Primena oznake na belešku u programu OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Oznake su način za kategorizaciju i Određivanje prioriteta beležaka u programu OneNote. Sa oznakama, možete brzo vratili važne stavke, podsetili o stavke Radnje ili filtrirate beleške koju želite da delite sa drugima. Možete označiti ništa od jedan red teksta na ceo pasus.

Da biste dodali oznaku, uradite sledeće:

  1. Postavite kursor na početak reda teksta koji želite da označite.

  2. Izaberite stavke Početak > Oznake, a zatim kliknite na ikonu oznake koju želite da primenite.

    Snimak ekrana liste oznaka u programu OneNote 2016.

    Koristite strelice spiska oznaka za pomeranje kroz dostupne oznake ili kliknite na strelicu Još u donjem desnom uglu polja za pomeranje da biste prikazali sve dostupne oznake.

Možete da tražite označene beleške pomoću ključne reči i kategorije i da prikažete rezultate u rezimeu koji je lako čitati.

Da biste dodali oznaku beleške, uradite sledeće:

  1. Postavite pokazivač u pasusu koji želite da označite.

  2. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na strelicu pored dugmeta " oznake ", a zatim kliknite na oznaku beleške koju želite. Na primer, da biste priložili nešto što želite da pratite u polju za potvrdu, kliknite na dugme Da da Slika dugmeta .

Nakon što dodate oznake u beleške, možete da Traženje označenih beležaka i možete da ih grupišete prema imenu oznake.

Uklanjanje oznake

Kada završite sa označenom beleškom, možete da uklonite oznaku da se ne bi pojavljivala u rezultatima pretrage označenih beležaka.

  • Da biste uklonili jednu oznaku, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Ukloni oznaku.

  • Da biste uklonili više oznaka, izaberite sav tekst koji sadrži oznake koje želite da uklonite i pritisnite kombinaciju tastera CTRL+0 (NULA).

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×