Prikazivanje radne sveske u Excel Web Access veb segmentu

Excel radnu svesku možete da prikažete na kontrolnoj tabli ili na drugoj stranici lokacije tako što ćete je povezati sa Excel Web Access veb segmentom. Izgled i funkcionalnost Excel Web Access veb segmenata možete da prilagodite i možete da ih povežete sa drugim veb segmentima radi obavljanja zadataka analize podataka, kao što su filtriranje i preuzimanje spoljnih podataka.

Da biste prikazali radnu svesku u Excel Web Access veb segmentu, morate da dodate veb segment na stranicu, a zatim povežete radnu svesku sa veb segmentom tako što ćete URL ili UNC radne sveske uneti u Excel Web Access okno sa alatkama. Kao poslednji korak, možete da prilagodite veb segment tako što ćete u Excel Web Access oknu sa alatkama izabrati svojstva za veb segment. Konfigurisanjem svojstava možete da kontrolišete veličinu i raspored veb segmenta, kao i da kontrolišete načine na koji korisnici mogu da vrše interakciju sa radnom sveskom.

Napomena: Ako se ove informacije ne podudaraju sa onim što vidite, možda koristite Office 365 nakon nadogradnje usluge. Pogledajte članke Povezivanje Excel Web Access veb segmenta sa Excel radnom sveskom i Kreiranje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli pomoću usluge Excel Services da biste pronašli informacije koje se odnose na vas.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Dodavanje Excel Web Access veb segmenta na stranicu

Povezivanje radne sveske sa veb segmentom

Dodavanje Excel Web Access veb segmenta na stranicu

Važno: Da biste mogli da prikažete radnu svesku u Excel Web Access veb segmentu, morate da je objavite u usluzi Excel Services ili da je otpremite u biblioteku dokumenata na lokaciji.

Ova procedura opisuje konkretne korake koje morate da izvršite da biste Excel Web Access veb segment dodali na postojeću stranicu veb segmenta. Da biste veb segment dodali na stranicu, morate da pripadate podrazumevanoj SharePoint grupi članova lokacije <Ime lokacije> za lokaciju.

Ako ne postoji odgovarajuća stranica, možda morate da kreirate stranicu lokacije.

Da biste Excel Web Access veb segment dodali na stranicu veb segmenta, izvršite sledeće korake.

 1. U oknu Brzo pokretanje izaberite stavku Sadržaj cele lokacije. Zatim na stranici Sadržaj cele lokacije kliknite na dugme Kreiraj.

 2. Na stranici Kreiranje, na listi Stranice i lokacije izaberite stavku Stranica veb segmenta.

 3. Sledeća ilustracija prikazuje primer novokreirane stranice veb segmenta. Stranica sadrži zonu zaglavlja i jednu zonu tela. Svaka zona sadrži polje Dodaj veb segment. U zoni u koju želite da dodate Excel Web Access veb segment, kliknite na dugme Dodaj veb segment da biste prikazali birač veb segmenata.
  Stranica veb segmenta sadrži zone za dodavanje veb segmenata

 4. U oknu Kategorije birača veb segmenata izaberite stavku Poslovni podaci. U oknu Veb segmenti izaberite stavku Excel Web Access. Zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Napomena:  Konkretne stavke koje se pojavljuju u oknu „Veb segmenti“ na vašoj lokaciji mogu se razlikovati od stavki koje se pojavljuju na ovoj ilustraciji.

Birač veb segmenata prikazuje Excel Web Access veb segment

Ovo dodaje veb segment na stranicu i prikazuje okno Izbor radne sveske.

<link xlink:href="6b4ab13a-32a7-427f-8dbc-a076ae2e6132#__top">Vrh stranice</link>

Povezivanje radne sveske sa veb segmentom

 1. U programu Excel Web Access, u oknu Izbor radne sveske kliknite na vezu Kliknite ovde da biste otvorili okno sa alatkama. Stranica prelazi u režim uređivanja i prikazuje Excel Web Access okno sa alatkama.

Excel Web Access veb segment prikazuje okno „Izbor radne sveske“

 1. Izaberite i unesite svojstva za Excel Web Access veb segment u oknu sa alatkama. U odeljku Prikaz radne sveske, u okvir za tekst Radna sveska unesite URL ili UNC radne sveske. Ako ne znate URL, možete da kliknete na dugme „Potraži“, a zatim izaberite radnu svesku koju želite da koristite u prozoru dijaloga veb stranice Izbor resursa.

 2. U polju Imenovana stavka otkucajte ime imenovane stavke u radnoj svesci (na primer definisano ime, ime grafikona, tabele, izvedene tabele ili izvedenog grafikona) koju želite da prikažete u veb segmentu.

 3. U odeljcima Traka sa alatkama i naslovna traka i navigacija i interaktivnost izaberite neka svojstva koja želite da omogućite. Ako želite da onemogućite neko svojstvo, opozovite izbor u njegovom polju za potvrdu.

da biste sačuvali promene i napustili režim uređivanja veb segmenta, možete da kliknete na dugme U redu na dnu okna sa alatkama veb segmenta. Odnosno, da biste zaustavili uređivanje i prikazali radnu svesku u režimu prikaza, kliknite na dugme Zaustavi uređivanje.

Ovo će prikazati veb segment koji ste konfigurisali da koristi povezanu radnu svesku na stranici.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×