Prilagođavanje širine kolona na stranici

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kad dokumentu dodate kolone u stilu biltena, Word automatski podešava širinu svake kolone kako bi se uklopile u stranicu. Ako podrazumevano oblikovanje ne odgovara rasporedu koji želite da koristite, otvorite dijalog Kolone da biste prilagodili parametre.

  1. Izaberite stavke Raspored na stranici > Kolone. Na dnu liste odaberite stavku Više kolona.

    Meni „Kolone“

  2. U dijalogu Kolone prilagodite postavke u okviru stavki Širina i Prored da biste odabrali širinu kolona i prored između njih.

    Dijalog „Kolone“

  3. Ako želite kolone različitih veličina, opozovite izbor u polju za potvrdu pored opcije Ujednačena širina kolona.

Napomena : 

  • Umetnite prelom kolone da biste kontrolisali kako tekst teče između kolona. Na primer, umetnite prelom kolone da biste završili pasus u jednoj koloni i započeli novi odlomak na vrhu sledeće kolone.

  • Da biste dodali vertikalnu liniju između kolona, potvrdite izbor u polju za potvrdu Deoba linija u dijalogu Kolone (pokazano iznad).

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×