Prilagođavanje stila u programu OneNote za Windows

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 


Ako koristite Word mnogo, možete je možda poznata prilagođavanje postojećih stilova teksta tako da brzo možete da izaberete i primenite omiljene stilove kad god poželite. OneNote nema isti mogućnost prilagođavanja liste stilova, ali možete da koristite četkicu za oblikovanje da biste kopirali stil koji ste kreirali i primenili ga na druge delove teksta.

  1. Izaberite tekst čije oblikovanje želite da kopirate.

  2. Izaberite stavke Početak > Četkica za oblikovanje.

    Snimak ekrana dugmeta „Četkica za oblikovanje“ u programu OneNote 2016.

  3. Nemojte kliknuti nigde drugde na stranici, pronađite tekst koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

Savet:  Ako je tekst koji želite da oblikujete na drugoj stranici ili odeljku u beležnici, možete da kliknete na trake za pomeranje i kartice da biste otišli. Samo vodite računa da ne kliknete na stranicu ili druge delove teksta ili će oblikovanje biti primenjeno na taj deo. Ako pogrešite, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z i pokušajte ponovo.

Primena oblikovanja na nekoliko oblasti odjednom

Ako imate nekoliko oblasti teksta na koje želite da primenite isto oblikovanje, to možete da uradite tako što ćete kliknuti dvaput na četkicu za oblikovanje.

  1. Izaberite tekst čije oblikovanje želite da kopirate.

  2. Kliknite na dugme Početak i kliknite dvaput na dugme Četkica za oblikovanje.

  3. Nemojte kliknuti nigde drugde na stranici, pronađite tekst koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

  4. Ponovite 3. korak za sve dodatne izbore teksta koji želite da oblikujete.

  5. Da biste prestali da koristite četkicu za oblikovanje, ponovo kliknite na dugme Četkica za oblikovanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×