Prikaz poruka sa ograničenom dozvolom poslata pomoću usluge IRM

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Information Rights Management (IRM), dostupno u Microsoft Office Outlook 2007, omogućava pojedincima da biste naveli dozvola za pristup e-poruke. Vaša organizacija morate da instalirate i Primena usluge IRM pre nego što možete da ga koristite.

Više informacija o usluzi IRM u Office Outlook 2007potražite u članku Uvod u upotrebu usluge IRM za e-poruke.

Poruka sa ograničenom dozvolom koje primate mogu identifikovati pomoću ikone koje se pojavljuje pored poruke na listi poruka prijemnog poštanskog sandučeta.

Poruke sa ograničenom dozvolom koji prikazuje prijemnog poštanskog sandučeta

Prikaz poruka koja koristi ograničene dozvole

  • Dvaput kliknite poruku na listi poruka da biste je otvorili.

Napomena : Ne možete da prikažete sadržaj pravima se upravlja poruke u oknu za čitanje.

Kao primaoca, ne možete da odštampate, prosledite ili kopirajte poruci čijim pravima se upravlja. Međutim, možete da odgovorite pošiljaocu. Odgovor ima isti ograničenja primaoca (prvobitnom pošiljaocu) kao i originalna poruka.

Kada prvi put pokušate da otvorite e-poruku koja koristi ograničenom dozvolom, morate da se povežete sa serverom za licenciranje da biste proverili svoje akreditive i preuzeli korisničku licencu. Korisnička licenca definiše nivo pristupa koji imate u datoteku. Kada se instalira certifikat, možete prikazati sadržaj poruke tako što ćete otvoriti poruku.

Saznajte više o preuzimanju akreditiva

Ako vaša organizacija koristi server sa IRM, administrator može da vam o tome kako se postavljaju dozvole. Međutim, najčešće kod kuće i za lične naloge e-pošte koristi server sa IRM. U tom slučaju, pokušajem podešavanje dozvola u poruci aktivira dijalog u kojem Outlook će vas upitati da se upišete za besplatnu probnu verziju na serveru IRM. Dobijanje privremene akreditiva tako što ćete izabrati da i upisivanje za Rights Management (RM) naloga certifikat za odlazne e-adrese - moraćete Windows Live ID za tu adresu. Ako nemate, možete da brzo Pronađite besplatan Windows Live ID.

Preuzimanje dozvola zahteva da Microsoft Office pošalje svoje akreditive koja uključuje e-adresu i informacije o pravima dozvole na serveru za licenciranje. Informacije koje se nalaze u e-poruci ne šalju serveru za licenciranje. Za više informacija, Pročitajte Izjavu o privatnosti.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×