Primena specijalnih efekata na video zapis

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na video zapis možete primeniti senke, odraze, efekte sjaja, umekšane ivice, kosine i 3-D rotaciju. Ove opcije možete i da prilagodite u oknu Oblikuj video.

 1. Izaberite na slajdu video zapis u koji želite da dodate efekat.

 2. U okviru Alatke za video zapise, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi video zapisa izaberite stavku Efekti video zapisa.

  Savet : Ako ne vidite kartice Alatke za video zapise ili Oblikovanje, kliknite dvaput na video zapis da biste se uverili da ste ga izabrali.

  Specijalni efekti

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste primenili ili promenili unapred određenu kombinaciju efekata, postavite pokazivač unapred podešenih i zatim izaberite željeni efekat koji želite.

   Savet : Da biste prilagodili unapred određeni efekat, izaberite stavku 3-D opcije, na dnu menija unapred definisane , a zatim a zatim u oknu Oblikuj Video odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili senku, postavite pokazivač na stavku Senka(pogledajte gorenavedenu sliku), a zatim izaberite željenu senku.

   Savet : Da biste prilagodili senku, izaberite stavku Opcije senke na dnu menija Senka, a zatim odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili odraz, postavite pokazivač na stavku Odraz, a zatim izaberite željenu opciju.

   Savet : Da biste prilagodili efekat, na dnu menija izaberite stavku Opcije odraza, a zatim u oknu Oblikuj video odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili sjaj, postavite pokazivač na stavku Sjaj, a zatim izaberite željenu varijantu sjaja.

   Napomene : 

   • Izaberite stavku Još boja za sjaj, a zatim odaberite željenu boju da biste prilagodili boje sjaja.

   • Da biste prilagodili efekat, izaberite stavku Opcije sjaja, a zatim odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili umekšanu ivicu, postavite pokazivač na stavku Umekšane ivice, a zatim izaberite željenu veličinu ivice.

   Savet : Da biste prilagodili efekat, na dnu menija izaberite stavku Opcije umekšanih ivica, a zatim u oknu Oblikuj video odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili ivicu, postavite pokazivač na stavku Kosina, a zatim izaberite željenu kosinu.

   Savet : Da biste prilagodili kosinu, na dnu menija izaberite stavku 3-D opcije, a zatim u oknu Oblikuj video odaberite željene opcije.

  • Da biste primenili ili promenili 3-D rotaciju, postavite pokazivač na stavku 3-D rotacija, a zatim izaberite željenu rotaciju.

   Savet : Da biste prilagodili rotaciju, izaberite stavku Opcije za 3-D rotaciju, a zatim u oknu Oblikuj video odaberite željene opcije.

Savet : Da biste uklonili efekat koji ste dodali u video zapis, postavite pokazivač na stavku menija za efekat, a zatim izaberite opciju Bez efekta da biste uklonili efekat. Na primer, da biste uklonili senku, postavite pokazivač na stavku Senka, a zatim izaberite opciju Bez senke.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×