Prikazivanje i sakrivanje lenjira

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Lenjiri vam pomažu da stavke poravnate horizontalno ili vertikalno na stranici. Lenjire možete koristiti za postavljanje uvlačenja i kraja reda. Možete ih upotrebiti i za utvrđivanje dimenzija elemenata publikacije, kao što su margine, okviri za tekst, kolone, itd.

Lenjir

1. Lenjiri (horizontalni i vertikalni)

2. Vođica horizontalnog lenjira

Prikazivanje i skrivanje lenjira

  • U meniju Prikaz izaberite stavku Lenjiri da biste prikazali ili sakrili lenjire.

Prikazivanje i skrivanje vođice lenjira

  • Da biste prikazali vođicu lenjira, postavite pokazivač na unutrašnju ivicu lenjira i sačekajte da se pretvori u dvosmernu strelicu, a zatim vođicu prevucite iz lenjira u publikaciju.

  • Da biste sakrili vođicu lenjira, postavite pokazivač na nju i sačekajte dok se on ne pretvori u dvosmernu strelicu, a zatim je prevucite izvan publikacije.

Prikazivanje i skrivanje vođica redova i kolona

  • U meniju Prikaz izaberite stavku Ivice i vodiči.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×