Priprema Excel izvor podataka za objedinjavanje pošte u programu Word

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku za referencu.

Osnovna koraka u procesu objedinjavanja pošte Word je podešavanje i priprema izvora podataka. Možete da koristite postojeći izvor podataka Excel ili napraviti novi tako što ćete uvesti razgraničen tabulatorom (.txt) ili vrednostima razdvojenim zarezima (.csv) datoteke. Nakon što ste podesili i pripremili izvoru podataka, možete da izvršite objedinjavanja pošte korišćenjem Dynamic Data Exchange (DDE) pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte Step-by-Step ili ručno objedinjavanje metodom.

Ako ne koristite postojeći Excel izvor podataka za objedinjavanje pošte, možete da koristite spisak kontakata ili adresara na .txt ili u .csv datoteku. Čarobnjak za uvoz teksta vodi vas kroz korake da biste dobili podatke u u .txt ili .csv datoteke u Excel.

 1. Otvaranje Excel.

 2. Na kartici " podaci " odaberite stavku Preuzmi spoljne podatke > Iz teksta.

  Opcija „Iz teksta“ je markirana na kartici „Podaci“.

 3. Odaberite .txt ili .csv datoteku koju želite, a zatim odaberite stavku Uvoz.

 4. U Čarobnjaku za uvoz tekstau oknu Originalni tip podataka , odaberite stavku Razgraničen.

  Excel Preuzimanje spoljašnjih podataka iz teksta, čarobnjak za uvoz teksta, korak 1 od 3

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Moji podaci imaju zaglavlja iznad okna za Pregled ako datoteke koju uvozite ima zaglavlja, a zatim kliknite na dugme sledeće.

 6. U oknu za razgraničavanje , potvrdite izbor u polju koje se podudara sa znaka za razgraničavanje (kao što su tabulator ili zarez) koristi vaše podatke, a zatim odaberite stavku sledeće.

  Opcije za znakove za razgraničavanje markirane su u čarobnjaku za uvoz teksta.

  Savet : U oknu za Pregled podataka prikazuje kako će izgledati rezultati u obliku tabele.

 7. U okviru Pregled podataka, odaberite kolonu koja sadrži ZIP kodove ili poštanske brojeve, a u okviru format podataka u koloni, odaberite stavku tekst.

  Opcija „Tekst“ za format podataka u koloni markirana je u čarobnjaku za uvoz teksta.

  Napomene : 

  • Dostupni formati su Opšte, teksti datum. Svaki put kada primenite format podataka u kolonu ime formata se pojavljuje u zaglavlju za tu kolonu.

  • Kolona koja sadrži numeričke podatke kao što je procenat ili vrednost valute, na primer, možete samo biti oblikovani nakon uvoza datoteke. Pogledajte pod "Oblikovanje numeričke podatke u Excel"koji sledi za više informacija.

 8. Ponovite korak 7 po potrebi, odabrati kolonu koju želite da promenite i format podataka koje želite da primenite.

 9. Odaberite stavku Završi.

 10. U dijalogu Uvoz podataka prihvatite podrazumevane postavke postojeći radni list i adresu ćelije, a zatim odaberite stavku u redu.

  U dijalogu uvoz podataka odaberite stavku da biste postavili podatke u postojeći radni list, podrazumevane postavke, ili na novom radnom listu

  Oprez : Adresu ćelije u dijalogu Uvoz podataka prikazuje trenutno izabranu ćeliju. Podaci uvezu počinje sa adresom imenovanu ćeliju.

 11. Kada završite, sačuvajte izvor podataka sa novo ime datoteke.

Oblikovanje numeričke podatke u Excel

Oblikovanje numeričke podatke kao što su procenata ili valute u bilo kom izvoru nove ili postojeće podatke u Excel koje nameravate da koristite u objedinjavanju pošte Word . Da biste sačuvali numeričke podatke ste oblikovali kao procenat ili kao valute tokom objedinjavanja pošte, pratite uputstva iz članka na "korak 2: Korišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) za objedinjavanje pošte" odeljak.

U Excel izvora podataka koje ćete koristiti za listu slanja za objedinjavanje pošte Word , proverite da li ispravno oblikujte kolone numeričkih podataka. Oblikovanje kolone sa brojevima, na primer, da se podudaraju u određenoj kategoriji, kao što je valuta.

 1. Otvorite Excel izvoru podataka.

 2. Izaberite kolonu koju želite da oblikujete.

 3. Na kartici Početak , u grupi broj , odaberite (Opšte) polja Format broja strelicu nadole, a zatim odaberite neku od opcija sa liste.

  U programu Excel, na kartici početak, u grupi broj, odaberite strelicu nadole u okviru Opšte postavke da biste odabrali da koristite format broja.

 4. Ponovite korake 2 i 3 po potrebi.

 5. Kada završite, odaberite stavku Sačuvaj.

Kada imate za Excel izvor podataka koji sadrži oblikovane brojeve kao procente i valute, neke od numeričkih podataka možda neće zadržati oblikovanje tokom objedinjavanja pošte. Dobićete rezultate za objedinjavanje pošte koji želite i možete da očuvate oblikovanje numeričkih podataka u Excel pomoću DDE.

Format podataka u programu Excel u odnosu na polje za objedinjavanje posao pomoću ili ne koriste Dynamic Data Exchange

Napomena : Ako odlučite da ne koristite DDE, pratite uputstva za Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje masovne e-poruke.

 1. Otvorite Word, odaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. Potvrdite izbor u polju u okviru Opšte postavke, a zatim izaberite Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja .

  Opcija „Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja“

 3. Odaberite stavku U redu.

 4. Na kartici Pošiljke , odaberite stavku Započni objedinjavanje > Čarobnjak za objedinjavanje korak po korak.

  U programu Word, na kartici pošiljke, odaberite stavku Započni objedinjavanje, a zatim odaberite stavku čarobnjak za objedinjavanje korak po korak

 5. U oknu za objedinjavanje pošte , u okviru Izbor primalaca, odaberite stavku Iskoristi postojeću listu.

  U programu Word objedinjavanja pošte okno zadataka koji se otvara kada odaberete čarobnjak za objedinjavanje pošte "korak po korak" u grupi objedinjavanje pošte

 6. U okviru Iskoristi postojeću listu, odaberite stavku Potraži, a zatim otvorite oblikovani unakrsne tabele.

 7. U dijalogu Potvrda izvora podataka potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve , odaberite stavku MS Excel radni listovi pomoću DDE (*.xls) > u redu.

  Dijalog „Potvrdi izvor podataka“

 8. U dijalogu Microsoft Excel odaberite stavku Cela unakrsna tabela > u redu.

  Dijalog „Microsoft Excel“ u programu Word

 9. Kada se otvori dijalog Primaoci objedinjene pošte , odaberite stavku u redu.

  U dijalogu Primaoci objedinjene pošte koja prikazuje sadržaj u Excel radni list koristi kao izvor podataka za liste slanja

 10. Nastavite sa pisma, e-poruke, nalepniceili koverte za objedinjavanje.

Savet : Možete da sprečite da budete upitani tako što ćete Word svaki put kada otvorite datoteku sa podacima. Kada se povežete sa liste slanja, izaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija. U okviru Opšte postavke, opozovite izbor u polju za potvrdu Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja .

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×