ako dokument ne uspe da se sinhronizuje sa SharePoint lokacije u poštansko sanduče na veb lokaciji u programu Outlook, probajte ručno da sinhronizujete da biste videli da li će to rešiti problem. Ručna sinhronizacija se mora izvršiti iz programa Outlook Web App za vaš nalog, a ne iz sistema SharePoint. U programu Outlook Web App izaberite stavku Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , izaberite stavku Opcije, a zatim stavku poštanski sandučići na veb lokaciji. Kliknite dvaput na poštansko sanduče na veb lokaciji, izaberite stavku status sinhronizacije i kliknite na dugme pokreni sinhronizaciju. Ako to ne uspe, izaberite stavku pošalji mi detalje putem e-pošte, rešite problem i obratite se podršci ako je potrebno.

Kreiranje i uklanjanje poštanskih sandučića na veb lokaciji

Da li treba da dodelim licencu e-adresi poštanskog sandučeta na veb lokaciji?

Ne. E-adresa lokacije ne zahteva Exchange licencu.

Postoje li situacije kada ne bi trebalo da koristim poštansko sanduče na veb lokaciji?

Postoje slučajevi kada poštansko sanduče na lokaciji nije odgovarajući izbor:

 • Razmotrite poverljivost – bilo koji član lokacije može pročitati ili proslediti bilo koju e-poruku u poštanskom sandučetu na lokaciji.

 • S obzirom da je poštansko sanduče na lokaciji deljeni radni prostor, bilo koji korisnik poštanskog sandučeta na lokaciji može da preraspodeli i izbriše e-poštu.

Mogu li da preimenujem poštansko sanduče na veb lokaciji?

Ime za prikaz poštanskog sandučeta na lokaciji je ime za prikaz SharePoint lokacije tima. Ako promenite ime za prikaz lokacije u sistemu SharePoint, ime za prikaz menja se i u programu Outlook. Međutim, e-adresa lokacije ostaje ista.

Da li mogu da dodam prefiks u e-adrese poštanskih sandučića na veb lokaciji za nove lokacije?

Možete da koristiti cmdlet Set-SiteMailboxProvisioningPolicyExchange OnlineWindows PowerShell sa parametrom aliasprefix da biste kreirali prefiks za korišćenja sa svim novim poštanskim sandučićima lokacije.

Mogu li da izbrišem poštansko sanduče na veb lokaciji?

Kada se lokacija zatvori ili izbriše ručno ili kao rezultat smernica za zatvaranje lokacije, poštansko sanduče na lokaciji takođe se briše.

Možete da sprečite da korisnici prate poštanske sandučiće na veb lokaciji tako što ćete opozvati izbor u polju Poštanski sandučići tima u smernicama za dodelu podrazumevanih uloga. Zatim, možete da napravite novo za korisnike koji zahtevaju dozvole za pravljenje poštanskih sandučića na veb lokaciji.

Mogu li da automatizujem kreiranje poštanskih sandučića na veb lokaciji?

Da.

 1. Da biste kreirali poštansko sanduče na veb lokaciji za postojeću SharePoint lokaciju pomoću automatizovanog sistema za dodeljivanje privilegija, instalirajte Site Mailbox app.

 2. Koristeći Windows PowerShell uz Exchange Online cmdlet komande, pokrenite sledeću komandu da biste kreirali poštansko sanduče na veb lokaciji i postavili ime za prikaz:

  New-SiteMailbox –DisplayName “<Site display name>” –SharePointUrl https://domain.sharepoint.com/sites/<site_name>

Sledi primer kako da podesite novo poštansko sanduče na lokaciji za lokaciju marketinškog tima:

New-SiteMailbox –DisplayName “Marketing” –SharePointUrl https://contoso.sharepoint.com/sites/marketing

Više informacija o cmdlet komandama koje se koriste za upravljanje poštanskim sandučićima na lokaciji potražite u članku cmdlet komande za deljenje i.

Kako da kontrolišem maksimalnu veličinu poštanskog sandučeta?

Možete koristiti cmdlet Set-SiteMailboxProvisioningPolicyExchange OnlineWindows PowerShell da biste kontrolisali maksimalnu veličinu e-poruke koje se mogu primiti, kada se izdaju upozorenja o veličini poštanskog sandučeta i maksimalnu veličinu poštanskog sandučeta.

Da li je statistika upotrebe poštanskog sandučeta na veb lokaciji dostupna?

Da. Informacije o upotrebi možete pronaći pomoću sledećih Windows PowerShell cmdlet komandi:

 • Get-SiteMailbox: Pronalaženje osnovnih informacija o poštanskom sandučetu.

 • Get-MailboxFolderStatistics: Prikaz broja stavki i veličine fascikle.

 • Get-MailboxStatistics: Prikaz vremena poslednjeg prijavljivanja.

Više informacija o korišćenju ovih cmdlet komandi potražite u članku cmdlet komande za deljenje i.

Rešavanje problema u pristupu poštanskim sandučićima na veb lokaciji

Zašto korisnik ne može da vidi poštansko sanduče na veb lokaciji u programu Outlook iako može da ga vidi u sistemu SharePoint?

Postoji više razloga zbog kojih korisnik može videti poštansko sanduče na lokaciji u sistemu SharePoint, ali ne i u programu Outlook. Proverite sledeće:

 • Uverite se da korisnik koristi podržanu verziju programa Outlook.

 • Uverite se da je korisnik dodat u grupu vlasnika lokacije ili grupu članova lokacije kao pojedinačni korisnik, a ne kao deo bezbednosne grupe.

 • U datom trenutku moguće je koristiti samo 10 poštanskih sandučića na lokaciji u programu Outlook. Ako korisnik već ima 10 podešenih poštanskih sandučića na lokaciji i želi još da ih doda, mora prvo da sakrije neke od poštanskih sandučića na lokaciji. Informacije o tome kako da opozovete izbor u Prikaži u programu Outlook polju za potvrdu potražite u članku Pristup e-porukama i dokumentima projekta sa jednog mesta.

Zašto korisnik može da vidi dokument u sistemu SharePoint, ali ne i u poštanskom sandučetu na veb lokaciji u programu Outlook?

Da bi dokument bio vidljiv u poštanskom sandučetu na lokaciji u programu Outlook, biblioteka dokumenta koja sadrži dokument mora biti zakačena za traku za brzo pokretanje.

Zašto korisnik može da vidi dokument u poštanskom sandučetu na veb lokaciji u programu Outlook, ali ne i u sistemu SharePoint?

Outlook navodi sve dokumente, ali SharePoint navodi samo dokumente za koje korisnik ima dozvolu za čitanje. Ako korisnik nema dozvolu za čitanje za određeni dokument, ime dokumenta se prikazuje u poštanskom sandučetu na veb lokaciji u Outlook, ali Outlook korisnik ne može da otvori dokument.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×