Prikaz Office dokumenata na mreži

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada hostujete Microsoft Office dokumente na veb lokaciji, možda brinete da će ljudi morati da imaju instaliran Office ili prikazivač za Office kako bi čitali dokument. Ne brinite. Korišćenjem lokacije Office.com za kreiranje URL adrese za dokument možete da delite vezu koja dokument otvara u veb pregledaču.

Kada neko klikne na vezu, Office Online se izvršava u pregledaču da biste prikazali Word, Excel i PowerPoint dokumenata pomoću funkcije sistema Office netaknuta. Oblikovanje i raspored u Word dokumenti se čuvaju podatke u Excel radnim sveskama možete filtrirane i sortirane i animacije reprodukovali u PowerPoint prezentacije.

Kreiranje i korišćenje URL adrese

Da biste kreirali URL ADRESE, pratite korake na Kreiranje URL adresa stranice. Otkucajte (ili nalepite) URL adresa dokumenta koji želite da se povežete i zatim kliknite na dugme Kreiraj URL adresu. Kopirajte i nalepite dobijenu URL adresu na stranicu na Veb lokaciji.

Na primer, ako imate obrasce koje štampaju volonteri, promotivne materijale za štampu, cenovnike, brošure ili godišnje izveštaje, ne morate da izvršite dodatni korak njihovog čuvanja kao PDF datoteke. Možete da ih hostujete u njihovom osnovnom Office formatu na lokaciji i da napravite vezu do njih pomoću URL adrese koju kreirate na lokaciji Office.com. Kada posetioci lokacije kliknu na vezu, dokument se otvara u pregledaču.

Dokument se neće otvoriti?

Ako uređujete dokument nakon što kreirate URL, veza će nastaviti da biste otvorili stariju verziju za nekoliko sati. Ako želite da druge osobe vide promene odmah, zamenili originalni dokument sa novom verzijom sačuvana sa novim imenom datoteke, a zatim kreirajte novu URL adresu na lokaciji Office.com.

Ako vidite grešku, „Žao nam je, ali ne možemo da otvorimo ovo iz nekog razloga“, to znači da nije moguće pronaći ili prikazati dokument. Verovatni razlozi uključuju:

 • Nije moguće pronaći dokument na URL adresi koju ste pružili. Proverite da li ste pružili tačnu URL adresu.

 • Dokument je prevelika. Word i PowerPoint dokumente mora biti manja od 10 megabajta; Excel mora biti manja od 5 megabajta.

 • Dokument nije sačuvan u formatu koji je podržan za otvaranje u veb pregledaču. Pokušajte da sačuvate dokument u jednom od sledećih formata:

  • Word: docx, docm, dotm, dotx

  • Excel: xlsx, xlsb, xls, xlsm

  • PowerPoint: pptx, ppsx, ppt, pps, pptm, potm, ppam, potx, ppsm

 • Morate da se prijavite ili da pružite lozinku da biste otvorili dokument. Proverite da li je dokument javno dostupan za prikazivanje.

 • Ime datoteke dokumenta sadrži nevažeće znakove. Isprobajte kodiranje ime datoteke otkucajte URL adresu u dokument ili preimenujte datoteku da biste koristili samo slova i brojeve.
  Na primer, za kodiranje URL adresu koja uključuje znaka "ampersand" (&), možete da otkucate %26 znaka "ampersand". Više informacija o kodiranje URL ADRESE, poznat i kao procenat kodiranje, pogledajte članak kodiranje procenta na Vikipediji.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×