Prikaz i uređivanje priloga u programu Outlook Web App

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nije ljudi da priložite datoteke poruke. Kada primite poruku sa prilogom, možete da kliknete na prilog za prikaz, uređivanje ili ga preuzeli. Neki tipovi priloga će se otvoriti u prozoru pored okna za čitanje, što vam omogućava da čitate i (u nekim slučajevima) ih uredili bez napuštanja Outlook Web App.

U ovom članku

Prikaz priloga

Uređivanje priloga

Šta još treba da znam?

Šta ako želim da saznam više?

Prikaz priloga

Kada izaberete prilog, šta se dešava će se razlikovati u zavisnosti od tipa prilog. Mnoge prilozi će se otvoriti u prozor za pregled pored poruke. Ako nije moguće otvoriti prilog u oknu za pregled, bićete upitani da preuzmete prilog.

Tipovi priloga koji mogu može pregledati uključuju:

 • Word

 • Excel

 • PowerPoint

 • Većina datoteke slika

 • .pdf datoteke

Izaberite Nazad na vrhu prozora za pregled da biste zatvorili i vratili se na prikaz poruka.

Vrh stranice

Uređivanje priloga

Ako vaš nalog obuhvata OneDrive for Business, možete da uredite Word i PowerPoint datoteke u oknu za pregled, ili možete da ih koristite verziju za računare aplikacije otvorite. Trenutno, Excel datoteke mogu se uređivati samo u verziji za računare aplikacije.

Ako nemate OneDrive for Business ili želite da biste uredili prilog koji je tip datoteke koji nije podržan, moraćete da preuzmete i otvorite datoteku da biste ga uredili.

Kada uređujete povezana datoteka, promene su napravljene na jednu kopiju datoteke koje svi primaoci imaju pristup. Ovo čuva prostor u svačije poštansko sanduče i olakšava saradnju.

Možete da vidite ako datoteke poslata kao vezu ili kao prilog pomoću ikone. Ikona za povezana datoteka ima mali oblaka u jedan ugao.

Povezane Word dokument:

Ikona za povezani Word dokument

Priložene Word dokument:

Ikona za priloženi Word dokument

Uređivanje povezane Office datoteke u oknu za pregled

 1. Izaberite stavku Uređivanje i odgovaranje na vrhu okna za pregled.

  Uredi i odgovori

  To će prebacili u režim u oknu za pregled za uređivanje i kreirajte novu poruku već pozabavili pomoću Odgovori svima. Kada pošaljete poruku, ona će uključivati vezu do datoteke.

  • Ako vam je potrebna funkciju koja nije dostupna u mreži verziju aplikacije, koristite dugme Otvori u aplikaciji da se prebacite na verziju za računare.

   Otvaranje u aplikaciji za računare

 2. Izvršite željene promene. Ako radite u aplikaciji na mreži, promene će biti automatski sačuvane dok radite. Ako radite u verziji za računare, kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene, a zatim zatvorite datoteku.

  Ako izaberete Nazad odgovori tokom uređivanja u oknu za pregled, odgovor zajedno sa vezom ka datoteci će sačuvati u fascikli " radne verzije " u poštanskom sandučetu. Možete da se vratite na nju u bilo kom trenutku da biste završili svoja uređivanja i pošaljite poruku.

 3. Kada završite uređivanje datoteka, dodajte komentare u odgovor i izaberite stavku Pošalji da biste poslali poruku zajedno sa vezom do datoteke.

Uređivanje priložene Office datoteke u oknu za pregled

 1. Izaberite stavku Uredi kopiju na vrhu okna za pregled. Koji će kreirati kopiju datoteke i priložite u novu poruku već pozabavili pomoću Odgovori svima. Uređene kopiju će biti preimenovana tako što ćete dodati svoje ime na kraj imena datoteke.

  Uređivanje kopije

 2. Izvršite željene promene. Promene će se automatski čuvaju dok radite. Ako izaberete Nazad , odgovor zajedno sa uređene prilog će sačuvati u fascikli " radne verzije " u poštanskom sandučetu. Možete da se vratite na nju u bilo kom trenutku da biste završili svoja uređivanja i pošaljite poruku.

 3. Kada završite uređivanje datoteka, dodajte komentare u odgovor i izaberite stavku Pošalji da biste poslali poruku zajedno sa uređene kopiju priloga.

Preuzimanje i uredite priložene datoteke

 1. Izbor više prošireni meni , a zatim izaberite stavku Preuzimanje. Ako sačuvate datoteku, imajte u vidu gde ste ga da biste sačuvali. Podrazumevano je sačuvana datoteka u fascikli za preuzimanja operativnog sistema Windows.

 2. Pronađite i otvorite preuzete datoteke i izvršite promene.

 3. Sačuvajte promene i zatvorite datoteku.

Napomena: Kada datoteku .msg je povezan sa verziji programa Outlook, Outlook Web App preuzima ga sa oznakom tipa datoteke .eml. Sadržaj .msg datoteka će ostati netaknuta.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Antivirusni softver koji koristi vaša organizacija ili organizacija primalaca e-pošte može da ukloni ili blokira neke priloge. Ako imate pitanja o podršci za priloge, obratite se službi za tehničku pomoć.

 • Ako odgovorite na poruku koja sadrži prilog, ali ne izaberite Uređivanje i odgovorili, prilog neće automatski biti uključeni u odgovor.

 • Nemojte otvarati prilog koji je poslat u e-poruci osim ako sadržaj i osoba koja vam ga je poslala nisu pouzdani. Prilozi predstavljaju uobičajen metod za širenje računarskih virusa. Preporučujemo da koristite opciju Pregled ako je dostupna.

 • Dugačka imena datoteka priloga mogu se skratiti u programu Outlook Web App. To ne utiče na sadržaj datoteke.

 • U zavisnosti od usluge koja hostuje poštansko sanduče, podrazumevano ograničenje veličine u programu Outlook Web App za čitavu poruku, uključujući sve priloge je 25 MB ili 35 MB. Ograničenja veličine priloga i poruka u vašem poštanskom sandučetu podešava organizacija i mogu se razlikovati od podrazumevanih vrednosti.

Vrh stranice

Šta ako želim da saznam više?

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×