Priprema Excel izvor podataka za objedinjavanje pošte u programu Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osnovna koraka u procesu objedinjavanja pošte Word je podešavanje i priprema izvora podataka. Možete da koristite postojeći izvor podataka Excel ili napraviti novi tako što ćete uvesti razgraničen tabulatorom (.txt) ili vrednostima razdvojenim zarezima (.csv) datoteke. Nakon što ste podesili i pripremili izvoru podataka, možete da izvršite objedinjavanja pošte korišćenjem Dynamic Data Exchange (DDE) pomoću čarobnjaka za objedinjavanje pošte Step-by-Step ili ručno objedinjavanje metodom.

Ako ne koristite postojeći Excel izvor podataka za objedinjavanje pošte, možete da koristite spisak kontakata ili adresara u .txt ili .csv datoteku. Čarobnjak za uvoz teksta vodi vas kroz korake da biste dobili podatke u .txt ili .csv datoteku u Excel.

 1. Otvorite Excel.

 2. Na kartici " podaci " odaberite stavku Iz tekst/csv datoteke.

 3. Odaberite .txt ili .csv datoteku koju želite, a zatim odaberite stavku Uvoz.

 4. U čarobnjaku za uvoz teksta, u oknu Originalni tip podataka odaberite stavku Razgraničeno.

  Excel – preuzimanje spoljnih podataka iz teksta, čarobnjak za uvoz teksta, korak 1 od 3

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Moji podaci imaju zaglavlja iznad okna za Pregled ako datoteka koju uvozite ima zaglavlja, a zatim odaberite stavku Dalje.

 6. U oknu Znakovi za razgraničavanje potvrdite izbor u polju za potvrdu koje se podudara sa znakom za razgraničavanje (kao što je „Tabulator“ ili „Zarez“) koji se koristi u podacima, a zatim odaberite stavku Dalje.

  Opcije za znakove za razgraničavanje markirane su u čarobnjaku za uvoz teksta.

  Savet: Okno za Pregled podataka pokazuje kako rezultati izgledaju u obliku tabele.

 7. U okviru stavke Pregled podataka odaberite kolonu koja sadrži ZIP kodove ili poštanske brojeve, a u okviru Format podataka u koloni odaberite stavku Tekst.

  Opcija „Tekst“ za format podataka u koloni markirana je u čarobnjaku za uvoz teksta.

  Napomene: 

  • Dostupni formati su Opšte, teksti datum. Svaki put kada primenite format podataka u kolonu ime formata se pojavljuje u zaglavlju za tu kolonu.

  • Kolona koja sadrži numeričke podatke kao što je procenat ili vrednost valute, na primer, možete samo biti oblikovani nakon uvoza datoteke. Pogledajte pod „Oblikovanje numeričke podatke u Excel” koji sledi za više informacija.

 8. Ponovite 7. korak ako je potrebno i odaberite kolonu koje želite da promenite, kao i format podataka koji želite da primenite.

 9. Odaberite stavku Završi.

 10. U dijalogu Uvoz podataka prihvatite podrazumevanu postavku koja je Postojeći radni list i adresu ćelije, a zatim kliknite na dugme U redu.

  U dijalogu „Uvoz podataka“ odaberite podrazumevanu postavku – da stavite podatke na postojeći radni list – ili odaberite da ih stavite na novi radni list

  Oprez: Adresa ćelije u dijalogu Uvoz podataka prikazuje trenutno izabranu ćeliju. Podaci se uvoze počev od adrese navedene ćelije.

 11. Kada završite, sačuvajte izvor podataka sa novo ime datoteke.

Oblikovanje numeričke podatke u Excel

Oblikovanje numeričke podatke kao što su procenata ili valute u bilo kom izvoru nove ili postojeće podatke u Excel koje nameravate da koristite u objedinjavanju pošte Word . Da biste sačuvali numeričke podatke ste oblikovali kao procenat ili kao valute tokom objedinjavanja pošte, pratite uputstva iz članka na „korak 2: Korišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) za objedinjavanje pošte” odeljak.

U Excel izvora podataka koje ćete koristiti za listu slanja za objedinjavanje pošte Word , proverite da li ispravno oblikujte kolone numeričkih podataka. Oblikovanje kolone sa brojevima, na primer, da se podudaraju u određenoj kategoriji, kao što je valuta.

 1. Otvorite Excel izvoru podataka.

 2. Izaberite kolonu koju želite da oblikujete.

 3. Na kartici Početak, u grupi Broj kliknite na strelicu pored polja Format broja (Opšte), a zatim odaberite opciju sa liste.

  U programu Excel, na kartici „Početak“, u grupi „Broj“ kliknite na strelicu nadole u polju „Opšte“ da biste odabrali oblik broja koji će se koristiti.

 4. Ponovite korake 2 i 3 po potrebi.

 5. Kada završite, odaberite stavku Sačuvaj.

Kada imate za Excel izvor podataka koji sadrži oblikovane brojeve kao procente i valute, neke od numeričkih podataka možda neće zadržati oblikovanje tokom objedinjavanja pošte. Dobićete rezultate za objedinjavanje pošte koji želite i možete da očuvate oblikovanje numeričkih podataka u Excel pomoću DDE.

Format podataka u programu Excel u odnosu na polje za objedinjavanje posao pomoću ili ne koriste Dynamic Data Exchange

Napomena: Ako odlučite da ne koristite DDE, pratite uputstva za Korišćenje objedinjavanja pošte za slanje masovne e-poruke.

 1. Otvorite Word, odaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Opšte postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja .

  Opcija „Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja“

 3. Odaberite stavku U redu.

 4. Na kartici Pošiljke , odaberite stavku Započni objedinjavanje > Čarobnjak za objedinjavanje korak po korak.

  U programu Word, na kartici pošiljke, odaberite stavku Započni objedinjavanje, a zatim odaberite stavku čarobnjak za objedinjavanje korak po korak

 5. U oknu za objedinjavanje pošte , u okviru Izbor primalaca, odaberite stavku Iskoristi postojeću listu.

  U programu Word objedinjavanja pošte okno zadataka koji se otvara kada odaberete čarobnjak za objedinjavanje pošte "korak po korak" u grupi objedinjavanje pošte

 6. U okviru Iskoristi postojeću listu, odaberite stavku Potraži, a zatim otvorite oblikovani unakrsne tabele.

 7. U dijalogu Potvrda izvora podataka potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve , a zatim odaberite stavku MS Excel radni listovi pomoću DDE (*.xls) > u redu.

  Dijalog „Potvrdi izvor podataka“

 8. U dijalogu Microsoft Excel odaberite stavku Cela unakrsna tabela > u redu.

  Dijalog „Microsoft Excel“ u programu Word

 9. Kada se otvori dijalog Primaoci objedinjene pošte , odaberite stavku u redu.

  U dijalogu Primaoci objedinjene pošte koja prikazuje sadržaj u Excel radni list koristi kao izvor podataka za liste slanja

 10. Nastavite sa pisma, e-poruke, nalepniceili koverte za objedinjavanje.

Savet: Možete da sprečite da budete upitani tako što ćete Word svaki put kada otvorite datoteku sa podacima. Kada se povežete sa liste slanja, izaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija. U okviru Opšte postavke, opozovite izbor u polju za potvrdu Potvrdi pretvaranje formata datoteke prilikom otvaranja .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×