Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže na radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Linije koordinatne mreže su prigušene linije koje se pojavljuju oko ćelija. Koriste da bi se razlikovali ćelije na radnom listu. Prilikom rada sa linijama koordinatne mreže, uzmite u obzir sledeće:

  • Podrazumevano, linije koordinatne mreže se prikazuju u boju koja je dodeljena Excel list pomoću. Ako želite, možete da promenite boju linije koordinatne mreže za određeni list.

  • Osobe često mešate ivice i u programu Excel. Nije moguće prilagoditi linije koordinatne mreže na isti način na koji može da ivice.

  • Ako primenite boju popune ćelija na svom radnom listu, nećete moći da biste videli ili odštampali linije koordinatne mreže ćelija za te ćelije. Da biste videli ili odštampali linije koordinatne mreže za ove ćelije, morate da uklonite boju popune. Imajte na umu da morate da uklonite popunu u potpunosti. Ako je jednostavno promeniti boju popune u belo, linije koordinatne mreže će ostati skriveni. Da biste zadržali boje popune, a i dalje vidite linije koje služe za razdvajanje ćelija, možete da koristite ivice umesto koordinatne linije.

  • Linije koordinatne mreže uvek se primenjuju na ceo list ili radnu svesku, a nije moguće primeniti na određene ćelije ili opsege. Ako želite da primenite selektivno linije oko određene ćelije ili opsega ćelija, treba da koristim ivice umesto ili pored koordinatne linije.

Izvršite neku od sledećih radnji:

Skrivanje linija koordinatne mreže

Ponekad su informacije na svom radnom listu lakši za čitanje kada linije koordinatne mreže su skrivene.

  1. Kliknite na list.

  2. Na kartici raspored , u okviru Prikaz, opozovite izbor u polju za potvrdu linije koordinatne mreže .

Prikaži koordinatne linije

Ako su linije koordinatne mreže na svom radnom listu skrivene, možete slediti ove korake da biste ih ponovo prikazali.

  1. Kliknite na list.

  2. Na kartici raspored , u okviru Prikazpotvrdite izbor u polju za potvrdu linije koordinatne mreže .

    Napomena : Nije moguće prilagoditi koordinatne linije. Da biste promenili širinu, boje ili druge atribute linije oko ćelija, koristite ivicu oblikovanje.

Takođe pogledajte

Štampanje koordinatnih linija

Dodavanje, promena ili uklanjanje ivice ćelije

Objedinjavanje i Deoba ćelija ili sadržaju ćelije

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×