Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju u Accessu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Okno za navigaciju smešteno je duž ivice ekrana i omogućava da brzo pristupite objektima u Microsoft Accessu. Možete ga prikazati ili sakriti u bilo kom trenutku. Kad vam je potreban veći radni prostor, zatvorite ili sakrijte okno za navigaciju.

Napomena : Kad prvi put otvorite praznu Access veb aplikaciju, okno za navigaciju se ne prikazuje.

Da biste prikazali ili sakrili okno za navigaciju u Access veb aplikaciji, pratite ove korake:

  • Da biste prikazali okno za navigaciju u Access veb aplikaciji, na kartici Početak, u grupi Prikazivanje kliknite na preklopno dugme Okno za navigaciju.

    Prikazivanje dugmeta okna za navigaciju u programu Access

  • Da biste sakrili okno za navigaciju, izaberite stavku Otvaranje/zatvaranje preklopne trake za okno za navigaciju u programu Access na vrhu okna za navigaciju, kliknite na preklopno dugme Okno za navigaciju ili pritisnite taster F11.

Pratite ove korake da biste prikazali ili sakrili okno za navigaciju u Access bazama podataka na radnoj površini:

  • Da biste prikazali okno za navigaciju u bazi podataka na radnoj površini, pritisnite taster F11.

  • Da biste sakrili okno za navigaciju kliknite na dugme Otvaranje/zatvaranje preklopne trake za okno za navigaciju u programu Access na vrhu okna za navigaciju ili pritisnite taster F11.

Kada napravite novu praznu bazu podataka ili koristite postojeću Access bazu podataka na radnoj površini možete da podesite opcije iz otvorene baze podataka tako da se okno za navigaciju ne prikazuje kad se otvori određena baza podataka na radnoj površini.

  1. U otvorenoj bazi podataka izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Opcije.

  2. Kliknite na kategoriju Aktuelna baza podataka i u okviru Navigacija opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži okno za navigaciju.

  3. Kliknite na dugme U redu. Zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka da biste videli efekte opcije.

Napomena :  Ne preporučujemo sakrivanje okna za navigaciju u bazama podataka na radnoj površini osim ako baza podataka ne koristi ekran kao što je komandna tabla (obrazac sa dugmadi ili vezama koje omogućavaju da se krećete kroz bazu podataka) ili druge metode za otvaranje objekata u bazi podataka.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×