Prikaz brojeva kao brojeva telefona

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Excel obezbeđuje poseban format broja koji omogućava vam da oblikujete broj kao broj telefona. Na primer, broj od 10 cifara, kao što su 5555551234, možete da oblikujete kao (555) 555-1234.

  1. Izaberite ćeliju ili opseg ćelija koje želite da oblikujete. Kako izabrati ćelije ili opsege?

  2. Na kartici Početak kliknite na Pokretač dijaloga pored naziva grupe broj.

    Pokretanje dijaloga u grupi „Broj“

  3. U polju kategorija izaberite stavku Specijalno.

  4. Na listi tip izaberite stavku Broj telefona.

Savet : Da biste videli kôd formata za broj za format broja telefona, kliknite na dugme Prilagođena kategorija, a u okviru tip . Na primer, kôd [< = 9999999] ### ###; (#) ### ### se koristi za prikazivanje broja telefona (555) 555-1234. Ako format broja telefona unapred definisane ne odgovara vašim potrebama, možete da je koristiti kao početnu tačku da biste kreirali prilagođeni format. Više informacija potražite u članku Kreiranje ili brisanje prilagođenog formata broja.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×