Prikazivanje poslovne logike u predlošku obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office InfoPath vam omogućava da definišete ograničenja prikupljenih podataka i metoda po kojima ove podatke prikupljene putem funkcije kao što su pravila, formula, validacija podatakai kôd. Ove funkcije definišu poslovnu logiku u predlošku obrasca. Prilikom dizajniranja predloška obrasca sa ovim funkcijama, možda ćete morati da biste videli koje polja i grupe imaju logikom poslovnih povezan sa njima i kako se ovaj logike povezan sa ostalim poljima i grupama u predlošku obrasca.

Možete da upotrebite proveru logike da biste pregledali svu poslovnu logiku u predlošku obrasca i utvrdili kakvo je uzajamno dejstvo poslovne logike i podataka. Provera logike prikazuje svu poslovnu logiku u predlošku obrasca. Proveru logike možete da upotrebite da biste ustanovili da li problem potiče od poslovne logike, kao i da biste se upoznali sa postojećim predloškom obrasca koji ne poznajete od ranije.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Prikazivanje celokupne poslovne logike predloška obrasca

Prikazivanje poslovne logike kontrole

Prikazivanje poslovne logike za polje ili grupu

Pregled

Provera logike prikazuje svu poslovnu logiku u predlošku obrasca. U zavisnosti od toga kako ste pristupili proveri logike, u početku ćete videti samo okno za pregled ili okno za pregled i okno sa detaljima.

Prozor provere logike

1. Okno za pregled

2. Okno sa detaljima

Okno za pregled u proveri logike prikazuje celokupnu poslovnu logiku u predlošku obrasca, grupisanu po validaciji podataka, izračunatim vrednostima podataka, pravilima i programiranju. Okno za pregled možete da upotrebite da lako vidite koja polja i grupe sadrže poslovnu logiku, zbog toga što samo neka polja i grupe mogu da je sadrže. Okno sa detaljima provere logike prikazuje svu poslovnu logiku pridruženu određenoj grupi ili polju u izvoru podataka predloška obrasca.

Da biste otvorili proveru logike, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu u predlošku obrasca, odnosno na polje ili grupu u izvoru podataka, a zatim iz priručnog menija izaberite stavku Provera logike. Proveri logike takođe možete da pristupite preko menija Alatke na traci sa alatkama Standardno. U slučaju da proveru logike otvorite preko priručnog menija, podrazumevano će se pojaviti i okno za pregled i okno sa detaljima. Ako proveru logike pokrenete iz menija Alatke, pojaviće se samo okno za pregled. Ako se okno sa detaljima ne prikaže odmah, kliknite na polje ili grupu u oknu za pregled da biste ga otvorili.

Okno sa detaljima raspoređuje poslovnu logiku za određeno polje ili grupu u tri kategorije:

  • Logika koja zavisi od vrednosti u polju ili grupi    Ova kategorija prikazuje svu poslovnu logiku čije aktiviranje zavisi od vrednosti u polju ili grupi. Na primer, možete da kreirate pravilo koje će se izvršiti kada se ispune uslovi da korisnik otvori obrazac zasnovan na određenom predlošku i da je vrednost u određenom polju u navedenom opsegu. Pod ovom kategorijom biće biti navedena sva pravila koja zavise od vrednosti ovog polja.

  • Logika koju aktivira promena u polju ili grupi    Ova kategorija prikazuje svu poslovnu logiku koja se aktivira prilikom promene vrednosti u polju ili grupi. Na primer, za polje možete da kreirate pravilo koje se pokreće kada korisnik u polje unese datum. Nakon što korisnik unese datum, unetoj vrednosti dodaje se sedam dana i u drugo polje se automatski umeće novi datum. Pod ovom kategorijom biće navedena sva pravila koja se aktiviraju prilikom promene vrednosti u ovom polju.

  • Logika koja može da promeni polje ili grupu    Ova kategorija prikazuje svu poslovnu logiku koja može da promeni vrednost polja ili grupe. Na primer, možete da kreirate pravilo koje određuje vrednost jednog polja na osnovu vrednosti drugog polja u predlošku obrasca. Pod ovom kategorijom biće navedena sva pravila koja utiču na vrednost u ovom polju.

Vrh stranice

Prikazivanje celokupne poslovne logike predloška obrasca

  • U meniju Alatke izaberite stavku Provera logike.

Provera logike pojavljuje se sa prikazanim oknom za pregled. Kliknite na polje u oknu za pregled da biste otvorili i okno sa detaljima.

Vrh stranice

Prikazivanje poslovne logike kontrole

  • Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim iz priručnog menija izaberite stavku Provera logike da biste videli poslovnu logiku za svaku kontrolu osim kontrole dugmeta. Da biste videli poslovnu logiku za kontrolu dugmeta, u meniju Alatke izaberite stavku Provera logike, a zatim u oknu za pregled kliknite na ime kontrole dugmeta, čime se otvara okno sa detaljima.

Vrh stranice

Prikazivanje poslovne logike za polje ili grupu

  • Da biste prikazali poslovnu logiku za polja ili grupe u izvoru podataka, kliknite desnim tasterom miša na polje ili grupu u oknu zadataka " izvor podataka ", a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Logike . Ako okno zadatka Izvora podataka nije vidljivo, kliknite na Izvor podataka u meniju Prikaz .

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×