Prikazivanje i sakrivanje krugova oko nevažećih podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Validacija podataka je osmišljen za prikazivanje poruka i sprečili nevažeće unose samo kada korisnici upisuju podatke direktno u ćeliju. Poruke o validaciji neće se pojaviti i može da se unesu nevažeći podaci kada korisnik unese podatke u ćeliju kopiranjem ili popunjavanja, formula u ćeliji izračunava rezultat koji nije važeća ili makro u ćeliju unosi nevažeće podatke.

Crveni krug oko nevažećih podataka Možda ćete želeti da nadzirete radne listove da biste potražili neispravnih podataka koji mogu dovesti do netačne izračunavanja ili rezultate. Možete da identifikujete ćelije sa validacijom podataka koji sadrže nevažeće podatke tako što prikazuje crveni krug oko ih tako da možete lako da pronađete i ispravi probleme.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Ćelija sa nevažećim podacima

Sakrivanje krugova

Zaokruživanje ćelija sa nevažećim podacima

  1. Na kartici podaci , u grupi Alatke za podatke kliknite na strelicu pored Validacija podataka, a zatim izaberite stavku Krug nevažećih podataka.

    Slika glavne trake programa Excel

Microsoft Office Excel prikazuje crveni krug oko sve ćelije koje sadrže nevažeće podatke.

Sve ćelije koje ne zadovoljava kriterijume za proveru valjanosti podataka su blokirani, uključujući vrednosti koje su otkucane, kopirali, ili popunili ćelije, izračunava formule ili uneti pomoću makroa.

Vrh stranice

Sakrivanje krugova

Uradite sledeće:

  • Unesite važeći podatak u ćeliju da biste uklonili krug sa nje.

  • Na kartici podaci , u grupi Alatke za podatke , kliknite na strelicu pored Validacija podataka, a zatim kliknite na dugme Obriši krugove.

    Slika glavne trake programa Excel

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×