Prikaz istorije verzija stavke ili datoteke na listi ili biblioteci

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada je kreiranje verzija omogućeno u SharePoint liste ili biblioteke, možete da skladištite, praćenje i vraćanje u prethodno stanje stavki na listi i datoteka u biblioteci svaki put kada se menjaju. Biblioteke mogu da prate i glavne verzije, kao što su oni u kojima je dodat novi odeljak u dokument, i međuverzije, kao što su oni u kojima je ispravlja pravopisnu grešku. Liste mogu da prate samo glavne verzije. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku Kako kreiranje verzija funkcioniše na SharePoint listi ili biblioteci.

Napomena: Kreiranje verzija je podrazumevano u bibliotekama SharePoint i isključeno podrazumevano u SharePoint liste. Dodatne informacije o podešavanju kreiranja verzija potražite u članku Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku.

Prikaz istorije verzija u sistemu SharePoint Online, 2016 ili 2013

 1. Otvorite listu ili biblioteku na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime liste ili biblioteke ne pojavi, kliknite na sadržaj lokacije ili Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na razmak između stavki ili ime dokumenta i datum, a zatim iz menija izaberite stavku Istorija verzija . Možda ćete morati da se pomerite na meni da biste videli Istorija verzija.

  Ako ne vidite istorija verzija, kliknite na tri tačke (...) u dijalogu, a zatim izaberite stavku Istorija verzija.

  Videćete listu verzije datoteke.

  Verzija istorije dijalog sa 3 verzije.
 3. Zadržite pokazivač miša pored verziju prikaz i kliknite na strelicu nadole sa desne strane da biste dobili listu opcija u dijalogu Istorija verzija .

  Opcije istorija verzije (prikazivanje, vraćanje u prethodno stanje, brisanje)

  Izaberite karticu Prikaz.

  Napomena: Za sve verzije dokumenta osim najnovije, videćete Prikaz, Vraćanje u prethodno stanjei izbrišete. Za najnovije verzije, videćete samo Prikaz i Vraćanje u prethodno stanje.

 4. Dijalog " Istorija verzija " se otvara sa različite radnje koje možete da izaberete.

  Dostupne radnje se razlikuju sa verzijom i sa atributima koje su podešene tako što ćete administrator ili vlasnik.

  Promena izbora na osnovu toga da li ste izabrali najnovije datoteke ili starije verzije.

  Prozoru sa istorijom verzija za najnoviju verziju datoteke uključuje radnje za upravljanje, obavestite, pogledajte članak ili kreiranje toka posla.

  Dijalog istorija verzija SharePoint 2016

  Prikaz istorije verzija za prethodnu verziju datoteke prikazuje opciju za vraćanje u prethodno stanje ili brisanje tu verziju.

  SharePoint 2016 istorije dijalog okvir koji prikazuje prethodne verzije

Prikaz istorije verzija u sistemu SharePoint 2010

 1. Idite na listu ili biblioteku koja sadrži stavke ili datoteke koju želite da istražite.

 2. Zadržite pokazivač iznad stavke ili datoteke za koju želite da prikažete istoriju, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i sa padajuće liste izaberite Istorija verzija .

  Padajuća lista za SharePoint datoteku. Istorija verzija je potvrđen.

  Otvara se dijalog Istorija verzija .

  Napomena: Ako ne vidite komandu " Istorija verzija ", lista ili biblioteka možda ne prati verzije. Više informacija potražite u članku administrator ili vlasnik lokacije.

  Istorija verzija koja prikazuje glavne verzije i međuverzije i komentare

Callout 1

Najnovija sporedna verzija

Oblačić 2

Komentar levo poslednja osoba koja je potvrđen izbor u datoteci.

Oblačić 3

Prva verzija datoteke. Prva verzija je uvek numerisane 1.0.

Prikaz istorije verzija iz programa Microsoft Office dokument

Ako radite sa Microsoft Office dokument, kao što su Word, Excel ili PowerPoint datoteku, možete da prikažete istorija verzija sa prikazu aplikacije, umesto da povratak na listu ili biblioteku da biste prikazali istoriju.

U sledećem primeru se iz prikaza Backstage Microsoft PowerPoint datoteke. Prikazuje u glavnim i međuverziju.

Istorija verzija u oblasti prikaza „Backstage“ programa PowerPoint

Sledeći primer je iz programa Microsoft Word datoteke. Samo glavne verzije se pojavljuju u ovom istorija verzija. To moglo da samo glavne verzije su omogućene u biblioteci dokumenata ili znači da imate samo dozvolu za prikazivanje glavnih verzija, ne manji od njih.

Istorija verzija u prikazu „Backstage“ Microsoft Word dokumenta

Callout 1

Trenutna verzija datoteke

Oblačić 2

Verzija koja sadrži komentar od osobe koja je potvrđen izbor u ovoj verziji. Zadržite pokazivač iznad ikone pored imena autora da biste prikazali komentar.

 1. Idite do biblioteke dokumenata na lokaciji koja sadrži datoteku koju želite da otvorite.

 2. Zadržite pokazivač iznad imena datoteke dok ne vidite padajuću strelicu, a zatim kliknite na dugme Uredi u name> <application. U prethodnom primeru, bi izaberite stavku Uredi u programu Microsoft Word.

  Napomena: Ako biblioteka zahteva odjavljivanje datoteka, ili ako biste radije da biste odjavili datoteku, morate da odjavite je pre nego što otvorite ga.

 3. U aplikaciji, izaberite karticu " datoteka " da biste ponudi prikazu "Backstage". Istorija verzija se pojavljuje pored dugmeta Upravljanje verzijama , kao što je prikazano u dva primera iznad.

 4. Sa liste izaberite verziju koju želite da prikažete. To će se otvoriti verzija tako da možete da ga prikažete

  Backstage prikaz istorije verzija programa Microsoft Word datoteke. Potvrđen je verzija 4.

  Možete jednostavno da biste prikazali datoteku ili dok je otvoren, možete da odaberete da biste trenutnu verziju tako što ćete kliknuti Vraćanje u prethodno stanje u žutoj reklamni natpis na vrhu datoteke, ili možete da uporedite izabranu verziju na trenutnu verziju tako što ćete kliknuti na dugme Uporedi.

  Žuti reklamni natpis na vrhu datoteke aplikacije sa dva dugmeta koja vam omogućavaju da uporedite verziju sa trenutnom verzijom ili da je vratite u prethodno stanje kako biste je učinili trenutnom verzijom

 5. Zatvorite izabranu verziju kada ste završili ih prikazati. Okvir za poruku će pitati da li želite da sačuvate datoteku ili ne. Možete da sačuvate u lokalnoj disk jedinici ili kliknite na dugme Ne Sačuvaj.

 6. Da biste nastavili da radite u datoteci koju je prvobitno otvorili, izaberite jednu od druge kartice na vrhu dokumenta, kao što je Početak.

Prikaz istorije verzija u SharePoint 2007

Numerisanje verzija u biblioteci

Istorija verzija takođe sadrži promene svojstava, ponekad nazivaju metapodaci, kao što je kada neko promeni ime osobe kojoj stavci liste vam je dodeljen ili kada datoteka treba da se dovrše.

Biblioteke mogu da prate i glavne verzije, kao što su oni u kojima je dodat novi odeljak u dokument, i međuverzije, kao što su oni u kojima je ispravlja pravopisnu grešku. Liste mogu da prate samo glavne verzije.

Da biste prikazali istoriju verzija, morate imati dozvolu za čitanje stavki u listi ili biblioteci. Imajte na umu da administrator možete da primenite prilagođene dozvole.

 1. Ako lista ili biblioteka nije već otvoren, kliknite na njeno ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako ime liste ili biblioteke ne pojavi, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na stavku ili datoteku za koju želite da prikažete istoriju, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim kliknite na dugme Istorija verzija.

  Verzije su numerisane i prvo navedene obrnutim redosledom, sa najnovijom verzijom.

  Napomena: Ako ne vidite komandu " Istorija verzija ", lista ili biblioteka možda ne prati verzije. Više informacija potražite u članku administrator ili vlasnik lokacije.

 3. Da biste se vratili na listu ili biblioteku, kliknite na njeno ime u navigaciji sa putanjom na vrhu stranice.

Savet: U istoriji verzija možete da prikažete, vraćanje u prethodno stanje ili brisanje verzije tako što ćete postaviti pokazivač njeno ime, kliknuti na strelicu, a zatim izabrati odgovarajuću komandu.

Kreiranje verzija je podrazumevano u bibliotekama SharePoint i isključeno podrazumevano u SharePoint liste. Kreiranje verzija mora biti uključena da biste videli opciju istorija verzija u menijima ili za trake. Da biste uključili istorija verzija, pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku.

Kada podesite kreiranje verzija, možete da podesite maksimalan broj verzija da biste sačuvali. Kada maksimalan broj verzije se čuvaju, SharePoint briše najstarijeg prilagođava novije verzije. Možete da podesite SharePoint da biste sačuvali više verzija, najviše ograničenje sistema. Dodatne informacije potražite u članku Kako kreiranje verzija funkcioniše na SharePoint listi ili biblioteci.

Da, možete da vidite prethodne verzije u Office aplikacije za računare. Dodatne informacije potražite u članku vraćanje prethodne verzije datoteke u OneDrive.

Dodatnu pomoć "i" resursi

Evo nekih veza za više informacija o kreiranja verzija i Srodne teme:

Slušamo!

Ažurirani jul 6 2017

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×