Primena novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju u poslovnom okruženju

Poslednji put ažurirano: oktobra 2017.

Ovaj članak je za IT administratore koji planiraju primenu usluge Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive za OneDrive for Business korisnike u poslovnom ili školskom okruženju. Da biste sami instalirali Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, preuzmite ga i pročitajte članak Prvi koraci.

U ovom članku:

Softverski zahtevi

Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe) podržan je u operativnim sistemima:

Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive još uvek ne podržava sinhronizovanje lokalnih instanci usluge OneDrive for Business (ako organizacija nije pretplaćena na Office 365) ili IRM sadržaja. Dodatne informacije o zabranama i ograničenjima usluge Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive potražite u članku Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizovanja datoteka i fascikli pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Planiranje

Kada korisnici podese Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, on preuzima sve iz njihove usluge OneDrive. Prenos velikog broja datoteka može negativno da utiče na performanse mreže. Preporučujemo da koristite postepenu primenu da biste izbegli probleme sa performansama prilikom primene za veliki broj korisnika.

Neke dodatne stvari koje biste mogli da uzmete u obzir:

 • Rano identifikovanje potencijalnih uskih grla – Ne bi bilo loše da grupama korisnika koji imaju mnogo velikih datoteka obezbedite posebne uslove za sinhronizaciju. Na primer, korisnici iz sektora za video zapise mogu da imaju mnogo velikih video datoteka koje treba da sinhronizuju sa uslugom OneDrive. Od njih biste mogli da zatražite da sinhronizuju datoteke kada mrežni saobraćaj nije intenzivan.

 • Nadgledanje performansi – Ako vršite postepenu primenu, nadgledajte nivoe performansi mreže prilikom prve primene. Te informacije možete da koristite da biste na odgovarajući način prilagodili sledeći skup primena.

 • Obaveštavanje korisnika o primeni – Proverite da li korisnici jasno razumeju ono što se očekuje od njih kako bi vaš plan primene tekao neometano. Pre početka primene, možete da ih obavestite o tome šta se od njih očekuje da urade kada vide „Podešavanje usluge OneDrive“ i kako da pronađu pomoć ako naiđu na problem.

Pregled procesa primene

Proces obuhvata tri koraka:

 1. Instalirajte OneDrive.exe na računarima korisnika.

 2. Pokrenite OneDrive proces i po potrebi zatražite od korisnika da se prijave pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 3. Podesite krug za ažuriranje (opcionalno).

Važno : Ako korisnici trenutno koristite OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove.exe), a vi želite da ih prebacite na Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, pročitajte članak Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju pre nego što nastavite.

1. korak: Instaliranje datoteke OneDrive.exe

Novi OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju najvećim delom možete da primenite kao i tradicionalno instaliranje aplikacija na uređaje u organizaciji. Ako vršite primenu za veći broj korisnika, korisno je da znate kako da pomoću alatki za primenu za preduzeća kao što je System Center Configuration Manager (SCCM) primenite .exe datoteke i izmenite lokalne sistemske registratore.

Proveravanje da li korisnici već imaju Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive

Ako računari u organizaciji rade pod operativnim sistemom Windows 10, na njima je već instaliran novi klijent za sinhronizaciju. Računari možda imaju novi klijent na sinhronizaciju i ako je na njima instaliran Office 2016 ili Office 2013 (Home & Student, Home & Business, Professional, Personal, Home ili University). Office se instalira po računaru, dok OneDrive mora da se instalira po korisniku. Ako planirate da primenite Office u organizaciji, moraćete zasebno da primenite OneDrive.exe za dodatne korisnike na pojedinačnim mašinama.

Primena administrativnih postavki

Da biste podesili ključeve registratora na računarima u svom domenu, instalirajte OneDrive i kopirajte OneDrive.admx i OneDrive.adml datoteke iz %localappdata%\Microsoft\OneDrive\BuildNumber\adm\ u centralno skladište smernica grupe. Više informacija potražite u članku Koristite smernice grupe da biste kontrolisali postavke klijenta za sinhronizaciju usluge OneDrive

Korišćenje alatke System Center Configuration Manager za primenu Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive

OneDriveSetup.exe instalacioni program za Windows možete da sačuvate u lokalnom deljenom mrežnom resursu da biste izvršili primenu pomoću alatke System Center Configuration Manager. Preuzmi OneDriveSetup.exe instalacioni program za Windows. Saznajte više o upravljanju aplikacijom u alatki Configuration Manager.

Savet : Isprobajte uzorak SCCM paketa. Samo ažurirajte putanju datoteke „OneDrive.exe“ i vlasnika aplikacije.

Da biste Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive instalirali u operativnom sistemu Windows, pokrenite sledeću komandu pomoću alatke System Center Configuration Manager:

Izvršite <putanjaDoIzvršneDatoteke>\OneDriveSetup.exe /silent

(gde „putanjaDoIzvršneDatoteke“ predstavlja lokaciju na lokalnom računaru ili dostupnom deljenom mrežnom resursu).

Napomene : 

 • Ova komanda mora da se pokrene pri prijavljivanju korisnika i neophodne su administratorske dozvole. Ona mora da se pokrene za svakog korisnika računara.

 • Ako pokrenete komandu bez parametra komandne linije, korisnici vide status instaliranja. Posle instaliranja, OneDriveSetup.exe automatski izvršava datoteku „OneDrive.exe“ i korisnicima prikazuje „Podešavanje usluge OneDrive“. Ako pokrenete komadu sa parametrom „/silent“, OneDrive.exe se instalira u pozadini i ne pojavljuje se „Podešavanje usluge OneDrive“. OneDrive.exe morate da pokrenete pomoću dodatne komande. Ako želite da kontrolišete pokretanje usluge OneDrive u celoj organizaciji, preporučujemo da koristite parametar „/silent“.

Instalacioni program instalira OneDrive izvršnu datoteku u na putanji %localappdata%\Microsoft\OneDrive.

2. korak: Pomoć korisnicima pri prijavljivanju

OneDrive ne podržava jedinstveno prijavljivanje pomoću postojećih Office ili Windows akreditiva, ali korisnicima možete da pomognete da se prijave u klijent za sinhronizaciju na druge načine kao što su ovi:

 • Koristite sledeći URL da biste na računarima korisnika pokrenuli „Podešavanje usluge OneDrive“. Kada korisnici kliknu na dugme za početak podešavanja, pojavljuje im se prozor za prijavljivanje u koji mogu da unesu adresu e-pošte.

  odopen://launch

 • Koristite sledeći URL sa adresom e-pošte svakog korisnika da biste pokrenuli podešavanje i unapred popunili adrese e-pošte korisnika u prozoru za prijavljivanje.

  odopen://sync?adresae-poštekorinika=vašaadresae-poštekorisnika@organizacija.com

 • Pokrenite sledeću komandu pomoću System Center Configuration Manager (SCCM) skripte: %localappdata%\Microsoft\OneDrive\OneDrive.exe

  Tako se pokreće OneDrive proces. Ako korisnici nisu podesili nijedan nalog, prikazuje se „Podešavanje usluge OneDrive“. Da biste „Podešavanje usluge OneDrive“ prikazali posebno korisnicima koji nisu podesili nalog za zakupca, koristite parametar komandne linije /configure_business:<IDzakupca>

Napomene : 

 • Kada koristite System Center Configuration Manager, OneDrive.exe obavezno pokrenite sa korisničkim dozvolama (a ne kao administrator).

 • Pomoć za pronalaženje ID-a zakupca potražite u članku Pronalaženje ID-a zakupca u usluzi Office 365.

3. korak: Podešavanje kruga za ažuriranje (Opcionalno)

Da biste odložili ispravke OneDrive klijenta za sinhronizaciju i kontrolisali njihovu primenu za korisnike, možete da se prebacite iz kruga proizvodnih ispravki u krug poslovnih ispravki. Dodatne informacije o krugovima ispravki i tome na koji način klijent za sinhronizaciju proverava da li postoje ispravke potražite u članku Proces ažuriranja OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Da biste podesili krug ispravki pomoću smernica grupe, omogućite postavku Odlaganje ažuriranja datoteke OneDrive.exe do drugog kruga izdanja. Dodatne informacije ovoj postavci potražite u članku Koristite smernice grupe da biste kontrolisali postavke OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Takođe pogledajte

Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizovanja datoteka i fascikli pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×