Prikaz i ažuriranje deljenih upita (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da ažurirate deljenog upita sa ažuriranim metapodataka dodali. Takođe možete da uređujete dozvole za deljeni upit da biste odobrili pristup dodatnim korisnicima u vašoj organizaciji, ili da biste uklonili pristup korisnicima.

Možete da ažurirate deljenog upita ili samo da ažurirate upita metapodataka (postavke), kao što su ime, opis i upita dozvole za deljenje.

U ovom članku

Uređivanje definicije deljenog upita

Uređivanje metapodataka deljenog upita

Srodne teme

Uređivanje definicije deljenog upita

Svaki deljeni upit sadrži definiciju upita u obliku Power Query skriptu koja navodi kako da se povežete sa izvorima podataka upita i transformacija podataka. Ovaj scenario kreirali kada ste filtera i oblik podataka u upitu, i čuva se u Power BI za Office 365 katalogu podataka kada upit koji se dele. Ako je potrebno da biste promenili način filtrira i u obliku upita podataka, možete da uređujete ovu definiciju upita. Da biste filtrirali i oblikovanje podataka upućuje deljeni upit:

 1. Prijavite se na Power BI iz programskog dodatka Power Query, ako već niste prijavljeni. U programu Excel, na kartici POWER QUERY izaberite stavku Prijavi se. U dijalogu Za prijavljivanje kliknite na Prijavljivanje, a zatim unesite informacije o nalogu organizacije koji je korišćen za upisivanje za Power BI.

  Važno :  Prijavljivanje u Power BI pomoću naloga organizacije vam omogućava da vidite svoje deljene upite. Ako niste prijavljeni u Power BI, ne možete da vidite svoje deljene upite u programskom dodatku Power Query.

 2. Na kartici POWER QUERY izaberite stavku deljeno.

 3. Okno Deljeno prikazuje sve upite koje trenutno delite. Upiti su sortirani po datumu i vremenu kada su deljeni ili poslednji put izmenjeni sa najnovijim upitom na vrhu liste.

  U oknu deljeno , postavite pokazivač miša ili kliknite na ime deljenog upita koji želite da uredite. Pojavljuje se na ekranu za deljeni upit pregleda. Kliknite na dugme Otvori u ekranu pregleda.

  Padajući ekran pregleda za izabrani deljeni upit

 4. Definicija upita je otvorena u programu Excel, a upit se izvršava kako bi se u novi radni list u programu Excel uvezli podaci upita. Zatim možete da ažurirate definiciju upita tako što ćete je filtrirati i oblikovati po potrebi. Dodatne informacije o filtriranju i oblikovanju podatka u upitu potražite u članku Filtriranje, oblikovanje i transformacija uvezenih podataka.

 5. Pošto poboljšate podatke na koje upućuje deljeni upit, na kartici UPIT , kliknite na dugme Slanje u katalog podataka.

 6. U polju Slanje u katalog podataka ažuriranje definicije upita i kliknite na dugme Ažuriraj.

Vrh stranice

Uređivanje metapodataka deljenog upita

Ako želite da uredite samo metapodatke deljenog upita:

 1. Prijavite se u Power BI iz programskog dodatka Power Query ako već niste prijavljeni. U programu Excel, na kartici POWER QUERY kliknite na dugme Prijavi me. U dijalogu Prijavljivanje kliknite na dugme Prijavi me, a zatim unesite informacije o nalogu organizacije koje ste koristili za upisivanje u Power BI.

 2. Na kartici POWER QUERY kliknite na dugme Deljeno.

 3. U oknu deljeno , postavite pokazivač miša ili kliknite na ime deljenog upita koji želite da uredite. Pojavljuje se na ekranu za deljeni upit pregleda. Kliknite na dugme Uredi postavke na ekranu pregleda.

  Uređivanje metapodataka deljenog upita

 4. Pojavljuje se dijalog Ažuriranje upita sa metapodacima upita koje ste naveli prilikom prvog deljenja upita. Uredite informacije o metapodacima u dijalogu Ažuriranje upita po potrebi. U ovom slučaju smo promenili nivo deljenja tako da se umesto sa određenim osobama i bezbednosnim grupama deli sa svim korisnicima iz organizacije tako što smo izabrali stavku Moja organizacija.

Da biste ažurirali upita da biste delili sa moje organizacije:

 • U dijalogu Upita za ažuriranje kliknite na dugme moje organizacije.

  Napomena :  Polje za potvrdu Certifikuj ovaj upit za druge vidljivo je samo ako je vaš korisnički nalog član uloge grupa za održavanje podataka u usluzi Power BI. Power BI administrator može da doda korisnika ulozi grupa za održavanje podataka pomoću Power BI centra administracije. Više informacija potražite u članku Certifikovanje upita.

 • Kliknite na dugme Ažuriraj.

Vrh stranice

Srodne teme

Prikaz deljenih upita pomoću portala „Upravljanje podacima“

Prikaz i poređenje analize upotrebe za deljene upite pomoću portala „Upravljanje podacima“

Deljenje upita

Brisanje deljenih upita

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u dodatku Power BI za Office 365

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×