Prikazivanje i štampanje formula

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Rezultate formule prikazane su u ćelijama radnog lista, dok formule se vide u polju za formulu samo tako da se ne pojavljuju prilikom štampanja. Prikazuje formule u ćelijama koje su vam olakšava da biste pronašli ćelije koje sadrže formuleili za proveru grešaka.

Pomoću kombinacije brzih tastera možete videti formule umesto rezultata formule na radnom listu.

Vidljive formule na Excel radnom listu

Da biste prikazali formule u sve ćelije pritisnite kombinaciju tastera CTRL +' (znak je taster Označi kratkouzlazni akcenat). Kada formule su vidljivi, Štampanje radnog lista kao vam to obično radite.

Da biste se ponovo prebacili na prikazivanje rezultata u svim ćelijama, ponovo pritisnite kombinaciju tastera CTRL+`.

Savet :  Ako ne možete da pronađete taster sa kratkouzlaznim akcentom (`), on se obično nalazi u gornjem levom uglu tastature, mada ne uvek. teško ga je pronaći na vašoj tastaturi, možete i prikazati i sakriti formule ako odete na karticu Formule, a zatim kliknite na dugme Prikaži formule. Da biste se vratili na standardni prikaz, ponovo kliknite na dugme.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×