Primena stilova tabele

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Stilovi tabele u programu Microsoft Word vam omogućavaju da promenite oblikovanje tabele u bilo kom trenutku i održavaju jedinstvenu, profesionalnog izgleda dokumenta.

Stil tabele obezbeđuje dosledan izgled ivica, senčenja, poravnavanja i fontova u tabelama. I ako koristite stilovi tabele umesto direktno oblikovanje da biste oblikovali sadržaj ćelije tabele, a zatim se prebacite na drugačiji stil tabele, sadržaj se automatski ažurira kako bi se podudarala novi stil tabele.

Primena stila tabele

  1. Izaberite tabelu koju želite da oblikujete. Pojavljuju se Alatke za tabele .

  2. Na kartici " Dizajn " u okviru Alatke za tabele, kliknite na dugme stil tabele iz galerije stilova tabela.

Vrh stranice

Izmena stila tabele

U ćeliji tabele, možete da koristite stilove i neposredno oblikovanje da biste oblikovali sadržaj ćelije. Oblikovanje koje primenjujete ovaj način zamenjuje oblikovanja koja dolazi iz stila tabele.

Stilovi tabela

1. možete da primenite oblikovanje na sadržaj tabele, kao što je promena teksta zaglavlja do plave.

2. kada se prebacite na drugačiji stil tabele, zaglavlja tekst ostaje plave.

Savet: Izbora stilova tabela u galeriji možete promeniti tako što ćete potvrditi ili opozvati izbor u poljima u odeljku Opcije stila tabele na kartici " Dizajn " pre nego što otvorite galeriju stilova tabele. Na primer, ako tabela ima bez reda zaglavlja, a ne želite da redovi koje treba alternativno senčenje, opozovite izbor u poljima za potvrdu Red zaglavlja i Naglašeni redovi . Kada otvorite galeriju stilova tabele, možete videti preglede koje ne sadrže oblikovanje za zaglavlja redova ili naglašenih redova.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×