Prikaz različitih izračunavanja u poljima za vrednosti izvedene tabele

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vrstu izračunavanja koje se koristi u poljima za vrednosti izvedene tabele možete promeniti tako da umesto broja vidite procenat ukupne vrednosti, rastući zbir, razliku u odnosu na drugu vrednost ili njen rang.

  1. Desnim tasterom miša kliknite na polje za vrednost u izvedenoj tabeli, a zatim izaberite stavku Prikaži vrednosti kao.

Stavka „Prikaži vrednosti kao“

  1. Izaberite željenu opciju, kao što je % nadređenog zbira ili % razlike u odnosu na.

Da biste prikazali izračunavanja uporedo sa vrednostima na kojima se zasnivaju (na primer, da biste prikazali % konačnog zbira pored međuvrednosti), prvo morate da duplirate polje za vrednost tako što ćete ga još jednom dodati. Iz liste polja prevucite polje koje želite da duplirate u oblast Vrednosti i smestite ga odmah ispod istog polja.

Duplirane vrednosti u oblasti „Vrednosti“

U gorenavedenom primeru, tri polja za vrednosti dodata su drugi put u oblast Vrednosti. Njihovim imenima dodato je „_2“. Na sledećoj slici, polje „Zbir 01.01.2014.“ prikazano je dvaput u izveštaju izvedene tabele, pa možete videti vrednost za svaki grad i nadređene vrednosti (region „Istok“ ili „Zapad“). Takođe možete da vidite procenat konačnog zbira za svaki region (u redovima 6 i 9).

Isto polje sa vrednostima i procentima

Više o izvedenim tabelama

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×