Prikaz prethodnih unosa u kolonu tipa „Više redova teksta“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kolonu tipa Više redova teksta možete konfigurisati tako da se prilikom uređivanja podataka u koloni sačuvaju prethodni unosi, a ne da samo budu zamenjeni. Pomoću ove funkcije možete da vodite evidenciju o stavkama koje su prethodno unete u kolonu, zatim vremenu unosa promena, kao i o autoru tih promena.

Kreiranje nove kolone samo za dodavanje

 1. Kliknite desnim tasterom miša na neku ćeliju na listi, a zatim izaberite stavku Dodaj kolonu.

 2. U polje Ime kolone otkucajte ime kolone, a zatim izaberite stavku Više redova teksta.

 3. U okviru Dodatne postavke kolona, u grupi Dodavanje promena u postojeći tekst kliknite na dugme Da.

 4. Unesite druge željene promene i kliknite na dugme U redu.

  Nova kolona se dodaje sa desne strane postojećih kolona. Da biste kolonu premestili na novu lokaciju, prevucite njeno zaglavlje na željenu lokaciju.

Izmena postojeće kolone u kolonu samo za dodavanje

 1. Kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje kolone koju želite da izmenite, a zatim izaberite stavku Uredi/izbriši kolonu.

 2. Ako kolona nije već podataka tipa više redova teksta, kliknite na dugme više redova teksta. Ako ova opcija nije dostupna, tip podataka u ovoj koloni nije moguće promeniti. Morate da kreirate novu kolonu pomoću procedure u odeljku Kreiranje nove kolone samo za dodavanje .

 3. U okviru Dodatne postavke kolona, u grupi Dodavanje promena u postojeći tekst kliknite na dugme Da.

 4. Unesite druge željene promene i kliknite na dugme U redu.

Prikaz prethodnih unosa u kolonu samo za dodavanje

Samo poslednja uneta stavka kolone samo za dodavanje prikazana je u ćeliji Access Veb lista sa podacima. Uradite sledeće da biste pregledali prethodne unose:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ćeliju čije prethodne unose želite da pregledate, a zatim izaberite stavku Prikaži unose.

  U sistemu Windows SharePoint Services 3.0 prikazuju se svi podaci o stavci, kao i prethodne stavke u koloni samo za dodavanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×