Prikazivanje ili skrivanje redova u ponavljajućoj tabeli pomoću uslovnog oblikovanja

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu zasnovanu na uslovima koji se pojavljuju u obrascu. Ako su navedeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca, primenjuje se uslovno oblikovanje.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako se koristi uslovno oblikovanje za prikazivanje ili skrivanje redova u ponavljajućoj tabeli ili sekciji, u zavisnosti od toga da li se podaci u redu podudaraju sa vrednošću kontrole okvira padajuće liste. Na primer, ako predložak obrasca ima ponavljajuću tabelu koja sadrži redove proizvoda koji spadaju u jednu od tri klasifikacije (A, B ili C), možete da koristite uslovno oblikovanje da biste utvrdili koji su redovi prikazani na osnovu sekcija koje korisnici kreiraju na obrascu.

Napomena : Filtere možete koristiti da biste omogućili korisnicima da biste prikazali ili sakrili informacije u obrascu. Međutim, zbog toga što Filteri nisu podržani za predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, uslovno oblikovanje je korisna alternativa za filtere u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Ovaj članak sadrži:

Korak 1: Dodavanje kontrola

2. korak: određivanje uslovnog oblikovanja

Koral 3: Pregled predloška obrasca

Korak 1: Dodavanje kontrola

Da biste dovršili ovu proceduru, potrebno je da predložak obrasca sadrži okvir sa listom opcija i ponavljajuću tabelu. Postupite na sledeći način da biste dodali ove kontrole:

 1. Na predlošku obrasca, kliknite na mesto gde želite da umetnete okvir sa listom opcija i ponavljajuću tabelu.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. U oknu zadataka Kontrole, u oknu Umetanje kontrole izaberite stavku Okvir sa listom opcija, a zatim stavku Ponavljajuća tabela.

 4. Kada umetnete ponavljajuću tabelu, bićete upitani za broj kolona. Ostavite podrazumevanu vrednost na 3, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. Iznad okvira sa listom opcija koje ste umetnuli na predložak obrasca, upišite oznaku na kojoj će stajati Filtriraj po tipu:.

 6. Otkucajte oznake kolona u prvom redu ponavljajuće tabele, tako da prvu kolonu čita proizvoda, drugoj koloni čita tipi treće kolone čita cena.

Vrh stranice

2. korak: određivanje uslovnog oblikovanja

Kada u predložak obrasca dodate kontrole, u mogućnosti ste da navedete odgovarajuće uslovno oblikovanje.

 1. Dvaput kliknite na okvir sa listom opcija.

 2. Izaberite karticu Podaci.

 3. U odeljku Stavke okvira sa listom opcija kliknite na dugme Dodaj.

 4. U dijalogu Dodavanje izbora, u polje Vrednost upišite A, a zatim kliknite na dugme U redu.

 5. Ponovite korake 3 i 4 da biste dodali vrednosti za B, C i D.

 6. Sa liste vrednosti izaberite stavku D, a zatim kliknite na dugme Postavi početnu vrednost.

 7. Izaberite ponavljajuću tabelu na predlošku obrasca, a zatim u meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

 8. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

 9. U dijalogu Ako je ovaj uslov ispunjen sa prve liste izaberite polje koje odgovara drugoj koloni ponavljajuće tabele.

 10. Sa druge liste izaberite stavku nije jednak.

 11. Sa treće liste izaberite stavku Izbor polja ili grupe.

 12. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje odgovara okviru sa listom opcija koji ste umetnuli na predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Napomena : Uslov će dinamički uporediti dve vrednosti.

 13. U dijalogu Uslovno oblikovanje, u odeljku Zatim primeni ovo oblikovanje potvrdite izbor Sakrij ovu kontrolu.

  Napomena : Ovaj uslov sada navodi da, ako je sadržaj druge kolone ponavljajuće tabele različit od onoga što je izabrano u okviru sa listom opcija, onda bi odgovarajuće redove u ponavljajućoj tabeli trebalo sakriti.

 14. Da biste se vratili na predložak obrasca, kliknite dvaput na dugme U redu.

 15. Dvaput kliknite na kontrolu u drugoj koloni ponavljajuće tabele.

 16. Izaberite karticu Podaci.

 17. U polje Vrednost upišite D.

Vrh stranice

Korak 3: Pregled predloška obrasca

Nakon dodavanja uslovnog oblikovanja na predložak obrasca, preporučuje se da testirate promene da biste se uverili da ispravno rade.

 1. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

  Napomena : Izbor u okviru sa listom opcija je podrazumevano D. Možda će biti potrebno da pomerite nagore u okviru za tekst da biste videli druge vrednosti.

 2. Da biste dodali nekoliko redova u ponavljajuću tabelu, u toj tabeli kliknite nekoliko puta na dugme Umetni stavku.

 3. Za svaki red u drugoj koloni ponavljajuće tabele, zamenite podrazumevanu vrednost D sa A, B ili C.

  Napomena : Izrazi razlikuju velika i mala slova.

 4. Promenite izbor u okviru sa listom opcija. Redovi u ponavljajućoj tabeli će se pojavljivati i nestajati dok birate različite opcije.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×