Prikazivanje veza između radnih svesaka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Važno : Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office na Windows RT Računaru. Kontrola je dostupna samo u izdanjima operativnog sistema Office Professional Plus i Office 365 Professional Plus. Pročitajte Excel 2010 radne sveske sa Power Pivot ne rade u nekim verzijama programa Excel 2013. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Odličan način da proverite veze između radnih listova jeste korišćenje komande „Veza između radnih svezaka“ u programu Excel. Ako je na vašem računaru instalirano Professional Plus izdanje sistema Microsoft Office 2013, možete da koristite ovu komandu koja se nalazi na kartici Inquire da biste brzo kreirali dijagram koji prikazuje kako su radne sveske međusobno povezane. Ako ne vidite karticu „Inquire“ na traci programa Excel, pogledajte članak Uključivanje programskog dodatka Inquire za unakrsne tabele.

  1. Otvorite datoteku u kojoj želite da analizirate veze između radnih svesaka.

  2. Kliknite na stavku Inquire > Veze između radnih svezaka.

    Komanda „Relacija između radnih svezaka“

Pojavljuje se dijagram veza u radnoj svesci koji prikazuje veze iz otvorene radne sveske ka drugim radnim sveskama. Pored toga, prikazane su i veze ka spoljašnjim izvorima podataka, kao što su Access baze podataka, XML datoteke i HTML stranice. U dijagramu možete pomeriti pokazivač miša iznad bilo kog čvora da biste videli lokaciju radne sveske i datum kada je poslednji put izmenjena.

Dijagram veza između radnih svesaka

Na gorenavedenoj slici:

  • Ime trenutne radne sveske („Statement 2011-10 (version 1).xlsb“) prikazano je podebljanim slovima.

  • Trenutno izabrani čvor radne sveske („variances.xls“) istaknut je svetlozelenom bojom.

  • Radna sveska pod imenom „Profit and loss statement 2.xls“ istaknuta je svetložutom bojom, što znači da je moguće da veze ka podacima u drugim radnim sveskama nisu ažurne.

Dolenavedena slika prikazuje radnu svesku „Corporate Q3.xlsx“ sa vezom ka radnoj svesci „Sales YTD.xlsx.“ Iskačući prozor za „Sales YTD.xlsx“ prikazuje lokaciju datoteke i datum poslednje izmene.

Informacije dijagrama veza u radnoj svesci u iskačućem prozoru

Informacije o povezanim radnim listovima potražite u članku Prikazivanje veza između radnih listova. Više informacija o funkcijama na kartici „Upit“ potražite u članku Moguće radnje sa upitom unakrsne tabele.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×