Prilagođavanje teme programa Word da biste koristili kao podloge za pisanje za poruke

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office Word 2007 teme dostupne su tako da lako možete da personalizujete HTML formatu e-poruke. Teme sadrže pozadine i obrazaca i nude skup objedinjeno elemenata kao što su fontova, znakova za nabrajanje, boje i efekte. Možete da odaberete unapred definisane liste Word 2007 teme koje možete da prilagodite svojim potrebama.

Napomena : Word teme možete da koristite samo ako kao format poruke koristite HTML. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite karticu Format pošte . Na listi pisanje u ovom formatu , izaberite stavku HTML.

Želim da saznam više o formatima poruka

Microsoft Outlook podržava tri formata poruka:

 • HTML     Ovo je podrazumevani format poruke u programu Outlook. Takođe je najbolji format da koristite kada želite da kreirate poruke koje su slične tradicionalnim dokumentima, sa raznih fontove, boje i znak za nabrajanje liste. Podrazumevano, kada izaberete neku od opcija koje dozvoljavaju oblikovanje (HTML ili Obogaćeni tekst), poruka je poslata u HTML formatu. Pa kada koristite HTML, znate da šta šaljete šta, primalac će videti.

 • Čisti tekst     Ovo je format koji podržavaju sve aplikacije za e-poštu. Možete da podesite Outlook da biste otvorili poruke koje primate u formatu čistog teksta. Čisti tekst ne podržava podebljano, kurziv, boji fonta ili druga oblikovanja teksta. Takođe, ne podržava slike koje su prikazane direktno u telu poruke, iako možete da dodate slike kao priloge.

 • Format obogaćenog teksta programa Outlook (RTF)     Ovo je Microsoft format koji podržavaju samo sledeće aplikacije za e-poštu:

  • Microsoft Exchange klijent, verzije 5.0 i 4.0

  • Microsoft Office Outlook 2007

  • Microsoft Office Outlook 2003

  • Microsoft Outlook 2002, 2000, 98 i 97

   RTF FORMAT možete koristiti kada šaljete poruke unutar organizacije koja koristi Microsoft Exchange; Međutim, preporučujemo da koristite HTML formatu. RTF podržava oblikovanje teksta, uključujući znakove za nabrajanje, poravnanja i povezane objekte. Outlook automatski pretvara RTF formata poruke u HTML podrazumevano kada im pošaljete primaocu na internetu, tako da se oblikovanje poruke se održava i primljene su prilozi. Outlook je automatski oblikuje sastanak, zahteve za zadatke i poruke dugmad za glasanje, tako da ove stavke može da pošalje netaknuta preko Interneta drugim korisnicima programa Outlook, bez obzira na podrazumevani format poruke. Ako je povezane sa Internet poruka zadatak ili poziv za sastanak, Outlook je automatski konvertuje Internet kalendar format, uobičajeni format za stavke Internet kalendara, tako da druge aplikacije za e-poštu može da ga podržava.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prilagođavanje teme programa Word

Čuvanje Word teme

Prilagođavanje teme programa Word

Da biste prilagodili temu, počnite sa promenom njegove komponente, kao što je boja, fontova ili linija i Popuna efekata koji se koriste. Promene koje izvršite na jedan ili više komponenti odmah utiče na otvorenoj e-poruci. Ako želite da primenite ove promene na nove poruke, možete da ih sačuvate kao prilagođenu temu (pogledajte odeljak "Sačuvaj Word temu" ispod).

Prilagođavanje boje teme

 1. Na kartici Opcije , u grupi teme kliknite na dugme boja.

 2. Kliknite na dugme Kreiraj novu temu boja.

 3. U okviru boje teme, kliknite na dugme za element boje tema koji želite da promenite, a zatim odaberite boje koje želite da koristite sa palete boja.

  Uzorak se ažurira fontovima koje izaberete.

 4. Ponovite korak 3 za sve elemente boje teme koje želite da promenite.

 5. U polju ime otkucajte odgovarajuće ime za nove boje teme.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Savet : Da biste vratili sve elemente boje teme na originalne boje teme, možete izabrati stavku Uspostavi početne vrednosti pre nego što kliknete na dugme Sačuvaj.

Prilagođavanje fontova teme

 1. Na kartici Opcije , u grupi teme kliknite na dugme Fontovi.

 2. Kliknite na dugme Kreiraj novu temu fontova.

 3. U okvirima font naslova i font tela izaberite fontove koje želite da koristite.

  Uzorak se ažurira fontovima koje izaberete.

 4. U polju ime otkucajte odgovarajuće ime za nove fontove teme.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Izbor efekta teme

 1. Na kartici Opcije , u grupi teme kliknite na dugme Efekti.

 2. Izaberite efekat koji želite da koristite.

Vrh stranice

Čuvanje Word teme

 1. Na kartici Opcije , u grupi teme kliknite na dugme teme.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj trenutnu temu.

 3. U polju ime datoteke otkucajte odgovarajuće ime za temu.

  Napomena : Prilagođene teme se čuvaju u fascikli Teme dokumenta i automatski se dodaje na listu prilagođene teme.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×