Prikaz grešaka i poruka generisanih na serveru u oknu zadataka kontrolora dizajna

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da kreirate predložak obrasca koji se mogu otvoriti ili popuniti Microsoft Office InfoPath 2007 ili u Veb pregledaču. Ako predložak obrasca možete otvoriti i popuniti pomoću pregledača, to se zove predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Ovaj tip predloška obrasca možete zatim biti omogućenih za pregledač kada se objavi na serveru na InfoPath Forms Services.

Probleme sa kompatibilnošću povezan sa predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem su Office InfoPath 2007 i prikazani u oknu zadataka Kontrolora dizajna . Na primer, ako vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem sadrži nepodržane kontrole kao što su kombinovani okvir, okno zadatka će prikazati grešku. Određene tipove probleme vezane za server ne pojavljuju se u oknu zadataka Kontrolora dizajna podrazumevano. Umesto toga, oni su otkrivena samo kada predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem objavite na serveru na InfoPath Forms Services. Na primer, možete da primate obaveštenja o dizajn odluke koje negativno utiču na performanse obrasca u pregledaču. Ovaj tip obaveštenja obično se pojavljuje samo kada objavite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem kada pokušavate da pregledač omogućite ga na serveru.

Ako u oknu zadataka Kontrolor dizajna potvrdite izbor Proveri na serveru, osim grešaka i poruka koje otkriva InfoPath, moći ćete da vidite i sve greške i poruke generisane na serveru. Sve greške i poruke pojavljuju se u oknu zadataka Kontrolor dizajna odmah nakon objavljivanja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, odnosno uvek kada kliknete na dugme Osveži u oknu zadataka Kontrolor dizajna.

Ova funkcija je korisna zato što omogućava da vidite potencijalne probleme u toku procesa dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, umesto nakon što ste već objavili predložak obrasca.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna.

 2. U oknu zadataka Kontrolor dizajna potvrdite izbor Proveri na serveru.

  Napomena : U slučaju da vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem nikada nije objavljivan, možda će se od vas tražiti da unesete lokaciju servera. Da biste to uradili, kliknite na vezu Promeni postavke kompatibilnosti pri vrhu okna zadataka, a zatim u dijalogu Opcije obrasca, u sekciji Kompatibilnost pregledača unesite lokaciju servera.

  U slučaju da server otkrije probleme sa predloškom obrasca kompatibilnim sa pregledačem, greške i poruke pojavljuju se ispod naslova Optimizacija pregledača ili Kompatibilnost pregledača (verifikuje se na serveru) u oknu zadataka Kontrolor dizajna.

  The following table describes the difference between errors and messages in the Design Checker task pane.

  Icon

  Tip

  Opis

  Slika ikone

  Error

  The form template will not function correctly. You should fix the errors before you publish the form template.

  Slika ikone

  Message

  The form template may not function as expected. Messages are less serious than errors. You can choose whether to address the messages before you publish the form template.

 3. Kliknite na tekst pored greške ili poruke koju želite da ispravite. Kada to uradite, obično se dešava jedna od sledećih stvari:

  • Ukoliko je uzrok problema kontrola ili neki drugi objekat koji nije podržan u predlošku obrasca, InfoPath će umesto vas automatski izabrati tu kontrolu ili objekat. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu ili objekat u obrascu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Još detalja da biste saznali više detalja o problemu.

  • Ako je problem nastao usled nepodržane postavke – na primer, ako vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem sadrži uloge, koje ne funkcionišu u predlošcima obrazaca kompatibilnim sa pregledačem – InfoPath prikazuje upozorenje koje detaljnije opisuje problem.

 4. Pregledajte greške i ispravite ih.

 5. Pregledajte poruke i odlučite da li je potrebno da ih ispravite.

 6. Kliknite na dugme Osveži da biste ažurirali listu poruka i grešaka tokom njihovog otklanjanja.

  Savet : Klikom na dugme Osveži ažuriraće se greške i poruke programa InfoPath, kao i one koje je generisao server. Opozovite izbor Proveri na serveru, a zatim ponovo kliknite na dugme Osveži da biste sprečili pojavljivanje grešaka i poruka sa servera u oknu zadataka Kontrolor dizajna.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×