Prikaz i ažuriranje zadataka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zadaci se prikazuju na tri lokacije u Outlook – u Rokovniku, zadatkei na listi dnevnih zadataka u kalendaru. Ako se pretplatite na listu zadataka SharePoint , bilo koji zadatak dodeljen sa ove liste takođe prikazuje sve tri lokacije.

 1. Na traka za navigaciju izaberite stavku Zadaci.

  Komanda „Zadaci“ na traci za navigaciju

 2. Kliknite na zadatak da biste ga prikazali u Okno za čitanje ili kliknite dvaput na njega da biste ga otvorili u novom prozoru.

  Drugi način prikaza zadataka, koji uključuje i stavke zaduženja označene zastavicom, jeste pogled na zadatke.

  • Postavite pokazivač miša na stavku Zadaci na Traka za navigaciju.

  „Pogled na zadatke“ na traci za navigaciju

  Pojavljuje se pogled na zadatke. Da biste pogled na zadatke zadržali u prikazu, kliknite na dugme Dugme "zakači" .

  Zakačeni „Pogled na zadatke“

Savet : Sortiranje liste zadataka tako što ćete kliknuti na dugme Zadaci > Početak i biranje jedan od mnogo dostupne opcije Trenutni prikaz . Kliknite na dugme zadaci i odaberite opciju u trenutnom prikazu.

Da biste prikazali zadataka, uradite nešto od sledećeg:

 • U oknu za navigaciju     Izaberite stavku Zadaci. Kliknite na zadatak da biste ga prikazali u Okno za čitanjeili kliknite dvaput na nju da biste je otvorili u novom prozoru.

  Savet : Možete da promenite izgled liste zadataka tako što ćete kliknuti na dugme stil u grupi Trenutni prikaz na kartici Početak .

 • U Rokovniku     Na Listi zadataka je na dnu rokovniku ispod zakazane obaveze. Možete da dobijete više informacija o zadacima proširenjem rokovnika ili dvaput kliknite na zadatak da biste ga otvorili u novom prozoru.

  Savet : Da biste prikazali više ili manje zadatke, kliknite na gornju ivicu na Listu zadataka kada pokazivač postane Ikona regulatora veličine , a zatim prevucite nagore ili nadole.

 • Na listi dnevnih zadataka     Lista dnevnih zadataka pojavljuje se samo u dnevnom i sedmičnom prikazu u Outlook kalendaru. Da biste prikazali samo broj trenutnog zadataka u kalendaru, na kartici Prikaz , u grupi raspored kliknite na Listi dnevnih zadataka i zatim izaberite stavku umanjen.

  Lista dnevnih zadataka u sedmičnom prikazu kalendara

Prikaz zadataka u rokovniku

Rokovnik se podrazumevano pojavljuje u svim prikazima programa Outlook. Rokovnik možete da uključite ili isključite. Pored toga, možete da odaberete umanjenom verziju programa rokovnika koja koristi manje prostora na ekranu.

Traka sa zaduženjima

Kada uključite rokovnik ili isključite ili prikažete ga umanjenog u određenom prikazu, postavka se primenjuje samo na taj prikaz. Na primer, ako isključite rokovnik u prikazu pošta, on ostaje isključen svaki put kada se nalazite u prikazu pošta, uključujući sledeći put pokrenete program. Međutim, on se pojavljuje u druge prikaze, poput kalendara, beleške i zadatke.

 • Izaberite stavku Prikaz, postavite pokazivač Traka sa zaduženjima, a zatim kliknite na dugme normalno, umanjeniili Isključeno.

Prikažite zadatke na zadatke

 • U Oknu za navigacijuizaberite stavku Zadaci.

  Savet : Možete da promenite kako predstavljene liste zadataka tako što ćete promeniti postavku Trenutnog prikaza u Oknu za navigaciju.

Lista dnevnih zadataka pojavljuje se samo u dnevnom i sedmičnom prikazu u Outlook kalendaru. Da biste se prebacivali na listi dnevnih zadataka uključili ili isključili u kalendaru, izaberite stavku Prikaz, postavite pokazivač na Listi dnevnih zadatakai zatim kliknite na dugme normalno ili Isključeno.

Da biste prikazali samo broj trenutnih zadataka u kalendaru, izaberite stavku Prikaz, postavite pokazivač Lista dnevnih zadatakai zatim izaberite stavku umanjen – ili kliknite na gornju ivicu na listi dnevnih zadataka kada se pokazivač pretvori u Ikona regulatora veličine , a zatim prevucite nagore ili nadole.

Lista dnevnih zadataka

Savet : Da biste kreirali nove zadatke na listi dnevnih zadataka, morate da koristite postavku Lista dnevnih zadataka normalno .

Povezivanje sa kontaktom

 1. Otvorite zadatak.

 2. Na dnu prozora zadatka, kliknite na kontakte.

  Nema dugmeta "Kontakti"

  Ako ne vidite dugme "Kontakti", uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  2. Na kartici željene opcije u okviru Kontakti i beleške, kliknite na dugme Opcije kontakta.

  3. U dijalogu Opcije kontakta , u okviru Povezivanje sa kontaktom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži povezivanje sa kontaktom na sve oblike .

 3. U dijalogu Izbor kontakata , u okviru stavke, izaberite kontakt koji želite da se povežete ovaj zadatak.

  Da biste izabrali više kontakata, kliknite na jedan kontakt, držite pritisnut taster CTRL i zatim kliknite na svaki dodatni kontakt.

  Da biste prikazali povezane stavke sa kontaktom, otvorite kontakt i na kartici kontakt , u grupi Prikaži izaberite stavku aktivnosti. Da biste prikazali određeni tip stavke, na listi Prikaži , izaberite tip stavke.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×