Prilagođavanje obrasca ili test postavki u Microsoft Forms

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite postavke obrasca da biste naveli krajnje rokove, identifikovali ispitanike obrasca, prikazali tačne odgovore za testove i podesili druge željene postavke za Microsoft Forms.

Promeni postavke

Da biste prešli na ekran sa postavkama, kliknite na dugme tri tačke (...) u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku postavke.

Postavke za obrasce

Na stranici "postavke", možete da potvrdite ili opozovite izbor podrazumevane postavke.

Postavke za obrasce i testove

Napomena : Opcija za test odeljak i Otvori pomoću Pođite aplikaciju za testiranje postavke su dostupne samo kada koristite test pitanja.

Ko može da popuni ovaj obrazac

Kada koristite podrazumevanu postavku, samo osobe u organizaciji mogu odgovor, odgovorite mora biti u vašoj organizaciji i prijavite se na popunjavanje obrasca. Izaberite opciju osobe koje imaju vezu može da odgovori ako želite da omogućite svima, uključujući osobe izvan vaše organizacije, popunjavati test ili obrasca.

Dve dodatne opcije su dostupne ako odaberete da dozvolite samo osobe u vašoj organizaciji da popunite obrazac. Izaberite zapis ime ako želite odgovor svaki obrazac da biste uključili imena i e-adrese na responder. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da dozvolite anonimne odgovore test ili obrazac. Izaberite jedan odgovor po osobi ako želite da ograničite odgovora na jedan po osobi. Opozovite izbor ove opcije da biste dozvolili da odgovorite obrazac da biste prosledili više odgovora u obrazac. Podrazumevana postavka je da biste dozvolili da više odgovora.

Prihvatanje odgovora ili zatvorite u obrazac

Opozivanjem izbora ove postavke možete da isključite mogućnost prikupljanja dodatnih odgovora iz obrasca. Možete i da prilagodite podrazumevanu poruku koju primaoci vide kad pokušaju da proslede odgovor pošto isključite ovu postavku.

Postavka prikupljanja odgovora za obrasce i testove

Datume početka i završetka

Kada koristite ove postavke, možete da navedete na tačan datum i vreme kada želite da pokrenete i zaustavite prikupljanje obrazac odgovora. Kliknite na datum početka, a zatim izaberite datum okvir za tekst i izaberite datum sa kontrola kalendara. Izaberite određeno vreme sa padajuće liste sat pomacima. Uradite isto za datum završetka.

Postavljaju datum i krajnji datum za obrasce i kvizove

Napomena : Ne možete da izaberete datum i vreme u prošlosti.

Slučajni redosled pitanja

Kad koristite ovu postavku, Microsoft Forms nasumično bira redosled pitanja koja se prikazuju. Svaki ispitanik će videti pitanja različitim redosledom. Podrazumevana postavka je prikaz pitanja svim ispitanicima istim redosledom kojim ste dizajnirali obrazac.

Kliknite na dugme Nazad kad završite sa prilagođavanjem postavki obrasca.

Otvaranje sa Pođite aplikaciju za testiranje

Kada koristite ovu postavku, potrebna vam je da odgovorite koristite izvršite testiranje aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 da popunite obrazac. Ova aplikacija kreira okruženje u kojem je ograničen pristup drugim resursima dok je preduzete za test. Pođite aplikaciju za testiranje radi sledeće:

  • Prikazuje samo test i ništa više.

  • Briše u ostavu.

  • Sprečava pristup druge Veb lokacije.

  • Sprečavaju otvaranje ili pristup drugih aplikacija.

  • Sprečava deljenje, štampanje ili snimka ekrana.

  • Sprečava mogućnost da promenite postavke, proširivanje prikazuje, vidite obaveštenja, preuzimanje ispravki ili korišćenje funkcija za automatsko popunjavanje.

  • Sprečava upotreba Cortana.

Izabrana ova postavka vezu koju delite sa odgovorili otvara Pođite Test aplikaciju na računarima sa Windows 10 godišnjicu Update. Aplikacija zahteva da odgovorite prijavite se i zatim predstavlja obrazac.

Važno : Odgovorite koji nemaju pristup Pođite Test aplikacija će moći da koristite obrazac.

Prikaz tačnih odgovora kad ispitanici proslede obrazac

Kad koristite ovu postavku sa pitanjima testa, ispitanici vide rezultate svih pitanja kad proslede odgovore na pitanja testa. Ispitanici će videti zeleni znak potvrde pored svakog tačnog odgovora za pitanja iz testa i crveni tekst poruke prikazan pored netačnih odgovora. Opozovite izbor ove postavke ako ne želite da prikazujete tačne i netačne informacije pored svakog pitanja testa.

Prikaži tačke pitanje da biste odgovorili

Kada koristite ovu postavku test pitanja, koji može da vidi broj tačaka koje ste dodelili svako pitanje kada ste kreirali na test. Upućivanje prikazuju se u zagradama nakon test pitanje.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da vas čujemo! U gornjem desnom uglu prozora Microsoft Forms izaberite stavke Još opcija (...) > Povratne informacije. Takođe možete da posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Promena teme obrasca

Slanje obrasca drugima da prikupi odgovore

Deljenje obrasca za saradnju

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×