Prikazivanje ili skrivanje ekranskih napomena i svojstava u izveštaju izvedene tabele

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ekranska napomena pruža kontekstualne ili dodatne informacije, kao što su svojstva člana u kocki Online Analytical Processing (OLAP), za polje u izveštaju izvedene tabele ili izvedenog grafikona.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazivanje ili skrivanje kontekstualne ekranska napomena

Prikazivanje ili skrivanje svojstva člana u okviru ekranske napomene

Prikaz svojstava članova kao podatke u izveštaju izvedene tabele

Prikazivanje ili skrivanje kontekstualne ekranska napomena

Kontekstualne ekransku napomenu koja je rezimirane informacije o vrednost, red ili kolonu za polje. Na primer, ako premestite pokazivač iznad ćelije u oblasti vrednosti, kontekstualne ekranska napomena prikazuje trenutnu vrednost i reda i kolone lokacije. Ovaj kontekstualne ekranska napomena je posebno korisna kada radite sa velikim izveštaja i ne želite da promenite raspored ili pomerajte se kroz izveštaj da biste pronašli ili verifikujete ovu informaciju.

 1. Izaberite izveštaj izvedene tabele.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela kliknite na dugme Opcije.

 3. U dijalogu Opcije izvedene tabele , kliknite na karticu Prikaz , a zatim u okviru Prikaz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kontekstualne opise alatki .

Vrh stranice

Prikazivanje ili skrivanje svojstva člana u okviru ekranske napomene

Ako vaš izveštaj izvedene tabele je povezan sa Microsoft SQL Server 2005 Analysis Services OLAP kocki i kocke administrator omogućio prikaz informacija o svojstvima člana, možete da prikažete vrednosti svojstava u ekranska napomena kada Pomerite pokazivač preko polja. Na primer, proizvod može da sadrži dodatna svojstva informacije, kao što su šifre proizvoda, prodajne cene i nivoa akcije. Takođe možete da kontrolišete koje informacije o određenim svojstvo se prikazuje u ekranskoj napomeni.

Napomena: Ova procedura zahteva polje za svojstva definisana i omogućene za OLAP kocku. Da biste saznali da li dostupna svojstva, kliknite desnim tasterom miša na polje, a zatim postavite pokazivač na stavku Prikaži svojstva u izveštaju u priručnom meniju. Ako se u priručnom meniju prikazuje (Bez svojstva definisano), bez svojstva dostupna su za prikazivanje.

 1. Uverite se da svojstva člana se prikazuju za izveštaj izvedene tabele tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela kliknite na dugme Opcije.

  2. U dijalogu Opcije izvedene tabele , kliknite na karticu Prikaz , a zatim u okviru Prikaz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži svojstva u opise alatki .

 2. Kliknite desnim tasterom miša na polja u izveštaju izvedene tabele ili izvedenog grafikona i postavite pokazivač na stavku Prikaži svojstva u opise alatki u priručnom meniju izaberite stavku Prikaži sva svojstva, Sakrili sva svojstvaili u pojedinačnim svojstvo natpis.

Vrh stranice

Prikaz svojstava članova kao podatke u izveštaju izvedene tabele

Možete da prikažete informacije o svojstvima člana kao podatke u izveštaju izvedene tabele. Na primer, možda ćete želeti da sortirate, filtrirate ili štampanje informacija o svojstvima.

Prilikom filtriranja podataka svojstva člana, prikazuje se ime svojstva člana zajedno sa ime polja. Na primer, ako je boja svojstva člana proizvoda polja, možete da filtrirate proizvodi po boji srebro.

Napomena: Ova procedura zahteva da polja svojstva definisana i omogućene za OLAP kocku. Da biste saznali da li su dostupne svojstva, kliknite desnim tasterom miša na polje, a zatim postavite pokazivač na stavku Prikaži svojstva u izveštaju u priručnom meniju. Ako se u priručnom meniju prikazuje (Bez svojstva definisano), bez svojstva dostupna su za prikazivanje.

 1. Izaberite izveštaj izvedene tabele.

 2. Uverite se da svojstva člana se prikazuju za izveštaj izvedene tabele tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela kliknite na dugme Opcije.

  2. U dijalogu Opcije izvedene tabele , kliknite na karticu Prikaz , a zatim u okviru Prikaz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži svojstva u opise alatki .

 3. Kliknite na polje u hijerarhiji dimenzije za koju želite da biste prikazali svojstva polja.

  Ako nivoi za koje ste izabrali polja svojstava nisu prikazani u izveštaju, kliknite na polje i zatim kliknite na dugme " Razvij " polje plus .

 4. Na kartici Opcije , u grupi Alatke kliknite na OLAP alatke, a zatim kliknite na dugme Svojstva polja.

  Pojavljuje se dijalog Izbor polja svojstava dimenzije .

 5. Sa liste izaberite svojstva sa nivoa kliknite na svakom nivou za koje želite da prikažete polja svojstva i kliknite dvaput svojstvo polja koja želite da vidite.

 6. U okviru Svojstva polja da biste prikazali koristite dugmad Slika dugmeta i Slika dugmeta za raspoređivanje svojstvo polja u redosledu koji želite da se pojavljuju u izveštaju.

 7. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži polja za ovu dimenziju u obliku prikaza strukture , a zatim kliknite na dugme u redu.

Napomena: U koloni polja, svojstva polja se prikazuju samo za stavke u najniži nivo prikazanih detalja u izveštaju. Da biste prikazali svojstva polja za druge nivoe, premestite polje u oblast oznake reda.

Savet: Možete kliknuti desnim tasterom miša na polje oznake, postavite pokazivač na stavku Prikaži svojstva u izveštaju u priručnom meniju i zatim kliknite na dugme Prikaži sva svojstva, Sakrili sva svojstvaili u pojedinačnim svojstvo natpis.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×