Prilagođavanje umanjenog okna za navigaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Umanjeno okno za navigaciju Umanjena Okno za navigaciju je samo drugačiji prikaz proširenog okna za navigaciju. Sva prilagođavanja koje izvršite na jedan utiče na druge. Ako biste radije da biste radili sa umanjenom oknu za navigaciju, možete da izvršite nekoliko promena da biste optimizovali ga tako da se najčešće korišćene fascikli i prikaza će ostati brzo dostupna.

Na primer, Ako uklonite neke ili sve od dugmadi za prikaz sa dna proširenog okna za navigaciju, koje kreira prostor u umanjenom oknu za navigaciju za više vertikalnih dugmadi fascikli.

Savet : U prikazu "pošta", možete da vidite listu fascikli bez proširivanja okna za navigaciju. Da biste videli listu fascikli u umanjenom oknu za navigaciju, kliknite na vertikalno dugme Okno za navigaciju . Da biste prikazali sadržaj fascikle u prozoru programa Outlook, kliknite na fasciklu. U druge prikaze, poput kalendara i kontakata, kada kliknete na dugme okno za navigaciju prikazuje opcije prikaza, fascikle, Navigator datuma i druge opcije.

Više informacija o prave izmene u oknu za navigaciju, pogledajte članak Prilagođavanje okna za navigaciju.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje, uklanjanje ili premeštanje vertikalnih dugmadi fascikli

Kreiranje dodatnog prostora za vertikalnih dugmadi fascikli

Dodavanje ili uklanjanje dugmadi za prikaz

Dodavanje, uklanjanje ili premeštanje vertikalnih dugmadi fascikli

Pored dugmeta glavnog Okno za navigaciju , samo fascikle u Omiljene fascikle, u prikazu " Pošta ", pojavljuju se kao vertikalnih dugmadi iz umanjenog okna za navigaciju. Kada kliknete na dugme fascikle u umanjenom oknu za navigaciju, videćete listu stavki pošte u toj fascikli u lista poruka.

Redosled kojim se dugmad fascikli pojavljuje u umanjenom oknu za navigaciju je isti kao redosled kojim su navedeni u omiljene fascikle.

Dodavanje ili uklanjanje fascikli iz "Omiljene fascikle"

Uradite nešto od sledećeg:

 • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da dodate ili uklonite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj u omiljene fascikle ili Ukloni iz omiljenih fascikli .

 • Kliknite na fasciklu i prevucite je u ili sa liste "Omiljene fascikle" da biste dodali ili uklonili.

Premeštanje fascikli u "Omiljene fascikle"

Redosled kojim se dugmad fascikli pojavljuje u umanjenom oknu za navigaciju je isti kao redosled kojim su navedeni u omiljene fascikle.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da premestite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Premesti nagore na listi ili Pomeri nadole na listi .

 • Izaberite fasciklu i prevucite je mesto na koje želite na listi "Omiljene fascikle".

Vrh stranice

Kreiranje dodatnog prostora za vertikalnih dugmadi fascikli

Broj fascikli koje se prikazuju kao dugmad u umanjenom oknu za navigaciju zavisi od toga koliko ima prostora je iznad dugmadi za prikaz (kao što je " Pošta " ili " Kalendar ") na dnu okna.

Uradite nešto od sledećeg da biste dobili više prostora u umanjenom oknu za navigaciju:

 • Skratite imena fascikle u omiljene fascikle. Dužina imena fascikle utiče na dužinu dugmeta.

 • Razdelnik u umanjenom oknu za navigaciju Prevucite horizontalni razdelnik nadole i sakrijte dugmad za prikaz. Ovo su dugme " Pošta ", dugme " Kontakti " i tako dalje.

 • Uklonite neke ili sve od dugmadi za prikaz iz umanjenog okna za navigaciju.

  Kako?

  Na dnu okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Slika dugmeta , kliknite na dugme Dodaj ili ukloni dugmadi zatim kliknite na dugme koje želite da uklonite.

 • Povećajte glavni Microsoft Office Outlook 2007 prozor. Viši prozor možete da kreirate više prostora u umanjenom oknu za navigaciju.

Vrh stranice

Dodavanje ili uklanjanje dugmadi za prikaz

Dugmad za prikaz koje se pojavljuju u umanjenom oknu za navigaciju predstavljaju istu dugmad koja se pojavljuju u proširenom oknu za navigaciju, iako su manja. Možete da odaberete broj dugmadi da biste prikazali ili odaberite stavku da biste ih sakrili.

Slika dugmeta
Veliko dugme za prikaz u punom oknu za navigaciju pojavljuje se kao malo dugme za prikaz u umanjenom oknu za navigaciju.
Dugme „Pošta“ okna za navigaciju

Dugmad fascikle u umanjenom oknu za navigaciju Uradite nešto od sledećeg:

 • Na dnu Okna za navigaciju, kliknite na dugme Podesi dugmad Slika dugmeta , kliknite na dugme Dodaj ili ukloni dugmadi zatim kliknite na dugme koje želite.

 • Da biste promenili redosled prikaza dugmadi za prikaz, kliknite na dugme Podesi dugmad Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije okna za navigaciju. Na listi Prikaz dugmadi u sledećem redosledu kliknite na dugme koje želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

 • Da biste vratili podrazumevani raspored dugmadi, kliknite na dugme Podesi dugmad Slika dugmeta , kliknite na dugme Opcije okna za navigacijui zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

 • Razdelnik u umanjenom oknu za navigaciju Da biste prikazali različit broj dugmadi za prikaz ili nijedno uopšte, prevucite horizontalni razdelnik prema dnu okna.Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×