Primenjivanje ili menjanje opcija brzog izbora stilova za oblike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da dodate profesionalnog izgleda i doterivanje SmartArt grafiku ili oblike tako što ćete primeniti brzog izbora stilova za sve oblike u SmartArt grafici, neke oblike u SmartArt grafiku ili oblike koje ste dodali u dokument.

Ovaj članak sadrži:

Pregled brzih izbora stilova

Primenjivanje ili menjanje brzog izbora stilova za SmartArt grafike

Primenjivanje ili menjanje brzog izbora stilova za oblik

Pregled brzih izbora stilova

Brzi izbori stilova su kombinacija različitih opcija oblikovanja i prikazuju se u raznim galerijama brzog izbora stilova. Možete videti kako brzi izbor stilova utiče na SmartArt grafiku ili oblik kada postavite pokazivač na sličicu brzog izbora stilova.

Brzi izbor stilova za SmartArt grafike (SmartArt stilovi) obuhvataju ivice, senke, stilove linija, prelive boja i trodimenzionalne (3-D) perspektive. Isprobajte različite kombinacije SmartArt stilova i boja dok ne pronađete onu koja se podudara sa porukom koju želite da prenesete. Možete da izaberete željeni raspored, SmartArt stil i varijaciju boja, a zatim da ponovo izmenite raspored – SmartArt stil i boje ostaće u SmartArt grafici, tako da nije potrebno da ponavljate radnju.

SmartArt stilovi mapiranje efekti teme od dokument tema u oblike u SmartArt grafici. Na primer, oblici mogu da imaju debljine linije ili ivice, dok strelice može imati više fino Stil primenjen na njih. Takođe možete da primenite boje iz boje teme dokumenta na različite načine, kao što je Promena boje ivice oblika. Ako kreirate više SmartArt grafika i želite da budu slične, možete da primenite iste boje i SmartArt stil da biste postigli ujednačen, profesionalni izgled.

Možete da imate oblike koji se prikazuju sa ivicama, dubina i rotiranje u 3-D prostoru. Da biste SmartArt grafiku trodimenzionalnih, primenite na 3-D SmartArt stil ili ručno primenite 3-D rotaciju na svaki oblik. Ako je na celu SmartArt grafiku trodimenzionalnih (koji se zove scenu koherentni 3-d), možete da nastavite da uređujete tekst i oblikujete pojedinačne oblike, ali oblike nije moguće promeniti položaj ili veličinu. Samo, možete da promenite položaj ili promena veličine oblika dvodimenzionalnih scene. Da biste se prebacili između 2-D i 3-D, u okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje , u grupi oblike kliknite na dugme Uredi u 2-D. Dugme " Uredi u 2-D " privremeno otvara za uređivanje tako da možete da premestite i promena veličine oblika SmartArt grafike – ali 3-D SmartArt stil je i dalje primenjen na SmartArt grafiku i ponovo se pojavljuje kada kliknete na dugme Uredi u 2-D ponovo. Kada u SmartArt grafiku je prikazana u 3-D scene, možete da rotirate kao celini i položaj minimalno izvora i "kamera" tako da će se pojaviti na celu SmartArt grafiku da otvorite iz ekrana.

SmartArt stilovi utiču na celu SmartArt grafiku, dok brzi izbor stilova za oblike (Stilovi oblika) utiče samo na izabrani oblik. Ručno možete da prilagodite oblika tako što ćete promeniti boju, efekteili ivicuili tako što ćete ga zameniti drugim oblikom. Preporučuje se da prilagodite SmartArt grafici samo nakon što utvrdite njen sadržaj i raspored, dok neka prilagođavanja se ne prenose zato što možda neće izgledati dobro u novi raspored. Više informacija o prebacivanju između rasporeda za SmartArt grafiku, pogledajte članak Prebacivanje rasporeda ili tipa SmartArt grafike.

Vrh stranice

Primenjivanje ili menjanje brzog izbora stilova za SmartArt grafiku

 1. Izaberite SmartArt grafiku na koju želite da primenite drugačiji SmartArt stil.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi izaberite željeni SmartArt stil.

  Slika kartice „Dizajniranje SmartArt alatki“

  Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafike

  Kliknite na dugme Još Slika dugmeta da biste videli dodatne SmartArt stilove.

Saveti    

 • SmartArt stilovi su dostupni u zavisnosti od tema postojećeg dokumenta. Na primer, ako SmartArt grafiku koja je kreirana u Microsoft Office PowerPoint 2007 prezentaciji i ima primenjenu temu „A“ nalepite u Microsoft Office Word 2007 dokument sa primenjenom temom „B“, SmartArt grafika koristiće temu „B“, a ne temu „A“.

 • Ako prilagodite SmartArt grafiku, a zatim odaberete SmartArt stil koji obuhvata neka slična prilagođavanja, vaša prilagođavanje neće biti sačuvana. Na primer, ako promenite 3-D rotaciju SmartArt grafike, a zatim primenite drugačiji 3-D SmartArt stil, on će zameniti vaše izmene.

 • Drugačiji SmartArt stil možete da primenite da biste brzo vratili profesionalno i kvalitetno dizajniran izgled ako primenite SmartArt stil na SmartArt grafiku, a zatim je prilagodite.

 • Da biste koristili isti brzi izbor stilova za SmartArt grafiku i oblik, postupite na sledeći način:

  1. Kliknite na SmartArt grafiku, a zatim u okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn , u grupi SmartArt stilovi izaberite jednu od prvih pet stilova.
   Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

  2. Izaberite oblik, a zatim na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika izaberite isti stil koji ste izabrali u koraku 1.

 • Umereno primenjujte 3-D SmartArt stilove da biste sprečili da SmartArt grafika nadjača poruku.

Vrh stranice

Primenjivanje ili menjanje brzog izbora stilova za oblik

 1. Izaberite željeni oblik da biste primenili novi ili drugačiji stil oblika.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika izaberite željeni stil oblika ako je oblik deo SmartArt grafike.

   Slika kartice „Oblikovanje SmartArt alatki“

   Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

   Da biste videli više stilova oblika, kliknite na dugme još dugme Slika dugmeta .

  • Ako oblik nije deo SmartArt grafike, na kontekstualnoj kartici Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika izaberite željeni stil oblika.

   Kartica „Oblikovanje“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za crtanje“

   Ako ne vidite Alatke za crtanje ili Oblikovanje kartice, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

   Da biste videli više stilova oblika, kliknite na dugme još dugme Slika dugmeta .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×