Prilagođavanje umanjenog okna za navigaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Umanjeno okno za navigaciju Da biste povećali prostor u prozoru programa Outlook, možete da smanjite Okno za navigaciju. Umanjivanje okna za navigaciju skriva liste fascikli zameniti dugmeta fascikle .

Da biste umanjili okno za navigaciju, uradite sledeće:

 • U meniju Prikaz , u grupi raspored kliknite na dugme Okno za navigaciju, a zatim izaberite stavku umanjen.

Umanjenog okna za navigaciju takođe se prikazuje istu Outlook dugmad za prikaz, kao što su Pošta, Kalendar ili kontaktekoje vidite kada je proširena. U modulu pošta umanjenog okna za navigaciju obuhvata i dugmeta za svaku fasciklu "Omiljene lokacije" .

Kliknite na dugme fascikle da biste prikazali listu fascikli u umanjenom oknu za navigaciju. Kada kliknete na fasciklu, sadržaj fascikle se pojavljuju. U nekim prikaze, poput kalendara i kontakata, kada kliknete na dugme fascikle prikazuje fascikle, Navigator datumaili druge opcije.

Napomena : Promene koje napravite u oknu za navigaciju, u umanjenom ili proširene prikazu utiče na oba prikaza. Više informacija o prave izmene u oknu za navigaciju, pogledajte članak Prilagođavanje okna za navigaciju.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje, uklanjanje ili premeštanje omiljenih dugmadi

Kreiranje dodatnog prostora za vertikalnih dugmadi fascikli

Dodavanje ili uklanjanje dugmadi za prikaz

Dodavanje, uklanjanje ili premeštanje omiljenih dugmadi

Samo dugme fascikle i dugmadi za prikaz Outlook prikazuju u umanjenom oknu za navigaciju, osim u Pošta, kada se pojaviti i fascikle iz omiljenih lokacija . Kada kliknete na dugme "Omiljene lokacije" fascikli u umanjenom oknu za navigaciju, lista stavki pošte u toj fascikli se prikazuje u lista poruka.

Redosled kojim se dugmad fascikli pojavljuje u umanjenom oknu za navigaciju je isti kao redosled kojim su navedeni u omiljenim lokacijama.

Da biste dodali ili uklonili omiljene fascikle, uradite nešto od sledećeg:

 • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim izaberite stavku Prikaži u omiljenim lokacijama.

 • Kliknite na fasciklu i prevucite je u ili sa liste "Omiljene lokacije" da biste dodali ili uklonili.

Da biste premestili bilo koju od "Omiljene lokacije" u umanjenom oknu za navigaciju, uradite nešto od sledećeg:

 • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da premestite, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

 • Izaberite fasciklu i prevucite je mesto na koje želite na listi "Omiljene lokacije" .

Vrh stranice

Stvaranje više prostora za vertikalnu dugmad fascikli

Broj fascikli koje se prikazuju kao dugmad u umanjenom oknu za navigaciju zavisi od dostupnog prostora iznad Outlook dugmadi za prikaz (kao što su Pošta ili Kalendar) na dnu okna.

Da biste povećali veličinu razmaka u umanjenom oknu za navigaciju, postupite na neki od sledećih načina:

 • Skratite imena fascikle " Omiljene lokacije ". Dužina imena fascikle utiče na dužinu dugmeta.

 • Kontrola razdelnika okna za navigaciju Prevucite horizontalni razdelnik nadole i sakrijte dugmad za prikaz, kao što je dugme " Pošta ", dugme " Kontakti " i tako dalje.

 • Uklonite neku ili svu dugmad za prikaz iz umanjenog okna za navigaciju.

  Kako da uklonim dugmadi za prikaz?

  Na dnu okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Konfigurisanje dugmadi u oknu za navigaciju , kliknite na dugme Dodaj ili ukloni dugmadi zatim kliknite na dugme koje želite da uklonite.

 • Uvećavanje glavnog prozora programa Outlook. Viši prozor možete da kreirate više prostora u umanjenom oknu za navigaciju.

Vrh stranice

Dodavanje ili uklanjanje dugmadi za prikaz

Dugmad za prikaz koja se pojavljuju u umanjenom oknu za navigaciju predstavljaju istu dugmad koja se pojavljuju u proširenom oknu za navigaciju, mada su manja. Možete da izaberete određeni broj dugmadi koja će biti prikazana ili da ih sve sakrijete.

Dugme za prikaz pošte u oknu za navigaciju      Dugme za prikaz pošte u umanjenom oknu za navigaciju

Izvršite neku od sledećih radnji:

 • Na dnu Okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Konfigurisanje dugmadi u oknu za navigaciju , kliknite na dugme Dodaj ili ukloni dugmadi zatim kliknite na dugme koje želite.

 • Da biste promenili redosled prikaza dugmadi za prikaz, kliknite na dugme Podesi dugmad Konfigurisanje dugmadi u oknu za navigaciju , a zatim kliknite na dugme Opcije okna za navigaciju. Na listi Prikaz dugmadi u sledećem redosledu kliknite na dugme koje želite da prebacuju, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

 • Da biste vratili podrazumevani raspored dugmadi, kliknite na dugme Podesi dugmad Konfigurisanje dugmadi u oknu za navigaciju , kliknite na dugme Opcije okna za navigacijui zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

 • Da biste prikazali različit broj dugmadi za prikaz ili nijedno uopšte, prevucite horizontalni razdelnik nagore ili nadole. Prevlačenje traka razdelnika skriva dodatnu dugmad, ali da ih uklonite.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×