Prikaz opcija i postavki u centru za pouzdanost

Centar za pouzdanost je mesto na kom možete da pronađete bezbednosne postavke i postavke privatnosti za Microsoft Office programe. Uz dosledan izgled trake u Office programima, koraci za pronalaženje centra za pouzdanost isti su za svaki program. Opcije dostupne u centru za pouzdanost omogućavaju vam da delite dokumente sa željenim osobama, kao i da pronađete i uklonite skrivene informacije koje možda ne želite da otkrijete. Da biste saznali više o privatnosti za Office, pročitajte izjavu o privatnosti za Microsoft.

 1. U Office programu na kartici Datoteka izaberite stavku Opcije.

 2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost i kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost. Sledeći ekran je primer iz programa Word:

  Opcija postavki centra za pouzdanost je markirana.

 3. Izaberite željenu oblast (u levom oknu) i potrebne opcije. Na primer, da biste promenili postavke privatnosti, izaberite stavku Opcije privatnosti.

  Opcije privatnosti prikazane su u Office centru za pouzdanost

 4. Prilikom promene postavki privatnosti, trebalo bi da izaberete ono što će vam pomoći da postavite željeni nivo Office privatnosti. Izbori mogu da uključuju dobijanje obaveštenja ako je dokument sa sumnjive veb lokacije ili se povezuje sa njom ili prikazivanje skrivenih naznaka kada se datoteke otvaraju ili čuvaju.

  Napomena : Kada izaberete stavku Omogući sistemu Office da se poveže sa uslugama na mreži korporacije Microsoft da bi se obezbedila funkcionalnost relevantna za vaše korišćenje i željene postavke, Office se povezuje sa uslugama na mreži i lokacijama koje obezbeđuje Microsoft, kao što su Bing mape, uvidi i Bing vremenske prognoze.

 5. Kad završite, kliknite na dugme U redu.

Važno : Promena postavki centra za pouzdanost može u velikoj meri smanjiti ili povećati bezbednost računara, podataka na njemu, podataka na mreži organizacije i drugih računara na toj mreži. Preporučuje se da se obratite administratoru sistema ili da pažljivo razmotrite rizike pre menjanja postavki centra za pouzdanost.

Uklanjanje skrivenih i ličnih podataka iz dokumenata

Ako planirate da delite elektronsku kopiju Office dokumenta, preporučuje se da pregledate da li dokument sadrži skrivene podatke ili lične informacije koje možda ne želite da delite. Nadzor dokumenta vam može pomoći da to uradite.

 1. Otvorite dokument koji želite da proverite.

  Napomena : Možda ćete želeti da koristite kopiju originalnog dokumenta jer podatke koje alatka „Nadzor dokumenta“ ukloni nije uvek moguće vratiti.

 2. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim izaberite stavku Proveri da li postoje problemi.

  Prikazane su opcije u okviru „Proveri da li postoje problemi“

 3. Izaberite stavku Proveri dokument.

 4. U okviru Nadzor dokumenta izaberite tipove skrivenog sadržaja koje želite da proverite, a zatim izaberite stavku Istraži.

  Prikazane su opcije u dijalogu „Nadzor dokumenta“.

 5. Za svaki tip sadržaja koji želite da uklonite iz dokumenta izaberite stavku Ukloni sve, a zatim stavku Zatvori.

  Dijalog „Nadzor dokumenta“ prikazan je uz opciju „Ukloni sve“

Napomena : Više informacija o funkciji „Nadzor dokumenta“ i tipovima informacija koje ona može pronaći i ukloniti potražite u članku Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija iz Office dokumenata.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×