Priprema Outlook.com ili Hotmail.com naloga za IMAP migraciju

Verifikacija u dva koraka vas štiti tako što otežava da se neko drugi prijavi na vaš nalog e-pošte. Ona koristi dva različita oblika identiteta: lozinku i način kontaktiranja. Čak i ako neko drugi pronađe vašu lozinku, biće zaustavljen ako nema pristup vašim drugim uređajima ili nalozima.

Verifikaciju u dva koraka podešavate pomoću adrese e-pošte, broja telefona ili aplikacije za autorizaciju. Kada se prijavite na novom uređaju ili sa nove lokacije, šaljemo vam bezbednosni kôd koji unosite na stranicu za prijavljivanje kao drugi oblik potvrde identiteta pored lozinke.

Kada podesite verifikaciju u dva koraka, možete i da dobijete lozinku za aplikaciju koju vi ili administrator morate da upotrebite kako biste koristili Internet Message Access Protocol (IMAP) migraciju za kopiranje e-pošte sa Outlook.com ili Hotmail.com naloga na nalog u usluzi Office 365 za preduzeća.

Uključivanje verifikacije u dva koraka i pravljenje lozinke za aplikaciju u usluzi Outlook.com ili Hotmail.com

 1. Prijavite se na Outlook.com ili Hotmail.com.

 2. Idite na stranicu Bezbednosne postavke.

  Ako želite da odete na stranicu „Bezbednosne postavke“, u usluzi Outlook.com odaberite stavke <ime> > Bezbednost > Dodatne opcije bezbednosti. Ponovo se prijavite na nalog e-pošte (možda ćete morati da unesete šifru ili koristite aplikaciju autorizatora).

 3. Pomerite se nadole na stranici i odaberite stavku Podesi verifikaciju u dva koraka.

  Na stranici „Postavke bezbednosti“ odaberite stavku „Podesi verifikaciju u dva koraka“.

 4. Odaberite stavku Dalje da biste pokrenuli čarobnjak za podešavanje.

 5. Na stranici Podešavanje aplikacije za potvrdu identiteta odaberite stavke Drugo > Dalje.

 6. Na mobilnom uređaju preuzmite Microsoft Authenticator iz prodavnice aplikacija.

  Odaberite neku od veza koja vodi ka aplikaciji Microsoft Authenticator za Windows Phone, Android ili iOS.

 7. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator na mobilnom uređaju i kliknite na dugme +. Skenirajte kôd na stranici Podešavanje aplikacije za autorizaciju.

 8. U 4. koraku, na stranici Podešavanje aplikacije za autorizaciju otkucajte šestocifreni kôd prikazan na mobilnom uređaju (Na primer, 555111. Ne morate da kucate razmake).

  Ne morate da pamtite tu lozinku. Ona se stalno menja i nove vam se šalju putem aplikacije Microsoft Authenticator. Zbog toga je toliko bezbedna. Kad god se prijavite na nalog e-pošte na novom uređaju ili sa nove lokacije, pogledajte aplikaciju Microsoft Authenticator i prijavite se pomoću najnovije lozinke za aplikaciju koja vam je poslata umesto pomoću stare statičke lozinke.

 9. Dobijate poruku da je verifikacija u dva koraka uključena. Odštampajte novi kôd za oporavak (to nije lozinka za aplikaciju). Ovaj kôd za oporavak vam pomaže ako bilo kada treba da oporavite pristup ovom nalogu. Dobra ideja je da ga sačuvate na nekom bezbednom mestu.

 10. Odaberite stavku Dalje.

  Ako koristite Windows Phone 8 (ili stariji), treba da zamenite lozinku koju koristite za prijavljivanje u e-poštu lozinkom za aplikaciju. To je i lozinka za aplikaciju koju treba da koristite umesto lozinke kada vi ili administrator povezujete Office 365 sa hotmail.com ili Outlook.com nalogom kako biste migrirali e-poruke u Office 365.

 11. Na stranici Podešavanje pametnog telefona pomoću lozinke za aplikaciju, ispod liste Ažuriranje Windows Phone 8 (ili starijeg) uređaja pomoću lozinke za aplikaciju obratite pažnju na šesnaestocifrenu lozinku za aplikaciju na listi:

  Važno : Iako stranica ukazuje na to da je ona za Windows Phone 8 (ili stariji), ta lista sadrži lozinku za aplikaciju koja je neophodna administratoru kako bi migrirao vašu hotmail.com ili outlook.com e-poštu u Office 365 za preduzeća. Ta lozinka za aplikaciju biće vam potrebna čak i ako ste podesili verifikaciju u dva koraka pomoću Android ili iPhone uređaja.

  Imajte u vidu lozinku aplikacije u 4. koraku
 12. To je lozinka za aplikaciju koju vi ili administrator koristite za migriranje hotmail.com ili outlook.com e-pošte u Office 365 za preduzeća.

Korišćenje lozinke za aplikaciju za migriranje e-poruka

Ako Office 365 administrator u vaše ime premešta e-poruke sa Outlook.com ili Hotmail.com naloga u Office 365, morate da mu date svoju lozinku za aplikaciju. Na taj način može da se uspostavi privremena bezbedna veza između usluge Outlook.com ili Hotmail.com i usluge Office 365 kako bi se premestile e-poruke.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×