Prikazivanje statusa u realnom vremenu (informacije o prisustvu)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku za referencu.

Kada je u prikazu lista sa podacima otvorena lista ili biblioteka dokumenata, u određenim kolonama možete videti navedene korisničke statuse u realnom vremenu. Možete da saznate da li je korisnik na mreži, da li je zauzet ili telefonira. Na osnovu tih informacija možete da započnete ćaskanje sa korisnikom, da mu pošaljete e-poruku ili da zakažete sastanak.

Morate biti prijavljeni u programu Windows Messenger da biste mogli da vidite informacije o prisustvu. Isto tako, informacije o drugim korisnicima su dostupne samo ako su i oni prijavljeni u Windows Messenger i ako je njihova e-adresa dostupna na lokaciji. Ako korisnik nije prijavljen, njegov status će se pokazati kao izvan mreže.

Na sledećoj slici prikazana je lista „Moja biblioteka“ u prikazu lista sa podacima.

Biblioteke dokumenata u prikazu lista sa podacima

Ova lista sadrži jednu kolonu u kojoj se prikazuju informacije o statusu u realnom vremenu (prisustvo korisnika). Obratite pažnju na ikonu „Prisustvo“ ( Ikone za prisutnost ) levo od imena kolone u koloni Izmenio. U svim kolonama čiji je tip podataka podešen na pronalaženje i koje dobijaju informacije iz liste Korisničke informacije mogu da se prikažu informacije o prisustvu. Lista Korisničke informacije sadrži podatke poput prikazanog imena i e-adrese, kao i podatke o drugim korisnicima lokacije SharePoint. U zavisnosti od tipa liste, neke kolone podrazumevano pretražuju listu Korisničke informacije. Pored toga, možete da dodate sopstvene kolone za pretraživanje i da u njima omogućite prikaz informacija o prisustvu.

Kada otvorite prikaz, u redovima ćete videti ikone koje odgovaraju korisnicima koji su na mreži ili su zauzeti, a videćete i ekransku napomenu u kojoj je opisan status svakog korisnika. Ako pored imena korisnika ne vidite ikonu, to znači da je korisnik izvan mreže ili nije prijavljen u Windows Messenger. Ikona korisnika koji je izvan mreže može da se prikaže ako na ćeliji zadržite kursor miša. Imajte u vidu da ne smete da budete u režimu uređivanja, jer u tom slučaju nećete moći da pregledate informacije o prisustvu. Kompletnu listu ikona i njihove opise potražite u pomoći za Windows Messenger.

Ako kliknete na ikonu „Prisustvo“, prikazaće se padajuća lista radnji koje možete da preduzmete kako biste sarađivali sa korisnikom, na primer kako biste poslali e-poruku ili započeli ćaskanje sa korisnikom. Lista radnji razlikuje se u zavisnosti od statusa korisnika.

Listu koja se zasniva na informacijama o prisustvu ne možete da sortirate niti da filtrirate. U koloni za pretraživanje liste „Korisničke informacije“ možete da isključite prikaz informacija o prisustvu. Administrator sistema može da isključi informacije o prisustvu za čitavu lokaciju.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×