Prikaz ili štampanje Visio crteže pomoću programa Visio Viewer 2007

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa sistemom Microsoft Office Visio Viewer 2007, možete da otvorite, prikazati ili odštampati Visio crteže, čak i ako nemate instaliran Microsoft Office Visio 2007 . Ne možete, međutim, uređivati, čuvanje, ili kreirajte novi Visio crtež. Morate Office Visio 2007.

Visio Viewer 2007 možete da otvorite Visio crteže (.vsd datoteke) sačuvane u programu Microsoft Visio 2000 i u programu Microsoft Office Visio 2002, 2003 i 2007. Visio Viewer 2007 možete da otvorite Visio XML crteže (.vdx datoteke) čuvaju u programu Microsoft Office Visio 2002, 2003 i 2007.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikaz crteža pomoću programa Visio Viewer

Štampanje crteža iz Visio Viewer

Privremeno promeniti crtanje svojstva i postavke

Prilagođavanje Visio Viewer okruženje

Prikaz crteža pomoću programa Visio Viewer

Kada otvorite crteža pomoću programa Visio Viewer, crtež se pojavljuje u prozoru programa Internet Explorer. Ako crtež ima više od jedne stranice, pojavljuje se samo jednu stranicu odjednom.

 1. Pronađite crtež koji želite da otvorite.

 2. Kliknite dvaput na stavku crtanje da biste ga otvorili.

  Napomene : 

  • Visio Viewer ne prikazuje šabloni, okana, lenjire i vođice i vodič tačaka. Visio Viewer ne podržavaju ugrađeni SA crteže, Rotirani stranica, više od jedne hiperveze povezan sa oblika i hiperveze povezan sa crtanjem stranice i crtanje svojstva stranice.

  • Prilagođena Popuna stilovi, stilove linija i neke linije završava možda neće izgledati isto u Visio Viewer kao kad otvorite sa programom Visio crtež.

Ne može da otvori crteža pomoću programa Visio Viewer?     Možete da imate zastareli verziju. Preuzmite najnoviju verziju programa Visio Viewer sa lokacije Microsoft Download Center.

Kretanje crteža u prozoru programa Visio Viewer

Da biste se pomerali crteža, prevucite crtež željeno mesto u prozoru pregledača.

Savet : Ako ne želite da prevučete, možete da kliknite na dugme trake za pomeranje ili pritisnite tastere sa strelicama da biste se pomerali crteža. Možete da rotirate taster sa točkićem da biste pomerali nagore i nadole ili držite pritisnut taster SHIFT i rotirate taster sa točkićem da biste se pomerali levo i desno.

Uvećavanje i umanjivanje

Uradite nešto od sledećeg da biste zumirali i odjavljivanje u svom crtežu:

 • Da biste zumirali crteža, kliknite desnim tasterom miša na crtež, a zatim izaberite stavku Uvećaj. Ili kliknite na Uvećaj dugme Slika dugmeta na traci sa alatkama Visio Viewer. Takođe možete da pritisnete tastere ALT + F7.

 • Da biste zumirali u određenu oblast u svom crtežu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT i prevucite pravougaonik oko oblasti koju želite da povećate.

 • Da biste zumirali određene tačke u svom crtežu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT i kliknite na tačku koju želite da povećate.

 • Da biste zumirali iz crteža, kliknite desnim tasterom miša na crtež, a zatim izaberite stavku Umanji. Ili kliknite na Umanji dugme Slika dugmeta na traci sa alatkama Visio Viewer. Takođe možete da pritisnete taster ALT + SHIFT + F7.

 • Da biste uvećali iz određene tačke u svom crtežu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT i kliknite desnim tasterom miša na mesta na kojem želite da biste umanjili.

 • Za uvećavanje ili smanjivanje crteža pomoću Procenat zumiranja, kliknite desnim tasterom miša na crtež, izaberite stavku Zum, i zatim kliknite na dugme Procenat zumiranja ili odaberite Procenat zumiranja sa za Zumiranje za "Zum" na traci sa alatkama Visio Viewer.

 • Da biste umanjili i prikaz cele stranice u prozoru programa Visio Viewer, kliknite desnim tasterom miša na crtež, izaberite stavku Zum, i zatim izaberite stavku Čitava stranica, ili kliknite na dugme Zum stranice Slika dugmeta na traci sa alatkama Visio Viewer.

Centriranje crtež u prozoru programa Visio Viewer

Uradite nešto od sledećeg da biste centrirali crteža u prozoru pregledača:

 • Kliknite desnim tasterom miša na crtež, kliknite na dugme Zumi zatim izaberite stavku Cela stranica.

 • Kliknite na dugme Zum stranice Slika dugmeta na traci sa alatkama Visio Viewer.

 • Prevucite crteža u centru za prozora pregledača.

Praćenje hiperveze

 1. Postavite pokazivač na oblik koji ima hipervezu.

 2. Izaberite željeni oblik.

Napomena : Da biste se vratili na vaš Visio crtež nakon što ste ispratili hipervezu koja se otvara u istom prozoru, kliknite na dugme pregledača' nazad ".

Idite na drugu stranicu

Uradite nešto od sledećeg da biste prešli na drugu stranicu u svom crtežu:

 • Kliknite na karticu stranice na stranicu koju želite da biste otišli na dnu prozora za crtanje.

 • Kliknite desnim tasterom miša na crtež, kliknite na dugme Idi na stranicu, a zatim kliknite na stranicu koju želite.

Tasterska prečica takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + PAGE DOWN da biste se premestili na sledeću stranicu i kombinaciju tastera CTRL + STRELICA da biste se premestili na prethodnu stranicu.

Prikaz oblika podatke uskladištene oblika

Da biste prikazali oblikovanje podataka, kliknite dvaput na oblik u Visio crtež.

Prečice na tastaturi pritisnite taster TAB, SHIFT + TAB ili ALT + tasteri sa strelicama da biste premestili u oblik, a zatim pritisnite taster ENTER.

Oblikovanje podataka se pojavljuje u dijalogu Svojstva i postavke na kartici Oblik svojstva . Ako je na ovoj kartici oblik ne sadrži nikakve podatke. Ne možete da dodate nove podatke ili izmenite postojeće podatke. Morate Visio.

Napomena : Da biste prikazali oblika podatke koji su uskladišteni oblika unutar grupisanih oblika, kombinacija tastera CTRL + kliknite na oblik, kombinacija tastera CTRL + ponovo kliknite na oblik, kliknite desnim tasterom miša na crtež i izaberite stavku Svojstva i postavke.

Vrh stranice

Štampanje crteža iz Visio Viewer

 1. Uverite se da koristite isti zumiranje faktora i centar mesta u prozoru pregledača koji želite da koristite na odštampanoj stranici.

  Ako želite da odštampate ceo crteža, prikazali celu crtež u prozoru pregledača i ka centru u prozoru. (Kliknite desnim tasterom miša na crtež, kliknite na dugme Zum, i izaberite stavku Čitava stranica).

 2. Odaberite štampač papira položaj (uspravno ili položeno) koji se podudara sa položaj Visio crtež.

 3. Potvrdite izbor da biste videli kako će izgledati pre nego što ga odštampate odštampanom crtežu.

 4. Na traci sa alatkama pregledača kliknite na dugme Odštampaj .

  Napomene : 

  • Ako promenite postavke u dijalogu " Štampanje " prilikom štampanja iz programa Internet Explorer, pogrešno možda štampanje crteža. Da biste izbegli ovaj problem, ne promeniti postavke u ovom dijalogu. Ako morate da promenite postavke štampača, promenite ih pre nego što odštampate, korišćenju dijaloga " Podešavanje stranice ".

  • Kada štampate Visio crteža pomoću programa Visio Viewer, on štampa iz Veb pregledača, ne i sa Visio. Štampanje iz pregledača znači crteža možda neće izgledati potpuno isto kao kad ga odštampate iz Visio; Imate manje kontrolu nad procesa štampanja, a istovremeno možete da štampate samo jednu stranicu.

  • Kada štampate Visio crteže iz Veb pregledača, istu zumiranje faktora i centar tačke koristi u prozoru pregledača se koristi na odštampanu stranicu, ono što vidite na monitoru pažljivo approximates koje otisci. Međutim, provera pregled pre štampanja pre štampanja crteža da biste se uverili da će se štampati onako kako želite da.

Vrh stranice

Privremeno promeniti crtanje svojstva i postavke

 1. Na traci sa alatkama Visio Viewer kliknite na Svojstva i postavke dugme Slika dugmeta , ili kliknite desnim tasterom miša na crtanje i zatim izaberite stavku Svojstva i postavke.

 2. Da biste promenili boju stranice "Crtanje", izaberite karticu Postavke prikaza , a u okviru postavke bojaizaberite boju koju želite na listi stranice za crtanje .

 3. Da biste promenili boju pozadine za crtanje, izaberite karticu Postavke prikaza , a u okviru postavke bojaizaberite boju koju želite na listi pozadine za crtanje .

 4. Da biste promenili boju slojeva, izaberite karticu Slojeva postavke , a zatim u koloni boja izaberite sloj koji želite da biste prikazali pomoću boja, a zatim izaberite sloj boju na listi slojeva boje .

 5. Da biste sakrili slojeva na stranici "Crtanje", izaberite karticu Slojeva postavke , a zatim u koloni " Prikaži " opozovite izbor u polju za potvrdu za sloj koji želite da sakrijete.

 6. Da biste sakrili pojedinačne naznake prekriva za crtanje, izaberite karticu Naznake postavke , a zatim u koloni " Prikaži " opozovite izbor u polju za potvrdu za koje želite da sakrijete naznake preklapanje.

 7. Da biste sakrili sve naznake prekriva za crtanje, izaberite karticu Naznake postavke , a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži naznake prekriva .

Vrh stranice

Prilagođavanje Visio Viewer okruženje

 1. Na traci sa alatkama Visio Viewer kliknite na Svojstva i postavke dugme Slika dugmeta . Ili, kliknite desnim tasterom miša na crtež, a zatim izaberite stavku Svojstva i postavke.

 2. Da biste sakrili na kartice stranice Visio Viewer, izaberite karticu Postavke prikaza , a zatim u okviru Prikažiopozovite izbor u polju za potvrdu kartice stranice .

 3. Da biste sakrili trake za pomeranje Visio Viewer, izaberite karticu Postavke prikaza , a zatim u okviru Prikaži, opozovite izbor u polju za potvrdu trake za pomeranje .

 4. Da biste sakrili traku sa alatkama Visio Viewer, izaberite karticu Postavke prikaza , a zatim u okviru Prikaži, opozovite izbor u polju za potvrdu trake sa alatkama .

 5. Da biste prikazali koordinatne mreže na stranici "Crtanje", izaberite karticu Postavke prikaza , a zatim u okviru Prikažikoordinatne mreže potvrdite izbor.

  Napomena : Ako je u polju za potvrdu koordinatne mreže Sivi, uverite se da je potvrđen izbor u polju stranice . Morate da prikazuju ivicu stranice u crtež da biste prikazali koordinatne mreže.

 6. Da biste prikazali ivicu stranice za crtež, izaberite karticu Postavke prikaza , a zatim u okviru Prikažistranice potvrdite izbor.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×