Prikazivanje broja reči (i još mnogo toga)

Prikazivanje broja reči (i još mnogo toga)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Word prebrojava reči u dokumentu dok kucate. Word takođe prebrojava i stranice, pasuse, redove i znakove.

Vidite prebrojavanje reči dok kucate

Kad god budete hteli da saznate ukupan broj reči u dokumentu, pogledajte statusnu traku na dnu Word prozora.

Prikazuje prebrojavanje reči na statusnoj traci dokumenta.

Brojanje stranica, znakova, pasusa i redova

Da biste videli broj znakova, redova, pasusa i druge informacije, kliknite na prebrojavanje reči na statusnoj traci da biste otvorili okvir „Prebrojavanje reči“.

Prikazuje prebrojavanje reči, broj stranica u dokumentu.

Da biste u preobrajavanje reči uključili i tekst van tela, izaberite polje za potrvdu Uvrsti okvire za tekst, fusnotame i endnote u dnu okvira „Prebrojavanje reči“.

Prebrojavanje reči za deo dokumenta

Da biste prebrojali reči samo za deo dokumenta, izaberite tekst za koji želite da prebrojite reči, a zatim na kartici Redigovanje izaberite stavku Prebrojavanje reči.

Vidite prebrojavanje reči dok kucate

Kad god budete hteli da saznate ukupan broj reči u Word dokumentu, pogledajte statusnu traku na dnu Word prozora.

Prebrojavanje reči na statusnoj traci

Ako ne vidite prebrojavanje reči na statusnoj traci, kliknite desnim tasterom miša na statusnu traku i izaberite stavku Prebrojavanje reči.

Brojanje stranica, znakova, pasusa i redova

Dijalog Prebrojavanje reči prikazuje broj stranica, pasusa i redova u dokumentu, kao i broj znakova, sa ili bez razmaka.

 • Na kartici Redigovanje, u grupi Provera kliknite na dugme Prebrojavanje reči.

  Traka sistema Office 2010

Da biste u preobrajavanje reči uključili i tekst van tela, izaberite polje za potrvdu Uvrsti okvire za tekst, fusnotame i endnote u dnu okvira „Prebrojavanje reči“.

Prebrojavanje reči za deo dokumenta

Možete da prebrojite reči u izboru ili izbore, umesto svih reči u dokumentu. Izbori ne moraju biti jedan pored drugog da biste ih prebrojali.

 • Izaberite tekst koji želite da prebrojite.

  Statusna traka prikazuje broj reči u izboru. Na primer, 100/1.440 znači da izbor čini 100 reči od ukupnog broja reči u dokumentu, koji je 1.440.

  Savet: Da biste izabrali blokove teksta koji se ne nalaze jedna pored drugog, izaberite prvi odeljak, a zatim držite pritisnut taster CTRL i izaberite dodatne odeljke.

Prebrojavanje reči u okviru za tekst

 • Izaberite tekst u okviru za tekst.

  Statusna traka prikazuje broj reči u okviru za tekst. Na primer, 100/1.440 znači da okvir za tekst čini 100 reči od ukupnog broja reči u dokumentu, koji je 1.440.

Napomena: Da biste prebrojali reči u više okvira za tekst, pritisnite i držite taster CTRL dok birate tekst u svakom okviru za tekst koji želite da prebrojite. Prebrojavanje reči će automatski dodati ukupan broj izabranih reči u okvirima za tekst.

Kao i Word program za računare, Word Online prebrojava reči dok kucate.

Prebrojavanje reči

Ako ne vidite prebrojavanje reči na dnu prozora, proverite da li ste u prikazu za uređivanje (izaberite stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online).

Kliknite na prebrojavanje reči da biste ga uključili/isključili.

Onemogućeno prebrojavanje reči

Možda ste primetili da Word Online daje samo približan broj reči. To je zbog toga što ne prebrojava reči u oblastima kao što su okviri za tekst, zaglavlja, podnožja i SmartArt grafike. Ako vam je potreban tačan broj, izaberite stavku Otvori u programu Word i pogledajte prebrojavanje reči na dnu prozora programa Word.

Takođe pogledajte

Umetanje prebrojavanja reči u dokument

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×