Prilagođavanje dozvola za SharePoint liste ili biblioteke

Prilagođavanje dozvola za SharePoint liste ili biblioteke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator ili vlasnik biblioteku, listu ili anketu, možete da promenite dozvole da biste omogućili da prave osobe pristup podacima koji su im potrebne podatke dok ograničavanje drugima.

Napomena: Ako želite da dodate, promenite ili uklonite dozvole za pojedinačni dokument ili fasciklu, pogledajte članak Deljenje datoteka ili fascikli u usluzi Office 365.

Svim lokacijama, listama i bibliotekama u kolekciji lokacija podrazumevano nasleđuju postavke dozvola od lokacije koja je direktno iznad njih u hijerarhiji lokacija. To znači da je lokacija nasleđuje dozvole od osnovne lokacije kolekcije lokacija i podlokacija nasleđuje dozvole od nadređene lokacije. Fascikle, liste i dokumente nasleđivanje dozvola od lokacije koja ih sadrži i tako dalje.

Da dodelite jedinstvene dozvole za listu, biblioteku ili anketu, možete da prvo prelom nasleđivanje dozvola, a zatim da dodelite jedinstvene dozvole. Možete da uradite sve ovo na stranici sa dozvolama . Ovaj članak vam pokazuje kako da biste došli do stranice i prelom nasleđivanje dozvola, a zatim pruža korake da biste dodelili ili promenili dozvole.

Napomena: Kada korisnik deli dokumenta ili neke druge pojedinačne stavke, prenošenje se automatski prekida te stavke. Nasleđenih dozvola kopiraju se na stavku i dodati su dozvole za korisnike sa kojima se na stavku deli. Da, ali ako nisu unete promene u dozvolama za nadređenu stavku, te promene neće biti biti primenjene na stavku.

Prikaz stranice "dozvola" u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Za listu ili biblioteku

 1. Idite u biblioteku ili listu i otvorite je.

 2. Odaberite Postavke i Postavke biblioteke ili postavke liste.

  Ako ne vidite Postavke , odaberite karticu Biblioteka ili Lista da biste otvorili traku, a zatim na traci kliknite na dugme Postavke biblioteke ili Postavke liste .

 3. Na stranici " Postavke ", u okviru dozvole i upravljanje, izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Vrh stranice

Za ankete

 1. Otvorite anketu.

 2. Kliknite na dugme " Postavke " istraživanje.

 3. Kliknite na padajuću listu i izaberite stavku Postavke ankete.

 4. Na stranici Postavke, u okviru Dozvole i upravljanje izaberite stavku Dozvole za ovu anketu.

Osnovni podaci o jedinstvene dozvole za pojedinačne stavke

Kada odete na stranicu za dozvole , možete videti neke poruke na vrhu stranice ovako:

Evo šta znači Svaka poruka:

 • Neke stavke ove liste možda imate jedinstvene dozvole koje ne kontrolišu sa ove stranice. Prikaži ove stavke. To znači da, u nekom trenutku u prošlosti, pojedinačne stavke iz liste, biblioteke ili ankete je delili sa drugima. Kada izaberete stavku Prikaži ove stavke, videćete na Izuzeci dijalog koji prikazuje stavke koje su. Ako ste vlasnik stavke, izaberite stavku Upravljanje dozvolama za svaki od njih da unesete promene.

 • Ima ograničen pristup korisnika na ovoj lokaciji. Korisnici možda ograničen pristup ako stavku ili dokument u okviru lokacije se deli sa njima. Prikazivanje korisnika. To znači da ako stavke deli sa korisnika, ali celu listu, biblioteku ili ankete ima ne, a zatim pristup je ograničena na jednu stavku koji se deli sa njima. Kliknite na dugme Prikaži korisnike da biste videli ko su.

  Kada delite stavke sa korisnikom, dobijaju ograničen pristup na lokaciju kako biste ih date pristup stavke. Ako opozovete deljenje stavke, korisnik će nastaviti da imaju ograničen pristup lokaciji (i videćete ovu poruku), međutim, oni će imati pristup sve stavke ne dele sa njima.

 • Ove biblioteke nasleđuje dozvole od nadređene. (ime lokacije). To znači da nasleđivanje još uvek nije raskinute za listu, biblioteku ili ankete. Pogledajte Prekidanje nasleđivanja dozvola ispod o tome kako da to uradite.

Vrh stranice

Prekidanje nasleđivanja dozvola u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Kada prekinete nasleđivanje dozvola za listu, biblioteku ili ankete i zatim definišite nove postavke dozvola, na listi (ili u biblioteci) postaje roditelj za stavke u njoj. Stavke u okviru taj roditelj sada nasleđuju nove postavke dozvola (osim ako stavki imaju jedinstveno definisane dozvole.)

Da biste prekinuli nasleđivanje i dodelite jedinstvene dozvole, sledite ove korake:

 1. Idite na listu, biblioteku ili ankete i otvorite je.

 2. Idite na stranici sa dozvolama , koristite korake u prethodnom odeljku.

 3. Da biste prekinuli nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije, kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola.

  Vrh stranice

Dodelite jedinstvene dozvole u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Pre nego što možete da dodelite jedinstvene dozvole, morate da prekinete nasleđivanje od nadređene lokacije. Kada ste oštećena nasleđivanje prateći korake u prethodnom odeljku, pratite sledeće korake da dodelite jedinstvene dozvole:

 1. Idite na listu, biblioteku ili ankete i otvorite je.

 2. Idite na stranici sa dozvolama , koristite korake u prethodnom odeljku.

 3. Izaberite stavku Dodeli dozvole na kartici dozvole .

  Napomena: Ako lista ili biblioteka nasleđuje od nadređene lokacije, nećete videti Dodeli dozvole.

 4. U dijalogu Deljenje... , uverite se da pozovete ljude , a zatim otkucajte imena osobe ili grupe koju želite da odobrite pristup u okviru Enter imena ili e-adrese... .

 5. Ako želite da dodate ličnu poruku.

 6. Potvrdite ili opozovite izbor Deljenje svega u ovoj fascikli, čak i stavke sa jedinstvenim dozvolama. Ovo će odobrite ili ograničili pristup stavki koje ste već podesili jedinstvene dozvole za. (Ova opcija je dostupna samo za fascikle.)

 7. Nivo dozvole gotovo je podesite da biste uredili podrazumevano, što znači da osobe koje pozovete mogu da izvršite neke promene na listu, biblioteku ili ankete. Ako želite da dodelite različite nivoe dozvola kao pročitane samo, kliknite na dugme Prikaži opcije i promena izbora u polju Izaberite nivo dozvole .

 8. E-poruku će biti poslati svima u okviru Pozovi osobe . Ako ne želite da se to desi, kliknite na dugme Prikaži opcije i opozovite izbor Pošalji poziv e-poštom.

 9. Kada završite, kliknite na dugme Deli.

  Vrh stranice

U nekim slučajevima, možda ćete želeti da kreirate Windows Active Directory bezbednosne grupe i dodelite pristup biblioteke ili liste za sve ljude u Windows bezbednosnoj grupi. Na primer, možda ćete želeti da odobrite pristup na ceo tim na listu tako što ćete dodati tima bezbednosnu grupu SharePoint grupi. Zatim, kada nove osobe se pridruže timu, možete dati im odgovarajuće dozvole tako što ćete ih dodati odgovarajuće Windows bezbednosne grupe. Da biste saznali više o Windows bezbednosne grupe, pogledajte Active Directory bezbednosne grupe.

Napomena: Ne možete da odobrite pristup grupi za distribuciju koja nije Windows bezbednosne grupe.

Promena nivoa dozvola u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Pre nego što možete da promenite jedinstvene dozvole, morate da prekinete nasleđivanje od nadređene lokacije. Kada ste oštećena nasleđivanje prateći korake u prethodnom odeljku, pratite sledeće korake da biste promenili dozvole:

 1. Idite na listu, biblioteku ili ankete i otvorite je.

 2. Idite na stranicu dozvole za listu, biblioteku ili anketu, koristite korake u prethodnom odeljku.

 3. Sa liste ime , potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika ili grupe koje možete da promenite nivoi dozvola za.

 4. Izaberite stavku Uredi korisničke dozvole.

 5. U okviru dozvole, potvrdite izbor u polju za nivo dozvole za korisnike ili grupe koje ste izabrali.

Više informacija o nivoima dozvola potražite u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Vrh stranice

Uklanjanje korisničkih dozvola u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Da biste uklonili dozvole za korisnike ili grupe koje imaju pristup, sledite ove korake:

 1. Idite na listu, biblioteku ili ankete i otvorite je.

 2. Idite na stranicu dozvole za listu, biblioteku ili anketu, koristite korake u prethodnom odeljku.

 3. Sa liste ime , potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika ili grupu koju želite da uklonite dozvole iz.

 4. Izaberite stavku Ukloni korisničke dozvole.

Stranica sa dozvolama se ažurira da bi prikazala da grupa ili korisnik više nemaju dozvole za listu.

Vraćanje nasleđivanja da biste izbrisali sve jedinstvene dozvole u sistemu SharePoint Online, 2019, 2016 ili 2013 servera

Kada prekinete nasleđivanje dozvola između lokacije, fascikle, liste, biblioteke, stavke liste, ili dokumenta i njegove nadređene, možete da vratite nasleđivanje u bilo kom trenutku, što će ukloniti sve prilagođene dozvole postavljate.

 1. Idite na listu, biblioteku ili ankete i otvorite je.

 2. Idite na stranicu dozvole za listu, biblioteku ili anketu, koristite korake u prethodnom odeljku.

 3. Na kartici Postavke (za listu ili biblioteku) izaberite stavkuBrisanje jedinstvenih dozvola.

 4. Kliknite na dugme U redu. Statusna traka za listu sada sadrži obaveštenje „Ova lista nasleđuje dozvole od svog nadređenog objekta.” Ime nadređenog objekta je prikazano pored ažuriranog statusa.

Vrh stranice

Za administratore i IT profesionalce

Prikaz stranice "dozvola" u sistemu SharePoint 2010

Za listu ili biblioteku

 1. Idite u biblioteku ili listu i otvorite je.

 2. Izaberite stavku Biblioteka ili karticu Lista da biste otvorili traku, a zatim na traci kliknite na dugme Postavke biblioteke ili Postavke liste .

 3. Na stranici " Postavke ", u okviru dozvole i upravljanje, izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Vrh stranice

Za ankete

 1. Otvorite anketu.

 2. Kliknite na dugme " Postavke " istraživanje.

 3. Kliknite na padajuću listu i izaberite stavku Postavke ankete.

 4. Na stranici Postavke, u okviru Dozvole i upravljanje izaberite stavku Dozvole za ovu anketu.

Osnovni podaci o jedinstvene dozvole za pojedinačne stavke

Kada odete na stranicu za dozvole , možete videti neke poruke na vrhu stranice ovako:

Evo šta znači Svaka poruka:

 • Neke stavke ove liste možda imate jedinstvene dozvole koje ne kontrolišu sa ove stranice. Prikaži ove stavke. To znači da, u nekom trenutku u prošlosti, pojedinačne stavke iz liste, biblioteke ili ankete je delili sa drugima. Kada izaberete stavku Prikaži ove stavke, videćete na Izuzeci dijalog koji prikazuje stavke koje su. Ako ste vlasnik stavke, izaberite stavku Upravljanje dozvolama za svaki od njih da unesete promene.

 • Ima ograničen pristup korisnika na ovoj lokaciji. Korisnici možda ograničen pristup ako stavku ili dokument u okviru lokacije se deli sa njima. Prikazivanje korisnika. To znači da ako stavke deli sa korisnika, ali celu listu, biblioteku ili ankete ima ne, a zatim pristup je ograničena na jednu stavku koji se deli sa njima. Kliknite na dugme Prikaži korisnike da biste videli ko su.

 • Ove biblioteke nasleđuje dozvole od nadređene. (ime lokacije). To znači da nasleđivanje još uvek nije raskinute za listu, biblioteku ili ankete. Pogledajte Prekidanje nasleđivanja dozvola ispod o tome kako da to uradite.

Vrh stranice

Nasleđivanje od nadređene lokacije u sistemu SharePoint 2010

 1. Otvorite listu ili biblioteku koju želite da ograničite pristup.

 2. Na kartici Alatke za liste ili Alatke za biblioteku izaberite stavku liste ili biblioteke da biste otvorili galeriju komandi.

 3. Na traci, kliknite na dugme Dozvole za listu ili Biblioteku dozvolu .

  Otvara se stranica sa dozvolama za listu ili biblioteku sa žute statusnoj traci koja objašnjava da je na listi nasleđuje dozvole od nadređene lokacije.

  Napomena: Ako ne vidite dozvole za listu ili biblioteku, uverite se da windows je preko celog ekrana, nekoliko dugmadi smanjili da samo sa ikonama bez natpisa.

 4. Kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola.

  Sada na listi nije povezan sa nadređene lokacije.

Ovo su dve važne stvari koje treba da obratite pažnju:

 • Na listi i dalje ima iste postavke dozvola koje je ranije. Ali, umesto nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije, ima sopstvenu kopiju nadređene lokacije. s dozvole.

 • Promene koje izvršite u postavkama dozvole za nadređenu lokaciju ne će biti nasleđuju tako što ćete ovu listu.

Uklanjanje grupe ili korisnici ne želite u sistemu SharePoint 2010

 1. U odeljku ime dozvole stranice, potvrdite izbor u poljima za grupa ili korisnika koji ne treba da imaju pristup ovu listu.

 2. Kliknite na dugme Ukloni korisničke dozvole.

 3. Stranica sa dozvolama se ažurira da bi prikazala da grupa ili korisnik više nemaju dozvole za listu.

Vrh stranice

Odobravanje pristupa grupama ili pojedincima u sistemu SharePoint 2010

U nekim slučajevima, možda ćete želeti da kreirate grupe i da odobrite pristup na ovu listu. Na primer, možda ćete želeti da dodelite vašem timu pristup na listu. Budući da znate da vaš tim možda raste u budućnosti, to? s najbolje da biste kreirali grupu za tim i pristup toj grupe na listi. Kada nove osobe se pridruže timu, jednostavno ih dodate u grupu.

Detalje o tome kako da kreirate grupu, pogledajte članak Prilagođavanje SharePoint dozvole za lokaciju.

U suprotnom, možda ćete želeti da odobrite pristup jedne ili dve osobe iz vašeg tima.

 1. Na stranici sa dozvolama za listu, na kartici Uređivanje , izaberite stavku Dodeli dozvole.

 2. Otkucajte ime grupe ili osobe koje želite da odobrite pristup u okviru Korisnici/grupe .

 3. Izaberite željeni nivo dozvole želite da grupa ili pojedinci da imate.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Uređivanje dozvola dodeljenih nivoima dozvola u listi ili biblioteci u sistemu SharePoint 2010

Koristite sledeće korake da biste uredili dozvole dodeljene za nivoe dozvola izabranih korisnika i SharePoint grupe povezane sa liste ili biblioteke. Imajte u vidu da ako objektu na kojoj uređujete nivoe dozvola, nasleđuje dozvole od nadređene objektu na sledeći način ovo nasleđivanje.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji je kreiran u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku na kojoj želite da uredite nivoe dozvola.

 2. Na kartici lista ili biblioteka na traci, izaberite stavku Postavke liste ili Postavke biblioteke dokumenata.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe povezane sa ove biblioteke i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored imena kolone ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 4. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole, prvo morate da prekinete nasleđivanje dozvola da biste uredili nivoe dozvola u ovom objektu. Da biste to uradili, kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili.

 5. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu za korisnike i SharePoint grupe na kojoj želite da uredite nivoe dozvola u ovom objektu.

 6. Kliknite na dugme Uredi korisničke dozvole.

  Uređivanje korisničkih dozvola
 7. U odeljku Biranje dozvola izaberite nivoe dozvola koje želite, opozovite izbor u one koje ne želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Uređivanje dozvola dodeljenih nivoima dozvola u fasciklu, dokument ili stavku liste u sistemu SharePoint 2010

Koristite sledeće korake da biste uredili nivoe dozvola izabranih korisnika i SharePoint grupe povezane sa fasciklu, dokument ili stavku liste. Imajte u vidu da ako objektu na kojoj uređujete nivoe dozvola, nasleđuje dozvole od nadređene objektu na sledeći način ovo nasleđivanje.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji je kreiran u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku sa liste, na kojoj želite da uredite nivoe dozvola.

 2. Kliknite na padajući meni sa desne strane fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da uredite nivoe dozvola, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Dozvole: Stranica ime objekta prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe u ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored imena kolone ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 3. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole, prvo morate da prekinete nasleđivanje dozvola da biste uredili nivoe dozvola u ovom objektu. Da biste to uradili, u kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili.

 4. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu za korisnike i SharePoint grupe na kojoj želite da uredite nivoe dozvola u ovom objektu.

 5. Kliknite na dugme Uredi korisničke dozvole.

  Uređivanje korisničkih dozvola
 6. U odeljku Biranje dozvola izaberite nivoe dozvola koje želite, opozovite izbor u one koje ne želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Konfigurišete listu ili biblioteku nasleđivanje dozvola u sistemu SharePoint 2010

Posle tebe??? Sačuvaj oštećena nasleđivanje dozvola između lokacije, fascikle, liste, biblioteke, stavke liste, ili dokumenta i njegove nadređene, možete da vratite nasleđivanje u bilo kom trenutku.

 1. Otvorite listu koju želite da vratite nasleđivanje za.

 2. Na kartici " Alatke za listu ili Biblioteku alatke ", u galeriji listu ili biblioteku izaberite stavku Dozvole za listu ili Biblioteku dozvole.

 3. Na stranici lista dozvola, kliknite na dugme Nasledi dozvole.

Vrh stranice

Prikaz SharePoint 2007 korisnici i grupe povezane sa liste ili biblioteke

 1. Otvorite listu ili biblioteku u kojoj želite da prikažete korisnike i SharePoint grupe.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata ili Postavke liste.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu biblioteku dokumenata ili dozvole za ovu listu.

  Dozvole: Stranica ime objekta prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe (i njihove dodeljene nivoe dozvola) koje se primenjuju na ovom objektu.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta.

Vrh stranice

Prikaz SharePoint 2007 korisnici i grupe povezane sa fasciklu, dokument ili stavku liste

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fascikle, dokument ili stavku sa liste za koju želite da prikažete korisnike i SharePoint grupe.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku sa liste za koju želite da biste prikazali dozvole, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Dozvole: Stranica ime objekta prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe i njihove dodeljene nivoe dozvola koje se primenjuju na ovom objektu.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta.

Vrh stranice

Dodavanje korisnika u listu ili biblioteku u sistemu SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste dodali korisnike u postojeću SharePoint grupu koja je trenutno povezana sa određene liste ili biblioteke. Ako objektu konfigurišete koristi jedinstvene dozvole, možete takođe dodati korisnike direktno ovog objekta sa dozvolama za koji želite ili dodavanje postojeće SharePoint grupe na ovu listu sa dozvolama za koje želite.

Napomena: Ako dozvole se nasleđuju iz nadređenog, ne možete dodati korisnike ili SharePoint grupe direktno na objekat koji se mogu obezbediti. U ovom slučaju, korisnike možete dodati samo u postojeće SharePoint grupe. Međutim, ako kreirate jedinstvene dozvole za objekat koji se mogu obezbediti, onda možete da dodate korisnike.

 1. Otvorite listu ili biblioteku u kojoj želite da dodate korisnike ili SharePoint grupe.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata ili Postavke liste.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu biblioteku dokumenata ili dozvole za ovu listu.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe povezane sa ove liste ili biblioteke i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Napomena: Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti. U ovom slučaju, korisnici i SharePoint grupe koje dodate takođe se dodaju nadređenog (što ovom objektu nasleđuje dozvole). Ako jedinstvene dozvole se koriste (ne nasleđuju od nadređene lokacije), korisnici i SharePoint grupe koje dodajete u ovom objektu utiču samo na ovom objektu i drugih lica koje nasleđuju dozvole od ovog objekta.

 4. U meniju Novo izaberite stavku Dodaj korisnike.

  Napomena: Meni " novo " se ne pojavljuje ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole od nadređene lokacije. U ovom slučaju, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili da želite da kreirate jedinstvene dozvole.

 5. U odeljku Dodavanje korisnika , navedite korisnike i SharePoint grupe koje želite da dodate ovom objektu.

 6. U odeljku Davanje dozvola ili dodajte korisnike u postojeću SharePoint grupu ili biste im dali dozvolu direktno na objekat koji se mogu obezbediti i izaberite jednu ili više polja za potvrdu da biste dali ovim korisnicima dozvole na ovom objektu.

  Napomene: 

  • Ako dozvole se nasleđuju iz nadređenog, ne možete dodati korisnike ili SharePoint grupe direktno na ovom objektu. Umesto toga, korisnike možete dodati samo u postojeću SharePoint grupu.

  • Nije moguće dodati SharePoint grupi drugoj SharePoint grupi. Ako ste dodali SharePoint grupi u koraku 5, morate da izaberete direktno davanje dozvola korisnicima.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Dodavanje korisnika u fasciklu, dokument ili stavku liste u SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste dodali korisnike u postojeću SharePoint grupu koja je trenutno povezana sa određenu fasciklu, dokument ili stavku liste. Ako objektu konfigurišete koristi jedinstvene dozvole, možete takođe dodati korisnike direktno ovog objekta sa dozvolama za koji želite ili dodavanje postojeće SharePoint grupe na ovu listu sa dozvolama za koje želite.

Napomena: Ako dozvole se nasleđuju iz nadređenog, ne možete dodati korisnike ili SharePoint grupe direktno na objekat koji se mogu obezbediti. U ovom slučaju, korisnike možete dodati samo u postojeće SharePoint grupe koje su trenutno povezani sa ovom objektu. Međutim, ako kreirate jedinstvene dozvole za objekat koji se mogu obezbediti, onda možete da dodate korisnike.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da dodate korisnike ili SharePoint grupe.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da dodate korisnike ili SharePoint grupe, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe i njihove dodeljene nivoe dozvola koje se primenjuju na ovom objektu.

  Napomena: Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti. U ovom slučaju, korisnici i SharePoint grupe koje dodate takođe se dodaju nadređenog (što ovom objektu nasleđuje dozvole). Ako jedinstvene dozvole se koriste (ne nasleđuju od nadređene lokacije), korisnici i SharePoint grupe koje dodajete u ovom objektu utiču samo na ovom objektu i bilo koji drugi licima nasleđuju iz ovog objekta.

 3. U meniju Novo izaberite stavku Dodaj korisnike.

  Napomena: Meni " novo " se ne pojavljuje ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole od nadređene lokacije. U ovom slučaju, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili da želite da kreirate jedinstvene dozvole.

 4. U odeljku Dodavanje korisnika , navedite korisnike i SharePoint grupe koje želite da dodate ovom objektu.

 5. U odeljku Davanje dozvola ili dodajte korisnike u postojeću SharePoint grupu ili biste im dali dozvolu direktno na koji se mogu obezbediti objekat i izaberite jednu ili više polja za potvrdu da biste dali ovim korisnicima dozvole na ovom objektu.

  Napomene: 

  • Ako dozvole se nasleđuju iz nadređenog, ne možete dodati korisnike ili SharePoint grupe direktno na ovom objektu. Umesto toga, korisnike možete dodati samo u postojeću SharePoint grupu.

  • Nije moguće dodati SharePoint grupi drugoj SharePoint grupi. Ako ste dodali SharePoint grupi u koraku 5, morate da izaberete direktno davanje dozvola korisnicima.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Kreirajte novu SharePoint grupu iz liste ili biblioteke u sistemu SharePoint 2007

Ova procedura se može izvršiti samo iz liste ili biblioteke koja nasleđuje dozvole od nadređene lokacije.

Napomena: Bez obzira na početnu tačku, sve SharePoint grupe se kreiraju na nivou kolekcije lokacija. To znači da su sve SharePoint grupe dostupne za sve lokacije u kolekciji lokacija.

 1. Otvorite listu ili biblioteku iz koje želite da kreirate novu SharePoint grupu.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata ili Postavke liste.

 3. U koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu biblioteku dokumenata ili dozvole za ovu listu.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe se dodeljuju ovu listu ili biblioteku i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 4. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole od nadređene lokacije, u meniju Radnje izaberite stavku Upravljaj dozvolama nadređenog. U suprotnom, ne možete da kreirate SharePoint grupu iz ove liste ili biblioteke.

 5. U meniju novo izaberite stavku Nova grupa.

 6. Na stranici " Nova grupa " Navedite postavke za novu SharePoint grupu, uključujući nivoe dozvola koje želite da dodelite, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Kada kreirate novu SharePoint grupu, odete na stranicu za osobe i grupe gde možete da dodate korisnike u novu SharePoint grupu.

Vrh stranice

Kreiranje nove grupe SharePoint 2007 iz fasciklu, dokument ili stavku liste

Koristite sledeće korake da biste kreirali novu SharePoint grupu i dodelite ga fasciklu, dokument ili stavku liste. Ova procedura je moguće obaviti samo iz fasciklu, dokument ili stavku liste koja nasleđuje dozvole od nadređene lokacije.

Napomena: Bez obzira na početnu tačku, sve SharePoint grupe se kreiraju na nivou kolekcije lokacija. To znači da su sve SharePoint grupe dostupne za sve lokacije u kolekciji lokacija.

 1. Otvorite listu ili biblioteku u kojoj želite da kreirate novu SharePoint grupu.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da kreirate novu SharePoint grupu, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe (i njihove dodeljene nivoe dozvola) koje se primenjuju na ovom objektu.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 3. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole od nadređene lokacije, u meniju Radnje izaberite stavku Upravljaj dozvolama nadređenog. U suprotnom, ne možete da kreirate SharePoint grupu iz ove liste ili biblioteke.

 4. U meniju novo izaberite stavku Nova grupa.

 5. Na stranici "Nova grupa" Navedite postavke za novu SharePoint grupu, uključujući nivoe dozvola koje želite da dodelite, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  Kada kreirate novu SharePoint grupu, odete na stranicu za osobe i grupe gde možete da dodate korisnike u novu SharePoint grupu.

Vrh stranice

Uređivanje dozvola dodeljenih nivoima dozvola u listi ili biblioteci u sistemu SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste uredili dozvole dodeljene za nivoe dozvola izabranih korisnika i SharePoint grupe povezane sa liste ili biblioteke. Imajte u vidu da ako objektu na kojoj uređujete nivoe dozvola, nasleđuje dozvole od nadređene objektu na sledeći način ovo nasleđivanje.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji je kreiran u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku na kojoj želite da uredite nivoe dozvola.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke liste ili Postavke biblioteke dokumenata.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe povezane sa ove biblioteke i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 4. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole, prvo morate da prekinete nasleđivanje dozvola da biste uredili nivoe dozvola u ovom objektu. Da biste to uradili, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili.

 5. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu za korisnike i SharePoint grupe na kojoj želite da uredite nivoe dozvola u ovom objektu.

 6. U meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole korisnika.

 7. U odeljku Biranje dozvola izaberite nivoe dozvola koje želite, opozovite izbor u one koje ne želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Uređivanje dozvola dodeljenih nivoima dozvola u fasciklu, dokument ili stavku liste u SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste uredili nivoe dozvola izabranih korisnika i SharePoint grupe povezane sa fasciklu, dokument ili stavku liste. Imajte u vidu da ako objektu na kojoj uređujete nivoe dozvola, nasleđuje dozvole od nadređene objektu na sledeći način ovo nasleđivanje.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji je kreiran u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku sa liste, na kojoj želite da uredite nivoe dozvola.

 2. Kliknite na padajući meni sa desne strane fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da uredite nivoe dozvola, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Dozvole: Stranica ime objekta prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe u ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 3. Ako lista ili biblioteka nasleđuje dozvole, prvo morate da prekinete nasleđivanje dozvola da biste uredili nivoe dozvola u ovom objektu. Da biste to uradili, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili.

 4. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu za korisnike i SharePoint grupe na kojoj želite da uredite nivoe dozvola u ovom objektu.

 5. U meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole korisnika.

 6. U odeljku Biranje dozvola izaberite nivoe dozvola koje želite, opozovite izbor u one koje ne želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Prekidanje nasleđivanja dozvola za listu ili biblioteku u sistemu SharePoint 2007

Liste i biblioteke podrazumevano nasleđuju dozvole od nadređene lokacije. Koristite sledeće korake ako želite da prekinete nasleđivanje i kreirate jedinstvene dozvole za određenu listu ili biblioteku.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji je kreiran u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole. Imajte na umu da sve jedinstvena dodeljivanja nivoa dozvola takođe odbacuju iz fascikli u liste i biblioteke, stavke liste i dokumenata u okviru liste ili biblioteke kada odaberete da se nasleđivanje.

 1. Otvorite listu ili biblioteku u kojoj želite da prekinete nasleđivanje iz nadređenog.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke liste ili Postavke biblioteke dokumenata.

 3. U koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Dozvole: Stranica ime objekta prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe u ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 4. U meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

  Napomena: Opcija " Uredi dozvole " nije dostupna u meniju Radnje ako ovom objektu ima jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju iz nadređenog.

Vrh stranice

Prekidanje nasleđivanja dozvola na fasciklu, dokument ili stavku liste u SharePoint 2007

Fascikle, dokumenti i stavke liste podrazumevano nasleđuju dozvole od njihove nadređenog objekta. U većini slučajeva, to znači da su nasleđuju dozvole od liste ili biblioteke koja ih sadrži. U tom slučaju kojoj fascikli, dokumenti i stavke liste nalaze u druge fascikle, oni bi podrazumevano nasleđuju dozvole od fasciklu koja sadrži ih. Koristite sledeće korake ako želite da prekinete nasleđivanje i kreirate jedinstvene dozvole za određenu fasciklu, dokument ili stavku liste.

Kasnije, možete odabrati da se nasleđivanje iz nadređenog. Imajte na umu da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji su kreirani u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da prekinete nasleđivanje iz nadređenog.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da prekinete nasleđivanje, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe na ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 3. U meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

  Napomena: Opcija " Uredi dozvole " nije dostupna u meniju Radnje ako ovom objektu ima jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju iz nadređenog.

Vrh stranice

Nasleđivanje dozvola za listu ili biblioteku u sistemu SharePoint 2007

Liste i biblioteke podrazumevano nasleđuju dozvole od nadređene lokacije. Međutim, nasleđivanje da bi se kreirale jedinstvene dozvole na određenom objektu. Možete ponovo da nasledi dozvole u bilo kom trenutku. Koristite sledeće korake da biste ponovo uspostavili nasleđivanje dozvola od nadređene objektu za listu ili biblioteku koja trenutno koristi jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju od nadređene lokacije.

Nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji su kreirani u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku na kojoj želite da se nasleđivanje.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke liste ili Postavke biblioteke dokumenata.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe povezane sa ove biblioteke i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole već nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 4. U meniju Radnje izaberite stavku Nasleđuju dozvole , a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

  Napomena: Nasledi dozvole opcija nije dostupna u meniju Radnje ako dozvole nasleđuju iz nadređenog.

Vrh stranice

Nasleđivanje dozvola za fasciklu, dokument ili stavku liste u SharePoint 2007

Fascikle, dokumenti i stavke liste podrazumevano nasleđuju dozvole od njihove nadređenog objekta. U većini slučajeva, to znači da su nasleđuju dozvole od liste ili biblioteke koja ih sadrži. U tom slučaju kojoj fascikli, dokumenti i stavke liste nalaze u druge fascikle, oni bi podrazumevano nasleđuju dozvole od fasciklu koja sadrži ih. Koristite sledeće korake da biste ponovo uspostavili nasleđivanje dozvola od nadređene objektu za fasciklu, dokument ili stavku liste koje trenutno koristi jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju od nadređene lokacije.

Nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije odbacuje sve jedinstvene dozvole koje ste kreirali za ovog objekta, kao što su jedinstvene SharePoint grupe ili dodeljivanja nivoa dozvola koji su kreirani u tom objektu pri korišćenju jedinstvene dozvole.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da se nasleđivanje.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da se nasleđivanje, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe u ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole već nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

 3. U meniju Radnje izaberite stavku Nasleđuju dozvole , a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

  Napomena: Nasledi dozvole opcija nije dostupna u meniju Radnje ako dozvole nasleđuju iz nadređenog.

Vrh stranice

Uklanjanje korisničkih dozvola iz liste ili biblioteke u sistemu SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste uklonili korisnike ili SharePoint grupe iz liste ili biblioteke.

 1. Otvorite listu ili biblioteku na kojoj želite da uklonite korisničke dozvole.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke liste ili Postavke biblioteke dokumenata.

 3. Na stranici "Prilagođavanje", u koloni dozvole i upravljanje izaberite stavku dozvole za ovu listu ili dozvole za ovu biblioteku dokumenata.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe povezane sa ove biblioteke i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Napomene: 

  • Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

  • Ako dozvole se nasleđuju od nadređene lokacije, ne možete da uklonite korisnike u tom objektu. Ako želite da izbrišete korisnike i SharePoint grupe iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti (što ovom objektu nasleđuje dozvole), morate da upravljate dozvole od nadređene lokacije.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste upravljali dozvole od nadređene lokacije, u meniju Radnje izaberite stavku Upravljaj dozvolama nadređenog.

  • Ako trenutno nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije i želite da prekinete nasleđivanje i kreirate jedinstvene dozvole za ovog objekta, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili na radnja.

  • Ako lista ili biblioteka već koristi jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju od nadređene lokacije, pređite na sledeći korak.

 5. Potvrdite izbor u poljima za korisnike i SharePoint grupe koje želite da uklonite iz ove liste ili biblioteke.

 6. U meniju Radnje izaberite stavku Ukloni korisničke dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

Vrh stranice

Uklanjanje korisničkih dozvola iz fasciklu, dokument ili stavku liste u SharePoint 2007

Koristite sledeće korake da biste uklonili korisnike ili SharePoint grupe fasciklu, dokument ili stavku liste.

 1. Otvorite listu ili biblioteku koja sadrži fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da uklonite korisničke dozvole.

 2. Postavite pokazivač na fasciklu, dokument ili stavku liste na kojoj želite da ukloni korisničke dozvole, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Upravljanje dozvolama.

  Stranica "dozvole" prikazuje sve korisnike i SharePoint grupe na ovom objektu i njihove dodeljene nivoe dozvola.

  Napomene: 

  • Opis stranice opisuje status nasleđivanja za ovaj objekat. Takođe, polja za potvrdu se pojavljuju pored kolone Korisnika/grupa ako se koriste jedinstvene dozvole za ovog objekta. Ako se polja za potvrdu ne pojave pored imena korisnika i grupa na stranici sa dozvolama, dozvole nasleđuju iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti.

  • Ako dozvole se nasleđuju od nadređene lokacije, ne možete da uklonite korisnike na ovom objektu. Ako želite da izbrišete korisnike i SharePoint grupe iz nadređenog objekta koji se mogu obezbediti (što ovom objektu nasleđuje dozvole), morate da upravljate dozvole od nadređene lokacije.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste upravljali dozvole od nadređene lokacije, u meniju Radnje izaberite stavku Upravljaj dozvolama nadređenog.

  • Ako trenutno nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije i želite da prekinete nasleđivanje i kreirate jedinstvene dozvole za ovog objekta, u meniju Radnje izaberite stavku Uredi dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili na radnja.

  • Ako ovaj objektu već koristi jedinstvene dozvole koje se ne nasleđuju od nadređene lokacije, pređite na sledeći korak.

 4. Potvrdite izbor u poljima za korisnike i SharePoint grupe koje želite da uklonite iz ovog objekta.

 5. U meniju Radnje izaberite stavku Ukloni korisničke dozvole, a zatim kliknite na dugme u redu da biste potvrdili radnju.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Razumevanje nivoa dozvola

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×