Prikazivanje dodatnih informacija i skrivenog potpisanog sadržaja

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku za referencu.

Kada digitalno potpisujete Microsoft Office dokument, digitalni potpis se primenjuje na sadržaje dokumenta, što obuhvata informacije u sadržaju dokumenta koje možda nisu vidljive u trenutnom prikazu dokumenta. Microsoft Office programi skladište i neke dodatne informacije u samom digitalnom potpisu. Ovaj članak objašnjava kako možete da prikažete ove dodatne informacije i sav skriveni sadržaj u dokumentu.

Više informacija o tome kako da odredite da li je potpis važeći ili pouzdan potražite u članku Kako da saznate da li digitalni potpis potiče iz pouzdanog izvora.

Office Blog

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Prikazivanje dodatnih informacija koje su sačuvane u digitalnom potpisu

Prikaz čitavog sadržaja u digitalno potpisanom dokumentu

Prikazivanje dodatnih informacija koje su sačuvane u digitalnom potpisu

Office programi skladište određene vrste informacija u digitalnom potpisu, kao što su datum, vreme i oznaka verzije Office programa u kojoj je datoteka kreirana. Ove informacije možete da pregledate tako što ćete prikazati detalje potpisa.

 1. Otvorite dokument koji sadrži potpise koje želite da pregledate.

 2. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , postavite pokazivač na stavku Priprema, a zatim izaberite stavku Prikaži potpise.

 3. U oknu zadataka Potpisi postavite pokazivač na potpis koji želite da vidite, kliknite na strelicu koja se pojavljuje na desnoj strani, a zatim izaberite stavku Detalji potpisa.

 4. U dijalogu Detalji potpisa kliknite na vezu Pogledajte dodatne informacije o potpisivanju koje su prikupljene.

 5. U dijalogu Dodatne informacije prikažite informacije koje su uskladištene u potpisu.

Vrh stranice

Prikaz čitavog sadržaja u digitalno potpisanom dokumentu

Ponekad se u sadržaju dokumenta nalaze informacije koje nisu vidljive u trenutnom prikazu dokumenta, na primer skriveni tekst. Da li potpisani dokument ima skriveni sadržaj, možete utvrditi tako što ćete pogledati dodatne detalje o potpisu i potražiti poruku na vrhu dijaloga Dodatne informacije u kojoj stoji da trenutni prikaz dokumenta ne prikazuje neke sadržaje koji su potpisani.

 1. Otvorite dokument koji sadrži potpise koje želite da prikažete.

 2. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , postavite pokazivač na stavku Priprema, a zatim izaberite stavku Prikaži potpise.

 3. U oknu zadataka Potpisi postavite pokazivač na potpis koji želite da vidite, kliknite na strelicu koja se pojavljuje na desnoj strani, a zatim izaberite stavku Detalji potpisa.

 4. U dijalogu Detalji potpisa kliknite na vezu Pogledajte dodatne informacije o potpisivanju koje su prikupljene.

 5. U dijalogu Dodatne informacije potražite sledeću poruku na vrhu dijaloga:

  Trenutni prikaz ovog dokumenta ne prikazuje neke sadržaje koji su potpisani (na primer skriveni tekst).

 6. Ako vidite ovu poruku, dokument je možda podešen tako da ne prikazuje određene tipove sadržaja. Na primer, u trenutnom prikazu dokumenta mogu biti skriveni sledeći sadržaji:

  • Zaglavlja ili podnožja stranice (Microsoft Office Word dokumenti)

  • Skriveni tekst (Word dokumenti)

  • Crteži (Word dokumenti)

  • Slike (Word dokumenti)

  • Vrednosti kodova polja (Word dokumenti)

  • Oznake revizije (Word dokumenti)

  • Komentari redaktora (Word dokumenti ili Microsoft Office PowerPoint prezentacije)

  • Fontovi (možda su zamenjeni u Word dokumentima)

 7. Neki tipovi skrivenog sadržaja mogu da se prikažu u potpisanom dokumentu. Da biste prikazali sadržaj koji je možda skriven u trenutnom prikazu dokumenta, postupite na neki od sledećih načina.

Da biste prikazali ovaj tip sadržaja

Uradite sledeće

Da biste prikazali zaglavlja ili podnožja stranice u Word dokumentima

Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi dokumenta kliknite na dugme Raspored štampanja.

Da biste prikazali skriveni tekst u Word dokumentima

Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Word opcije. U dijalogu Word opcije kliknite na dugme Prikaži, a zatim u grupi Uvek prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu potvrdite izbor Skriveni tekst.

Da biste prikazali crteže u Word dokumentima

Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Word opcije. U dijalogu Word opcije kliknite na dugme Više opcija, a zatim u grupi Prikaži sadržaj dokumenta potvrdite izbor Prikaži crteže i okvire za tekst na ekranu.

Da biste prikazali slike u Word dokumentima

Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Word opcije. U dijalogu Word opcije kliknite na dugme Više opcija, a zatim u grupi Prikaži sadržaj dokumenta opozovite izbor Prikaži čuvare mesta slike.

Da biste prikazali vrednosti kodova polja u Word dokumentima

Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Word opcije. U dijalogu Word opcije kliknite na dugme Više opcija, a zatim u grupi Prikaži sadržaj dokumenta opozovite izbor Prikaži kodove polja umesto njihovih vrednosti.

Da biste prikazali oznake revizije ili komentare u Word dokumentima

Na kartici Pregled, u grupi Praćenje postavite pokazivač na strelicu Prikaži radi redigovanja i izaberite stavku Oznaka koja se poslednja prikazuje. U grupi Praćenje postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta Prikaži oznaku i uverite se da su izabrane sve sledeće stavke: Komentari, Zapis perom, Umetanja i brisanja, Oblikovanje i Isticanje oblasti za naznake.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×