Prikazivanje ili skrivanje trake u sistemu Office

Prikazivanje ili skrivanje trake u sistemu Office

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Traka predstavlja skup trake sa alatkama na vrhu prozora u Office programima dizajnirani da biste brže pronašli komande koje su vam potrebne za dovršavanje zadatka. Ponekad može se sakriti na traci i je lako pronaći. Najbrži način da prikažete na traci je da kliknete na karticu bilo kog vidljive, kao što su Home, Umetanje ili Dizajn. Možda želite da sakrijete na traci da biste povećali prostor na ekranu.

Ovo su ostale opcije da biste prikazali ili sakrili trake.

Šta želite da uradite?

Prikazivanje trake sve vreme

Možete da podesite Office programe da bi kartica i komandi na traci vidljiva sve vreme.

 1. U gornjem desnom uglu, kliknite na dugme Opcije prikaza trake ikonu Ikona „Traka“ .

  Ikona „Opcije trake“ nalazi se u gornjem desnom uglu.
 2. Kliknite na dugme Prikaži kartica i komandi.

  Kliknite na dugme „Prikaži kartice i komande“.

Prikaži samo kartice na traci

Možete da podesite Office programe da biste prikazali samo kartice na traci, pa ćete videti veći deo dokumenta, a možete i dalje brzo da se prebacujete između kartica.

 1. U gornjem desnom uglu, kliknite na ikonu Opcije prikaza trake .

  Ikona „Opcije trake“ nalazi se u gornjem desnom uglu.
 2. Kliknite na dugme Prikaži kartice.

  Kliknite na dugme „Prikaži kartice“.

Kada kliknete na karticu, možete da vidite komande i izaberite željene opcije. Kad se vratite u dokument, komande kartice su skrivene ponovo.

Skupite traku ili razvijanje ga ponovo

Ako je potrebno da biste videli veći deo dokumenta koji kreirate, možete da skupite traku. Da biste skupili na traci, kliknite dvaput na bilo koju od kartice na traci ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F1.

Da biste ponovo videli na traci, samo kliknite dvaput na bilo koju karticu trake ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F1.

Ako na traci nije vidljiva uopšte

Ako na traci nije vidljiva uopšte (bez kartice se prikazuju), a zatim ga podesite da biste automatski Sakrij verovatno imate. Kliknite na dugme više ikona u Ikona „Još opcija“ u gornjem desnom uglu ekrana. Ovo će privremeno vraćanje u prethodno stanje na traci.

Ikona „Više“ privremeno vraća traku u prethodno stanje.

Kad se vratite u dokumentu, na traci će se sakriti ponovo. Ako želite da zadržite na traci prikazuju, pogledajte dolenavedene korake da biste prikazali sve vreme na traci.

Takođe pogledajte

Prilagođavanje trake u sistemu Office

Smanjivanje glavne trake

Ako je potrebno da biste videli veći deo dokumenta koji kreirate, možete da smanjite na traci. Da biste skupili na traci, kliknite na strelicu Umanji trake u gornjem desnom uglu.

Umanjivanje trake strelica

Da biste ponovo videli na traci, kliknite ponovo na strelicu.

Smanjivanje glavne trake

Postoji način da biste izbrisali ili zamenite na traci sa alatkama i menijima iz prethodnih verzija sistema Office. Međutim, možete da smanjite na traci da biste dodali još prostora dostupno na ekranu.

Uvek držite traku umanjeno

 1. Kliknite na dugme Prilagodi priručnu traku Slika dugmeta .

 2. Na listi, kliknite na dugme Umanji na traci.

 3. Da biste koristili traci dok je umanjeno, kliknite na karticu koju želite da koristite, a zatim kliknite na opciju ili komandu koju želite da koristite.
  Na primer, sa trakom umanjeno, možete da izaberete tekst u Word dokumentu, na kartici Početak , i u grupi Font izaberite veličinu teksta koji želite. Kada kliknete na željenu veličinu teksta, na traci povratak smanjiti.

Držite traku umanjeno za kratki format vremena

 • Da biste brzo umanjili na traci, kliknite dvaput na ime aktivnog karticu dvaput kliknite na karticu ponovo da se vratite na traci.

  Tasterska prečica: da biste umanjili ili vraćanje u prethodno stanje na traci, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F1.

Vraćanje u prethodno stanje na traci

 1. Kliknite na dugme Prilagodi priručnu traku Slika dugmeta .

 2. Na listi, kliknite na dugme Umanji na traci.

  Tasterska prečica: da biste umanjili ili vraćanje u prethodno stanje na traci, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + F1.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×