Prikaz alternativnog kalendara

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ova opcija se primenjuje na bilo koji jezik koji omogućava na alternativni kalendar: arapski, engleski, hebrejski, Hindi, kineski, japanski, korejski i tajski.

Kratak i Dugački format datuma formate, na primer, 11/01/07 ili 1 novembar 2007, pratite formate datuma koja je izabrana u postavkama operativnog sistema. Jezik mesec i dan u sedmici imena zavisi od zemlje/regiona izabran u Regionalne i jezičke opcije (klasični prikaz u operativnom sistemu Windows Vista i Microsoft Windows XP) ili u dijalogu Regionalne opcije (Microsoft Windows 2000) na kontrolnoj tabli i u kalendaru izabranom u operativnom sistemu. Kao rezultat, možete da vidite alternativni jezik ili engleski gregorijanski kalendar imena meseci ili prevedena imena meseci.

Ovaj članak sadrži:

Alternativni prikaz kalendara

Prikaz alternativnog kalendara

Prikaz dva kalendara

Raspored kalendara zdesna nalevo

Alternativni prikaz kalendara

Prikaz mesečnog kalendara

Na prikaz mesečnog kalendara utiču postavke kalendara u operativnom sistemu.

Možete da vidite oba formata kalendara u ovom prikazu. Ako je ova opcija izabrana, primarni kalendar se pojavljuje sa desne strane svake ćelije, a alternativni kalendar sa leve strane. Na prvu ćeliju će biti imena oba meseca, a na početak svakog meseca u svakoj oblikovanje će se prikazati na odgovarajuće ime meseca.

Prikaz sedmičnog kalendara

U postavci smer kalendara zdesna nalevo, prvi dan je u gornjem desnom uglu, a poslednji dan je u donjem levom uglu. Ovo je suprotna rasporeda zdesna nalevo. Ovaj primer prikazuje zdesna nalevo sedmični prikaz sa Hidžra kao primarni kalendar, a gregorijanski alternativni kalendar.

Sedmični kalendar u kome je Hidžra glavni, a gregorijanski pomoćni

Vrh stranice

Prikaz alternativnog kalendara

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim Opcije kalendara.

  2. U okviru Više opcija potvrdite izbor Omogući alternativni kalendar.

  3. U listi izaberite jezik koji želite.

  4. U drugoj listi izaberite željenu opciju kalendara.

Napomena : Opozovite izbor Omogući alternativni kalendar da više ne biste prikazivali dva kalendara.

Vrh stranice

Prikaz dva kalendara

Možete da prikažete informacije za dva kalendara za dnevni/sedmični/mesečni prikaz u modulu Kalendar. U sedmičnom i mesečnom prikazu će informacije iz oba kalendara biti dostupne u svakoj ćeliji dana.

primarni kalendar informacije se prikazuju u gornjem desnom uglu ćelije dana. Alternativni kalendar informacije se prikazuju kao nedostupne u gornjem levom uglu ćelije dana.

Napomene : 

  • Kada primarni kalendar nije gregorijanski, format alternativnog kalendara zavisi od postavka zemlje/regiona u Regionalne i jezičke opcije (Windows Vista, Windows XP) ili u dijalogu Regionalne opcije (Windows 2000) na Kontrolnoj tabli. To može biti dostupna gregorijanski kalendar formatima za te zemlje/regiona.

  • Kada koristite dva kalendara, svaki kalendar možete da prikažete u njegovom prikazu dan/sedmica/mesec. Neki prikazi mogu da daju informacije iz oba kalendara. Osim toga, informacije o datumu u tabelarnom prikazu mogu biti prikazane za oba kalendara.

Vrh stranice

Raspored kalendara zdesna nalevo

Microsoft Outlook podržava sleva nadesno i zdesna nalevo raspored kalendara. Ovaj raspored utiče na dnevni/sedmični/mesečni prikaz. Raspored kalendara zdesna nalevo prikazuje radne dane sedmičnog i mesečnog prikaza u prikazu preslikanu u poređenju sa rasporedom sleva nadesno. Prvi dan u sedmici prikazuje na desno i dana inkrement dok radite sa leve. Navigator datuma podržava oba rasporeda. Kada više Navigatora datuma da biste prikazali više informacija o mesecima, raspored ovih meseci može biti sleva nadesno ili zdesna nalevo.

Saznajte više o:

Funkcija zdesna nalevo u navigatoru datuma

Funkcija zdesna nalevo i analizator datuma

Karakteristike prikaza zdesna nalevo u navigatoru datuma

Navigator datuma mogu se prikazati u nekoliko prikaza, u zavisnosti od izbora primarni kalendar i raspored.

Gregorijanski kalendar sa rasporedom sleva nadesno
Navigator datuma sa primarni kalendar gregorijanski i rasporedom zdesna nalevo kalendara.
Hidžra kalendar sa rasporedom zdesna nalevo
Navigator datuma sa primarni kalendar Hidžra i raspored kalendara zdesna nalevo.

Microsoft Outlook koristi skraćenice u navigatoru datuma za imena dana u sedmici.

Karakteristike prikaza zdesna nalevo i analizator datuma

Možete da navedete datume u više formata, uključujući navođenje datuma pomoću engleski imena dana i meseci ili pomoću imena dana i meseci alternativni jezik. Analizator datuma podržava arapski, engleski gregorijanski, hebrejskog i samo za arapski Hidžra imena meseci. Ako otkucate datuma pomoću formata broja mesec/dan/godina, analizator datuma će vas odvesti do datuma u ovom ili primarni kalendar. Međutim, možete da navedete određeni datum pomoću imena meseci koje pripadaju alternativni kalendari analizator datuma će vas odvesti do tog dana.

Možete da upišete određeni datum iz glavnog ili alternativnog kalendara, a analizator datuma će moći da interpretira i premesti kalendar na taj datum.

Na primer, ako je primarni (sistem) kalendar gregorijanski i na pomoćni je Hidžra kalendar, a u polje " datum " u dijalogu Idi na datum (menijuIdi u dnevni/sedmični/mesečni prikaz kalendara) otkucate 2/1/99 , za januar je kao 2 januar 1999. Ako je primarni kalendar Hidžra umesto toga, za januar je kao Raščlanjeni Hidžra datum .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×